Žinote tą kvailą patarlę: „devyni amatai – dešimtas badas“?. Ji kvaila todėl, kad devyni amatai = devynerios pajamos, ir jokios perspektyvos nuobodžiauti. Parodykite man žmogų, kuriam viskas įdomu, ir aš jums parodysiu žmogų, su kuriuo man įdomu būti.

Šie kvepalai, YVRA 1958 l’Essence de l’Essence yra iš keisto olando, vardu Yvo Van Regteren Altena (YVRA yra jo inicialai), kuris norėjo būti parfumeriu, paskui mokėsi teisę, paskui buvo žurnalistas ir keliautojas, aplink pasaulį apkeliavęs dešimtis kartų, rašė apie kvepalus (kaip Užkalnis), bendravo su parfumerijos legendomis, ir du gigantai jį paskatino ir įkalbino ne tik rašyti apie kvepalus, bet ir kurti savo.

Jean Claude Ellena (apie jo apelsinų koncentrato kvepalus Bigarade Concentree „Kvepalai, kaip laiminga pabaiga po sunkvežimiu“ rašiau DELFI ir ne mažiau garsus François Demachy (Chanel Platinum Egoiste, turbūt viena tobuliausių kompozicijų istorijoje, Dior Homme, „Kvapas, kuris patiks ir maršistams, ir elitui“ bei netgi mano mylimas Ungaro III Sakyk - rožė“ buvo jo inspiracija, ir 2016 metais atsirado šie pirmieji kvepalai: Yvra 1958 l’Essence de l’Essence.

YVRA

Jie nėra plačiai žinomi ar žiauriai daug reklamuojami, Lietuvoje juos parduoda mažytė nišinė parduotuvė Užupyje „Oflactory Store“ ir kai kurie kiti prekiautojai, ir tai – ne reklama, tiesiog man atrodo, kad visi mes, rašantys ir darantys įtaką, turime pareigą paminėti mažuosius rinkos entuziastus. Bent jau aš linkęs juos palaikyti abiem rankomis.

Yvra 1958 l’Essence de l’Essence yra optimizuoti vyrams (gal todėl, kad jis šiek tiek primena odekolonus, tokius, kokie buvo populiarūs prieš trisdešimt metų), bet ir moterims tiks visiškai, tiksliau, aš kuo puikiausiai įsivaizduoju moterį, šitaip kvepiančią.

Prasideda nuo labai aiškių apelsinmedžio žiedų, ir jeigu jums atrodo, kad tas kvapas yra itin egzotiškas, tai tik todėl, kad galbūt neuostėte žydinčio apelsinmedžio. Kadangi daug laiko praleidžiu Sicilijoje, o čia apelsinai ir citrinos (atvežti prieš tūkstantį metų arabų užkariautojų ir tapę šios salos savastimi) yra ant kiekvieno žingsnio, net miestų parkuose ir gatvėse, tai pauostęs apelsino žiedų, jau niekada nepamirši šio aromato. Toliau ten prieskoniai – kardamonas, pipirai (labai ryškūs, net iki čiaudulio kutenantys) ir imbieras, o pagrindas ramus ir prabangus, iš narkotinio pačiulio dūmelio, kedro ir salžių tonkos pupelių.

Kvape yra senojo pasaulio pinigai ir kelionių prabanga, Viduržemio jūra, Maroko turgūs, Graikijos bažnytėlės vidus aukštai kalnuose, vakarienės aromatai iš restorano uždarame kiemelyje kur nors Beirute, ir dar ir dar pipirų, gal plantacija Malabare, viešbutis prie vandenyno kranto Šri Lankoje.

Paprastai taip nesakau, bet tai vieni geriausių kvepalų, kuriuos esu bandęs per pastaruosius metus. O jūs sakote – visų galų meistras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)