Įsigijau dvibortį kašmyrinį paltą. Užsivelku jį net šiltą dieną. Bet ar dera nešioti tokį paltą atsegtą?

– Dviborčiai paltai disciplinuoja ir reikalauja iš jo nešiotojo idealios kadeto laikysenos. Vilkint tokio tipo paltą bet kuris netvarkingumas atrodo blogai. Tačiau šiltam vakarui visada yra išeitis – savo paltą nusivilkti ir užsimesti ant pečių kaip skraistę.

Ar gali iš po striukės galo matytis švarko kraštas?

– Vyriškame stiliuje kertinis žodis yra proporcijos. Tik proporcijos dar vyro vaizdą senamadišku arba naujovišku. Todėl švarko kraštas, išlindęs iš striukės galo, nepuošia nieko, nes tokie apdarai atrodo neproporcingi.

Nuo įvairių daiktų palto kišenės pradėjo pūstis ir atvipo. Kaip to išvengti?

– Be tų daiktų greičiausiai tose kišenėse dar ir laikote ir rankas? Visa tai, kaip ir kišenėse nešiojamos pirštinės sukelia tokį efektą. Palto kišenėms geriausiai tinka piniginės, maži telefonai, keli raktai – tai ir viskas. Savo kirvį, dujų balioną, šukas ir „iPadą“ verčiau jau dėti į portfelį arba krepšį.

Ar padoru nešioti kariškas striukes, ypač jei nesi ar niekada nebuvai kariškis?

– Maždaug kaip jas nešioja „tautinis-patriotinis“ jaunimas? Bet kuriuo atveju tai nemenkina tų drabužių reikšmės, net jei juos nešioja civiliai. Kariški rūbai daug ką įkvėpė sukurti tai, ką mes vilkime šiandien, esu apie tai parašęs visą straipsnį. Didieji pasaulio lyderiai turėjo gerą stiliaus jausmą, todėl nešiojo kariško kirpimo drabužius: Stalinas, Mao, netgi Brežnevas. Lietuviams tokius drabužius vilktis kažkodėl psichologiškai sunkiau. Mat savo karžygių senokai turėjome.

Kokį šaliką tinka nešioti su odine aviatoriaus striuke?

– Žinoma, tokį, kokį nešiojo ir aviatoriai – baltą. Nuo tų laikų, kai jie skraidydavo atvirose lėktuvų kabinose, baltas šalikas yra išlikęs kaip pilotų šaunumo simbolis. Tokį šaliką ryšėjo baronas von Richthofenas (gėda Jums, jei nežinote, kas toks!) ir japonų kamikazdės. Šilkas gerai dera prie odos

Ar galima kišti nosinaitę į palto krūtininę kišenaitę?

– Jei palte tokia kišenaitė yra, vadinasi, tam ji ir yra skirta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)