Žinoma, jie gali tapti gėjais dėl kitų priežasčių (pavyzdžiui, jeigu juos taip nukreipia George Soros arba Lietuvos vyriausybė, bet tai nesusiję su kvepalų klausimu). Ir būti gėjumi nėra kažkoks blogas dalykas.

Šiandien labai vasariška istorija: kvepalai Izia iš Sisley, kurie tiks absoliučiai visoms moterims ir patiems drąsiausiems vyrams (nes vyriškuose kvepaluose irgi būna daug gėlių, ypač rožių, ir vaisių, tiesa, ne visada).

Izia (reikia tarti „Itsija”) yra geras pavyzdys, kaip galima pastatyti kvepalus ant vienos gėlės kvapo. Čia visko centras yra rožė. Visi kiti kvapai ją tik aptarnauja.

Izia

Panašiai yra su Parfums Frederic Malle „Portrait of a Lady“, apie kurį užsiminiau skandalingame tekste, kur nurodžiau, kaip turi kvepėti elitas (Užkalnis auklėja: kaip kvepėti, lyg būtumėt kilmingi ir turtingi) – tačiau „Moters portretas“ yra labiau dramatiškas, su tokia rytietiška prabanga, kurią anglai įvardina kaip „opulencija“, toks prabangos įžūlumas.

Kvapą sukūrė 2017 metais Amandine Marie, vidutinio garsumo parfumerė, kuri galbūt garsiausia naująja Chloe pagrindinių moteriškų kvepalų versija, ir šiaip yra prikūrusi tokių visokių blizgučių be ypatingos išliekamosios vertės.

Andrius Užkalnis

Tačiau Izia yra meistriškas darbas: čia rožė įrėminta į rūgščią bergamotę, mandarininius, gėliškus (bet neapibrėžtus) aldehidus ir karčias andžėlikos šaknis (vaistinę šventagaršvę), kurios duoda šiek tiek medicininio atspalvio. Bazė labai standartinė, tik fiksuojanti: šiek tiek gyvuliškos ambros, kedro ir muskuso.

Rezultatas yra labai gaivus ir itin vasariškas. Tai lengvas, neįpareigojantis, bet kartu itin įsimenantis kvapas.

Man jis atrodytų kaip itin gera alternatyva aukšto lygio citrusiniam šokui, pavyzdžiui, Jo Malone „Basil and Neroli“ (bazilikas ir nerolio apelsinas) arba Faustos itin mėgstami „Lime, Basil and Mandarin“ (laimas, bazilikas ir mandarinai) iš šių pačių kvapo namų, kurie, deja, yra labai lengvai išsivėdinantys, ir geriausias pastarųjų sutvirtinimas yra sandalmedžio kvapo sluoksniu, kuris yra papuoštas Užkalnio vardu, Santal 33 – Le Labo. Užkalnis pagaliau išvydo savo vardą ant kvepalų buteliuko. Fausta dažnai taip daro.

Kai dėl Izia iš Sisley, moterys, bėkite visos ir pirkite šitą kvapą, bėkite taip, lyg nuo to priklausytų jūsų gyvybė. Jei jau Užkalnis moteriškus renkasi, žinokite, ten kažko tokio gero yra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)