O jų sprendimas atgaivinti vyriškus galvos apdangalus gali pasirodyti keistas, kadangi mados kūrėjai rekomenduoja atkreipti dėmesį ne į skrybėles, megztas žiemines kepures, bet į, atrodo, labiau moterims skirtą aksesuarą - beretes.

Visgi, beretės nėra vyrams svetimas galvos apdangalu. Dar XX a. pirmoje pusėje buvo įprasta matyti stipriosios lyties atstovus pasipuošusius tokiu aksesuaru. Tik skirtumas tas, kad tokia beretė būdavo siuvama iš languoto audinio, o jos galas užsibaigdavo snapeliu.

„Prada“ kolekcijos modelis

Tačiau kelis dešimtmečius ši aprangos detalė buvo išnykusi iš kasdienio vyro garderobo, o savo poziciją susigrąžinti ėmė tik dabar. Štai, vos prieš kelias dienas pasibaigusioje Milano vyrų mados savaitėje italų mados namai „Prada“ pristatė kolekciją, įkvėptą XX a. 7 deš. aprangos stiliaus, o modelių galvas puošė masyvios, iš blizgios spalvotos odos pasiūtos beretės.

„Prada“ kolekcijos modelis

Ši kolekcijos detalė neliko nepastebėta ir jau spėta aprašyti „Vogue“ žurnalo puslapyje kaip vienas iš svarbiausių „must have“ aksesuarų ateinančiam rudens-žiemos sezonui.

Ir ne tik Miuccia Prada sugalvojo atgaivinti pastarąją idėją, bet ir ekscentriškieji „Moschino“ mados namai. Jų naujausią kolekciją inspiravo juodųjų berečių, kaip karinės uniformos dalies, dėvėjimas praeityje.

„Moschino“ kolekcijos modelis
„Moschino“ kolekcijos modelis

Nežinia, ar tokia tendencija ganėtinai koncervatyvioje vyro spintoje gali prigyti, ypatingai kalbant apie lietuvius, tačiau dizainerių mėginimai paįvairinti garderobą kuo įvairesniais aksesuarais yra tikrai sveikintinas žingsnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)