Praustis, valytis ir skaniai kvepėti niekas netrukdo ir nedraudžia (tiesą sakant, gal dar uždraus, nes šitas sveikatos ministras labai mėgsta viską drausti, kas tik mums visiems patinka ir ko norisi, beveik buvo dezinfekcinį skystį uždraudęs ir dar neleidžia tyrimų, kad visi kuo mažiau žinotų ir neklausinėtų, bet jūs tai jau viską žinote, čia ne apie virusą mes kalbame, o apie kvapus).

Šie kvepalai yra iš angliškų parfumerijos namų Jo Malone (skamba lietuviams kaip kažkieno malonė, bet tai čia jau provincialaus mūsų supratimo ir kaimietiško humoro dalis, lietuviai išgirsta kokį nors žodį, kuris jiems panašus į lietuvišką, ir jau ha ha, griūk negyvas – kaip, pavyzdžiui, buvo Guantanamera, tokia ispaniška daina apie merginą iš Guantanamo Kuboje, lietuviai sugalvojo „vantų nebėra“, ir visiems buvo labai juokinga, beveik kaip nuo Montego Bay ir santechniku aš dirbau Ukmergėj; tiesa sakant, anglams irgi taip užveža, ABBA daina Chiquitita jiems girdėjosi kaip Chicken Tikka, toks vištienos patiekalas iš indiško restorano).

Šie kvepalai vadinasi Bronze Wood & Leather – Cologne Intense. Visi Jo Malone kvepalai, kurie yra juoduose flakonuose, yra iš intensyviojo asortimento. Ne, ne vyriški, kaip kai kas galvoja. Visi Jo Malone kvapai tinka vienodai tiek moterims, tiek vyrams. Kainuoja 100 ml flakonas apie 130 EUR, taigi prie vidutinės kainos. Pas mus Kalifornijoje juos parduoda (Sephora) už 130 JAV dolerių, bet prisideda valstijos pardavimo mokestis, tai tas ant to išeina. Pastebėjote, kad pasakiau „pas mus Kalifornijoje“? Čia toks geresnis, kiekvieną kartą užgauna mano teksto rakinėtojus.

Taigi kaip tas bronzos, medžio ir odos kvapas? Kaip kvepia bronza? Žinoma, kad metalas, ypač karštyje, turi kvapą. Čia karštos bronzos kvapinis įspūdis kuriamas greipfruto natos (ji greitai dingsta) ir kadagių uogų, kurios turi tą tokį metalinį kandumą, kai pauostysite, suprasite. Žinote, kaip automobilis, stovėjęs saulėkaitoje, pradeda kvepėti metalo detalėmis, ir, atrodo, kvepia net jo šviežiai išvalytas stiklas?

Pirmiesiems aštriems kvapams nudžiuvus, viskas panyra į odos ir medžio labai intensyvią miglą, vos salsvą, bet balansuotą odos rauginimo rūgštele, ir tada atsiranda kelioninių lagaminų, oro uostų, nuotykių ir nuovargio kvapai, nes o kam gi daugiau keliauti, jei ne dėl malonaus nuovargio, ne dėl galėjimo atvykus į kelionės nusimesti daiktus ir nugrimzti giliai į poilsio režimą. Odekolonas tiesiog trenkia prabanga ir dideliais pinigais, čia nėra cigarų kvapo, bet yra išskirtinio aromatizuoto pypkių tabako atgarsiai. Tai – kaip namai arba viešbutis, arba šeimos vila, į kurią gera grįžti, tai teritorija, kur mes jaučiame vidinį komfortą ir atsipalaidavimą, kur jaučiamės nugalėtojais ir valdovais.

Nes tokia ir yra laimės prasmė: ne būti susitaikiusiu nevykėliu, kuriam visko gana ir kuris viskuo patenkintas, o siekti aukštumos ir būti aukščiau visų. Maži malonumai yra gerai, bet dar geriau yra dideli malonumai ir dar geriau yra triumfas. Ta proga ir pasipurkškime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)