Jų niekas nekaupė: kvepalai tokie fantastiški, kad juos išpurškė ir jų nebėra. Man atsitiko lygiai tas pats. Aš juos turėjau ir purškiau be jokių skrupulų, manydamas, kad dar nusipirksiu. Paskui supratau, kad viskas. Jų nebegamina, ir kol kas niekas nė nesiruošia sugrąžinti.

Tai, be jokios abejonės, vieni ryškiausių Hugo Boss mados namų kvepalų, ir viso pasaulio mėgėjai nesupranta, kaip galėjo vokiečiai padaryti tokią baisią klaidą ir jų atsisakyti. Bet vokiečiai, kaip žinome, daro daug klaidų. Nacių partija ir Antrasis pasaulinis karas buvo ne tik klaidos, bet nusikaltimai. Parsidavęs Putinui už Gazpromo pinigus kancleris Gerhardas Schroederis – ne tik klaida, bet ir Vokietijos gėda, ne mažesnė negu grupė „Modern Talking“. Iškvailėjusi į ilgos kadencijos pabaigą kanclerė Angela Merkel, kurios naivumui ir trumparegiškumui mes turime būti iš dalies dėkingi už baisų karą Ukrainoje, ir Vokietijos absurdiški žaidimai su žaliąja energetika ir atominės energetikos atsisakymas yra ne tik klaidos, bet ir klaikiai neatsakingas elgesys, dėl kurio dabar jūsų elektra ir benzinas kainuoja tiek, kiek kainuoja.

Bet dabar apie kvepalus. Žalias flakonas, labai kompleksinis kvapas. Sudėtingumu (bet ne stiliumi) turbūt primena nuostabiai prieskoninius ir kalėdinius Hugo Boss Dark Blue, apie kuriuos rašiau DELFI („Kaip Užkalnis kvepėjo tada, kai dar mylėjo Lietuvą“).

Stilius: labai būdingas aniems laikams „sportinis“, kuris neturi su sportu daug bendra, bet tikrai yra labiau žalias ir gaivus, negu kirpyklinis, kuriame būtų daugybė ambros, tabako, kedro, sandalmedžio ir muskuso. Panašiai išskirtinis ir dar tebegaminamas) yra Ralph Lauren Polo Sport, mano dosniai aprašytas šiame portale („Šlapio Užkalnio kvapas persuks jums smegenis“).

Hugo Boss – Boss Sport

Kvepalai Hugo Boss – Boss Sport sukurti 1987 metais, ir tais laikais kvepalų kompozicijos buvo sudėtingesnės, panašiai, kaip mano aprašyti vieni geriausių kvapų pasaulyje Aramis Havana („Tai bus geriausiai išleisti dvidešimt eurų jūsų gyvenime“ ).

Čia tiesiog visas simfoninis orkestras: vien atidaryme nuo citrusų (bergamotė, mandarinas, citrina) ir kadagių ir levandų bei gėlių, iki net aštuonių natų vidurinėje zonoje, nuo rožių, gvazdikų, jazminų iki lelijų ir šalavijų, ir su sunkiąja, net branduoline, artilerija fiksuojančioje bazėje: ir kedras, ir sandalmedis, ir saldžiosios tonkos pupelės, ir suktinės dūmą primenantys pačiuliai, ir kerpės ir samanos. Visa tai susilydo ne į kakofoniją, o į nuostabią gaivą, primenančią vasarą, daug saulės, šaltą vandenį, smagią nuotaiką, judesį ir tikrą nerūpestingumą, neapsunkintą neurozių ir sunkumų. Toks ir turi būti gyvenimas.

Nenuostabu, kad šio kvapo nebegamina. Jis tiesiog per geras, kad būtų parduotuvėse. Jeigu kur nors, kas nors, kaip nors jį jums pasiūlys, pirkite negalvodami. Pagaliau, pinigai yra tik pinigai. Jie yra tik tam, kad už pirktumėt džiaugsmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją