- Vykusioje vyrų mados savaitėje pristatėte naujausią kolekciją. Atskleiskite, kokiam vyrui ji skirta ir kas ją įkvėpė?

- Kolekcijos „Kitas aš“ idėja paremta asmenybės įvairiapusiškumu. Tas pats žmogus gali skirtingai atrodyti ir jaustis net kelis kartus per dieną, kardinaliai pakeisti savo stilių bėgant metams, keičiantis nuotaikoms, atsirandant naujoms galimybėms ar įdomiems pasiūlymams. Aprangos ansamblius papildant aksesuarais, manipuliuojant spalvomis ir originaliais drabužio dėvėjimo variantais, galima pažvelgti į kitą aš.

- Teigėte, kad „Harmman“ – tai drabužiai, kurie gali atrodyti labai skirtingai, išradingai juos derinant. Ar galite patarti, kaip tarpusavyje derinti skirtingai atrodančius drabužius?

- Svarbiausia nebijoti eksperimentuoti, savo asmeninio stiliaus paieška - tai tęstinis, niekada nesibaigiantis procesas. Juk besikeičiantis kūnas, odos atspalvis, socialinė padėtis - tai tik keletas aspektų, kurie įpareigoja ieškoti naujų sprendimų ir neapsiriboti nusistovėjusiais variantais. Šiuolaikinė mada įpareigoja ieškoti netikėtų originalių, tik jums būdingų sprendimų, todėl reikia išbandyti įvairius, net ir netikėtus spalvų derinius, maišyti skirtingų stilių drabužius, derinti aprangą skirtą darbui, laisvalaikiui ir šventėms, sluoksniuoti aprangos komplektus ir t.t.

- Kuriate kapsulines kolekcijas, kuriose – iš anksto suderintas garderobas. Kas paskatino jas kurti/sudaryti? Kokie drabužių modeliai ir daiktai turėtų joje būti?

- „Harmman“ kapsulinė kolekcija sudaryta iš 3 dalių. Tai yra baziniai drabužiai, kasdienė (ar verslo) apranga ir šventinė apranga. Pati kolekcija sukurta taip, kad visus joje esančius drabužius galima tarpusavyje derinti, sukuriant įvairius derinius kasdienai ar darbui, o tarpusavyje maišant drabužius iš skirtingų kategorijų, įmanoma susikurti išskirtinį ir originalų asmeninį stilių.

Kapsulinę kolekciją sukurti paskatino užsiėmusių ir skubančių klientų poreikis visada turėti, ką apsirengti ir nesukti galvos dėl aprangos. Verčiau dėmesį koncentruoti į svarbius kasdienius darbus ir asmeninį gyvenimą. Tuo tarpu apranga, kaip kasdienis palydovas ar socialinė oda, prisideda prie veiklos sėkmės.

Kolekcijos pristatymas

Paprastai kapsulę sudaro nuo 9 iki 45 aprangos elementų, sėkmingai sudaryta kapsulė būna tada, kai turime tiek aprangos derinių, kiek kapsulę sudarančių elementų.

- Ką patartumėte tiems, vyrams, kurie nori būti stilingi ir neturi tam daug laiko?

- Norint būti stilingu, reikia turėti gerą skonį ir daug laiko ieškant išskirtinių, asmeniniam stiliui būdingų detalių arba pasikviesti į pagalbą stilistą, kuris sukomplektuotų ir surastų įdomius aprangos derinius, pastoviai galėtų juos papildyti. Daugiausiai kasdienio laiko sutaupyti galima skiriant laiko sezono aprangos kapsulės sudarymui, perkant kokybiškus ir ilgaamžius drabužius.

- Kokius konkrečias garderobo dalis vertėtų įsigyti pavasarį?

- Atėjus pavasariui reiktų atsinaujinti pagrindinį aprangos asortimentą, papildyti naujais, šiltajam metų laikui tinkamais drabužiais. Viskas priklauso nuo to, ką tinkamo turime nuo praėjusių sezonų, svarbu stebėti, kad turima apranga derėtų su naujai įsigijama ir neliktų „nenaudojamų“ aprangos elementų. Paprastai, visada prireikia marškinėlių, marškinių, naujų kelnių, šortų vasariško švarko, lietpalčio.

- Kas kiek laiko vertėtų vyrams atnaujinti garderobą?

- Labai teisingas klausimas. Garderobą reikia ne keisti kas sezoną, o atnaujinti. Bazinė aprangos dalis gali pereiti iš vieno sezono į kitą ir labai skirtingai atrodyti papildžius naujais deriniais. Be to, garderobą gali tekti atnaujinti ir išskirtiniais atvejais, pasikeitus darbo pobūdžiui ar socialiniai padėčiai, keliaujant atostogauti ar į komandiruotę, dalyvaujant įvairiuose renginiuose ir t.t. Tokiu atveju sezoninė aprangos kapsulė papildoma keletu papildomų aprangos elementų ir suformuojamos mini specializuotos kapsulės, tenkinančios atitinkančio įvykio specifiką.

- Kodėl vyrams derėtų atkreipti dėmesį į kapsulines kolekcijas ir įsigyti jas, o ne pavienius drabužių modelius?

- Galima sudaryti kapsulę ir iš labai skirtingų prekinių ženklų, pastoviai ją papildant. Svarbiausia yra nepirkti drabužių spontaniškai, neapgalvotai, kad jų spinta nepavirstų sandėliu, kuris būtų pripildytas nederančiais rūbais. Todėl atsiranda labai dažna problema - nėra ką apsirengti.

- Kokias pastebite pasikartojančias vyrų garderobo klaidas?

- Dažniausiai į akis krenta viena garderobo klaida. Kalbu tiek pas vyrus, tiek pas moteris. Neretai žmonės nejaučia, kad jau išaugo savo pamėgtus drabužius, tiesiogine ir perkeltine prasme. Būtent todėl visiems linkiu nuolatos ieškoti savęs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)