Šiandien kvepalai, kurie tikrai bus ne kiekvienam - tačiau labai mano stilius, kuris labiau linksta prie keisto, negu puošnaus.

Secret Woods (slaptas miškas) iš italų parfumerijos maniakų CoSTUME NATIONAL (atkreipkite dėmesį, kaip viena raidė iškrito iš didžiųjų raidžių konteksto) pavadinimu man primena baisesnės už mirtį knygos turinį: Stephen King “Pet Sematary” (rašoma būtent taip, su rašybos klaida - tai knyga apie naminių gyvūnėlių kapines ir užburta laidojimo vietą, kuri geba kurti itin baisius reikalus). Ten irgi dalykai vyko miške.

Secret Woods sukūrė parfumerijos garsenybė ir įtakoklis Julien Rasquinet, garsėjantis tuo, kad mokėsi būti verslininku, paskui sutiko stebukladarį Pierre Bourdon (apie šio kūrėjo Cool Water rašiau Delfi, kaip ir apie brutalų, gyvulinį Kouros), ir vyro gyvenimas pasikeitė.

Julien Rasquinet, mėgstantis ekstremalius medienos kvapus, labai tiko CoSTUME NATIONAL - šis prekės ženklas šlovina medieną (“Kaip kvepia tautiniai drabužiai (už šimtą eurų). Tačiau jis kūrė ir, pavyzdžiui, MiN New York: jo kūrinys Old School Bench (senas mokyklinis suolas) skamba mediena, laku, vaškuotomis grindimis, romu ir kedru, o Long Board (riedlentė) primena apie paplūdimį tokiu būdu, kad už 250 dolerių galite kvepėti pigiu kokosiniu įdegio kremu, kuris kurorto parduotuvėje parduodamas už penkis dolerius. Jo sukurti ir eksperimentiniai, labai brangūs ir arabų rinkai skirti The Moon, mėnulis (juos parduoda Frederic Malle), kurie yra gėlių ir saldžių uogų sprogimas.

Tai apie ką ši kompozicija? Kiek dar galiu bandyti jūsų kantrybę?

Jie atsiveria greipfrutu, mano mėgstamiausiu aromatiniu vaisiumi, kuris iškart pradeda nuo kartumo, kuris yra praskaidrintas bergamotes ir kadagio (dar kartumo, kad tik maža nepasirodytų): kvape kartumas yra beveik lygus sūrumo pojūčiui, tada muskato riešutas ir stirakso smilkalai trenkia sena bažnyčia ir vaistų spintele, ir dar šafranas, tas “odinis”, senas kvapas, kuris dažnai yra toks artimas pačios odos aromatui, kad supainiojamas su ja; ir ten dar šienas, juodžemis ir galbūt padangų guma. Bazėje - sandalmedis, narkotinės pačiulio žolės ir sena lagamino ar gydytojo krepšio oda, ir šiek tiek vetyverio (auksabarzdžio) muilo.

Kuo toliau uostau, tuo įdomesnė man ši kompozicija. Sūrumas, vaškuotas popierius, oda, balnas, guminiai batai, sandėlis, tepaluoti instrumentai, šveitimo skysčiai, karštas metalas, išdžiūvę saulėje žvejų tinklai, odinis telefono dėkliukas. Kodėl tik dabar rašau apie šį nuostabų kūrinį? Nežinau, matyt, per didelė kolekcija. Nepaprasta sėkmė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)