Į Lietuvą iš Olandijos atvykęs mados žinovas Marcas Harmelingas pristatė vyriškų drabužių tendencijas ir papasakojo, kas šiemet madingiausia ir kokius audinius rinktis.

Įkvėpti praėjusio šimtmečio pirmojoje pusėje susiformavusio ryškaus, avangardinio taikomojo dizaino ir architektūros srovės Bauhaus, vyriškų drabužių ir aksesuarų gamintojas „Suitsupply“ sostinėje pristatė naujausią 2017 pavasario/vasaros kolekciją.

Kaip pasakojo mados žinovas M. Harmelingas, šiltajam metų laikui pritaikyta drabužiai atspindi minimalizmo estetiką ir pasižymi pragmatišku modeliavimu. Būtent toks yra iš Vokietijos kilęs Bauhaus stilius: modernus, stilingas, universalus.

Todėl šių metų pavasario ir vasaros kolekcijos kostiumų, kasdieninės aprangos ir aksesuarų audiniuose gausiai naudojamas praktiškas ir lengvas linas.

„Anksčiau lininiai drabužiai buvo tarsi senoviniai, nemadingi. Tačiau pastaruoju metu viskas apsivertė aukštyn kojomis. Lininiai drabužiai prabangos įgavo dėl naujausių technologijų, kai pasikeitė audinio apdirbimo galimybės, leidžiančios praturtinti jį šilku, kašmyru ar medvilne ir taip suteikti išskirtinumo“, – aiškino M. Harmelingas.

Prabangiu ir išskirtiniu tapęs linas yra pakeistos struktūros, todėl audinys lengviau pritaikomas specifiniams poreikiams. Patogiai sluoksniuojami ir šiltajam metų laikui tinkantys drabužiai pritaikyti ir keliaujantiems, mat šie ne tokie reiklūs glamžymui.

Audiniuose įsivyravus linui, šį sezoną kinta ir spalvų paletė. Įsigali rusvos plytų, deginto molio, marinistinė, elektrinė mėlyna, taip pat ir švelnesnės, natūralesnės, lengvai derinamos artima baltai ir žalsva.

Kalbėdamas apie raštus, M. Harmelingas akcentavo, kad į vyriškos aprangos stiliaus aukštumas vėl grįžta dryžuoti raštai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)