Tai aš neabejoju, kad jiems patiks, tik jau daug ką esu rašęs. Žinoma, labiausiai visiems patinka skyrybos, o ne daug metų trunkantys santykiai, bet jeigu reikia išversti viską per parfumerinį turinį, tai kodėl ne, pabandysiu.

Apie tuos kvepalus jau rašiau, kuriais (tikėtina) kvepėjau, kai mudu su Fausta susitikome ir ji darė su manimi interviu, kalbino mane, o aš atsakinėjau į klausimus, ir žodis po žodžio, atsirado susidomėjimas, ir paskui mes labai daug bendravome, ir štai dabar turime ką turime, du šunys, bendra sodyba, bendras gyvenimas ir kvepalų kolekcija, kuri irgi bendra.

Susitikimo kvepalai, man atrodo, buvo šie, „Aramis Tuscany“. Kas patiko Faustai? „Dolce & Gabbana Le Bateleur“ (apie juos irgi rašiau, štai jie, balandėliai.

O kaip dėl tų kvepalų, kuriuos Fausta privatizavo, atradusi mano kolekciją, kuri tais laikais buvo dėliojama dėžėse? „Atelier Cologne Orange Sanguine“ – arba kaip draugė iš Užkalnio brangius užsienietiškus kvepalus atėmė.

Bet kai mudu su Fausta pradėjome draugauti, Fausta minėjo kvapą, kuris buvo jai artimas, ir aš užsirašiau, kad galėčiau jai padovanoti. Ir padovanojau. Tai buvo „Escentric 02 – Escentric Molecules“, iš anglų parfumerijos namų, kurie gamina labai keistus, molekulinius, sintetinius kvepalus, kurie skirtingai kvepia ant skirtingų žmonių odos. Kvepalų kūrejas yra Geza Schön, vokiečių parfumerijos meistras, kuris dirba su sintetiniais dariniais ir nestabdo nieko ir niekada.

„Escentric Molecules“ yra žodžių žaismas: „Escentric“ – tokio žodžio nėra, turima galvoja „eccentric“ (ekscentriškas), ir supinta su žodžiu „scent“ (kvapas). Geza Schön yra sukūręs visą asortimentą šiems angliškiems parfumerijos namams, kurių kvepalų aprašymai ir legendos yra toli virš nepadorumo ribos: jei kas gali būti begėdžiai ir leistis į nešvankias fantazijas, tai anglai, patikėkit manim. Ten, pavyzdžiui, istorijos apie moterį, kuri sėdėjo sau traukinyje, ir du vyrai jos paklausė, kuo tu kvepi, mes tave norime visą ir visur išlaižyti, ir kas vyko paskui, nebetilpo ant kvepalų flakono, bet ji ligi šiol su jais abiem susitikinėja (kas galėtų abejoti).

Pagrindinis šio kvapo, „Escentric 02“, sudėtinis ginklas yra ambroksanas, sintetinė formulė, kuri kvepia medžiu, gyvuliu, muskusu, tas kvapas yra komplikuotas ir nesitraukiantis, agresyvus, neatlyžtantis, ir viskas, kas yra prie jo, yra tik tarnaujantys antriniai kvapai.

Visi, kas kliedite, kad geri kvapai, nišiniai kvapai, yra tik „natūralūs“ kvapai – eikite išsimiegoti, nes apie ką jūs šnekate? Sintetika taip pat svarbi, kaip ir gamta, sintetinis kvapas irgi veikia receptorius ir šauna į smegenis. Atsipalaiduokite.

Ir, žinoma, šis kvapas skirtas po lygiai ir vyrams, ir moterims.

Atsidaro kvepalai mandarinai, žaliosiomis citrinomis, bergamote ir labai aiškia ir net agresyvia kadagių nata, kuri sulydoma su limonado purslais, tai lyg džinas su toniku, o paskui kvapas džiūsta, ir atsiranda pipirai, imbieras, aromatingos šaknys, nepražydę jazminai (dar be medaus), o bazėje – maksimali sintetinio ambroksano koncentracija (gamintojai sako, kad ištirpino jo tiek, kiek chemiškai įmanoma), sintetinis gaivališkas ir gyvulinis muskusas, truputis vetyverio muilo ir tonkos pupelių, bet muskusas ir ambroksano agresija yra viskas, pagrindinis branduolinis užtaisas, pjaunantis lyg peiliu.

Šiame kvape – ir gaivališkas gyvulinis jausmas, ir medžio drožlės ir pjuvenos, ir seni namai kažkur šiltuose kraštuose, ir tik ką išvalytas vonios kambarys, kuris vis dar trenkia gaivia chemija, ir baro tamsa, angliarūgštės purslai, druska, automobilio interjeras ilgoje kelionėje, sudėtingas ir kompleksinis nervingo jaukumo pojūtis, nepamirštamas ir tuojau atpažįstamas.

Nežinau, kaip jums pasirodys, o aš noriu nusipirkti visus šio kūrėjo kvepalus. Sudėtinga, netipiška, agresyvu ir nieko neprimena, tik save: tai ir yra aukštoji parfumerija ir molekulių magija. Ir dar, kol nepamiršau: ant skirtingo odos tipo ši formulė kvepia skirtingai. Priklausomai nuo odos rūgštingumo, kvapas atsiveria vis kitaip. Pabandyti verta. Matote, kaip gerai man baigėsi, kai Faustai padovanojau šį kvapą? Gal ir jums kas nors gero atsitiks gyvenime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)