Šįkart plaukų stilistams skirtame renginyje dėmesys buvo skiriamas ne tik išorinei vyro stiliaus išraiškai, bet ir asmenybės unikalumui, rašoma pranešime spaudai.

Drąsiai savo patirtimi, gyvenimo būdu dalijosi įdomios asmenybės, kurios atskleidė autentiško vyro prigimtį. Barberių kėdėse bei įspūdingo performanso scenoje pademonstruotos vyrų istorijos sujaudino ir įkvėpė susirinkusius plaukų stilistus bei kitus renginio svečius.

Renginio idėjos autorė Rasa Baltė Balčiūnienė pabrėžė: „Norėjome pažvelgti į šį reiškinį per vyrų gyvenimo būdo kryptį. Šiuolaikinio moteriškumo standartai gana aiškūs – veikli, drąsi, savarankiška, pasitikinti savimi. O apibūdinti šių dienų vyrą daug sunkiau. Tai ženklas, kad vyriškumo tema – itin aktuali.“

Renginio akimirkos:

Autentiškas vyriškumas ir vyrų pasaulio estetika

Komentuodama renginio konceptą, Rasa Baltė Balčiūnienė papasakojo, kas pasak jos yra autentiškas vyriškumas: „Žodis autentiškas reiškia tikrumą, gyvumą. Šiame amžiuje mūsų galvose, informacinio triukšmo gausybėje, glūdi daug skirtingų vaizdinių, kuriems įtaką daro reklama, kinas, mada, tad nėra lengva suprasti kas yra tikra, o kas ateina iš socialinės kultūros. Taigi siekėme pabrėžti, kad šiame laikmetyje reikia ieškoti to pamesto vyriškumo.“, – savo mintimis dalijosi antreprenerė.

Dažnai estetiką ir grožio industriją esame įpratę sieti su moterimis, tačiau gyvenant 21 a., tokią klišę reikėtų pamiršti. Šiandien vyrai skatinami būti drąsiais, ieškoti savęs nepaisant stereotipų, kurie gaubia vyriškumą.

Renginio akimirkos

Požiūris į autentišką vyriškumą iš vyriškos perspektyvos

Renginio metu vykusio išskirtinio performanso atlikėjas, O. Koršunovo kurso aktorius Marius Povilas Elijas Martynenko išsakė savo požiūrį į vyriškumą: „Autentiškas vyriškumas sietinas su bendražmogiškomis vertybėmis. Dažnai pernelyg užsižaidžiame socialinėmis rolėmis, mums pradeda atrodyti, kad vyrai visada privalo būti stiprūs, siekti karjeros. Tokiais atvejais atimame iš žmogaus galimybę pilnavertiškai išgyventi jo gyvenimą.

Autentiškas vyriškumas kaip sąvoka apibrėžia tai, kad vyrams taip pat gali būti būdingas jautrumas, dėmesys aplinkai, savo psichologinei higienai. Brandi emocinė išraiška – tai visiems žmonėms būdingos savybės, tad jomis gali pasižymėti ne tik moterys, bet ir daugybė vyrų.“

Aktorius pabrėžė estetikos svarbą vyro gyvenime: „Man artimas antikos požiūris, kad tai, kas estetiška yra ir etiška. Kad grožis ir gėris yra neatsiejami dalykai. Estetika yra labiau matoma, bet tai yra etinė išraiška. Aš absoliučiai tikiu posakiu – sveikame kūne, sveika siela.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)