Kainos čia geros: jei nežinote, tai žinokite – didelės parduotuvės miestų centruose, su daugybe darbuotojų ir dideliais prekybos pilotais, brangia nuoma, dažniausiai turi dideles maržas.

Ir dar man patinka parduotuvėlėse bendrauti su pardavėjais, kurie turi neskubėdami atrakinti stiklinę spintą, ilgai žiuri kainą ir juokingai taria užsieninius pavadinimus pagal italų kalbos taisykles. „Čadz“, sakė anais metais senutė Ligūrijoje, parduodama man Yves Saint Laurent kvepalus „Jazz“ (apie juos esu rašęs ir „Delfi“).

Dabar taip atsitiko, kad vėl nusipirkau seniai ieškotus Yves Saint Laurent kvepalus Kouros Body. Tai klasikinio pavadinimo nauja inkarnacija: originalus Kouros yra didinga ir keista kompozicija iš 1981 metų, šokiruojanti senamadišku, gyvuliniu kvapu.

Yves Saint Laurent kvepalai Kouros Body

Apie juos rašiau: „Kouros kvepalai iš mados namų Yves Saint Laurent yra senamadiški, bet ne tik. Ne apie tai šitas straipsnis. Senamadiškų, kirpyklinių kvepalų rinkoje nemažai, ir jie gyvens, kol būsime mes, dabartiniai diedai, kurie vertina senojo, politiškai nekorektiško pasaulio džiaugsmus.“

Dabartinė inkarnacija yra iš 2000 metų (jai jau dvidešimt treji!), ir ji visai kitokia, bet labiau atspindi tuometinio Yves Saint Laurent kūrybinio vadovo Tom Ford (jį pažįstate iš daugelio brangių ir įspūdingų jo prekės ženklo kvepalų, štai rašiau apie jo „Noir“, negu ano meto belytes ir plokščias kompozicijas.

Autorė yra Annick Menardo, ir apie šios labai kūrybiškos moters kūrinį BOSS Bottled, beje, rašiau iš šitos pačios Sicilijos vilos. Kvapas yra rytietiškas, medinis-smilkalinis, salsvas, bet ne per saldus, ir labai kompleksinis.

Aprašymuose – labai sudėtinga piramidė, o štai ką įvertinau aš.
Prasideda nuo eukalipto ir Artimųjų Rytų smilkalų, ir vos juntamų anyžių, lyg iš karšto vyno. Nepajutau muskato riešuto, nors ir buvo aprašyme.

Toliau – kedras (nors paprastai jis būna bazėje), levanda ir dar kitokių smilkalų, tik jau lengvesnių. Pagaliau, bazėje vaistinis kamparas, sandalmedis, karamelė ir saldžios tonkos pupelės.

Pastebėjote, ko nėra? Citrusų, taip pat žolių (sakykim, baziliko, šalavijo, auksabarzdžio). Čia tik rytietiškos šiltos natos. Jokio kartumo.

Apvelka, kaip šiltas, jaukus pledas. Glosto ir kelia pasitikėjimą. Gerai šaltam pavasariui. Dvidešimt trejus metus išlaikė, drįstu manyti – laikys ir dar. Rekomenduoju.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją