Kas tai padeda sukurti? Žinoma, visų pirma tinkamai parinkti minkštieji baldai, antroje vietoje turėtų būti svetainės zoną apibrėžiantis kilimas. Toliau seka įvairios smulkmenos, kaip sofos pagalvėlės, pledukai, kvepiančios žvakės ir t.t.

Ypatingą dėmesį reikėtų skirti kilimams ir teisingam jų pozicionavimui svetainėje. Nors tai gali pasirodyti elementaru, bet visgi, kada prieinama prie kilimo įsigijimo etapo, kyla daug netikėtų klausimų: kokio dydžio jis turi būti, kaip teisingai jį patiesti, po kuriais baldais jį pozicionuoti.

Atsakymai priklauso nuo daugelio niuansų: koks jūsų minštųjų baldų išdėstymas, kokio dydžio plotą jie užima ir pan. Žemiau pateikiama keletas populiariausių baldų išdėstymo schemų, kad jums būtų lengviau išsirinkti ir pritaikyti siūlomus patarimus savo namuose.

Jeigu jūsų svetainėje stovi dvi vienodos sofos, viena priešais kitą, tada siūloma kilimą patiesti per tarpo vidurį tarp jų, vienodu atstumu nuo kiekvienos sofos. Toks išdėstymas reikalauja simetrijos, tad jeigu vienodu atstumu patiesti kilimo nepavyksta, tad jis nėra tinkamas. Taip pat svarbu, kad kilimas nebūtų trumpesnis už sofų ilgį, nes tokiu atveju vyraujantis simetrijos principas bus sugriautas.

Kilimų išdėstymas svetainėje

Mažoje poilsio zonos erdvėje, jeigu yra tik viena sofa ir kavos staliukas, kilimą galima tiesti tik po staliuku, paliekant nedidelį tarpelį tarp jo ir sofos. Tai suteikia svetainei didesnį lengvumo ir erdvumo pojūtį. Tik svarbu paminėti, kad, vėlgi, kilimas turi būti netrumpesnis už sofą.

Kad kilimo matytųsi daugiau, rekomenduojama vietoj vieno didelio kavos staliuko padėti kelis mažesnius. Jie neužgriozdins ir taip nedidelės erdvės ir suteiks pakankamai vietos pasidėti būtiniausiems daiktams.

Kilimų išdėstymas svetainėje

Didelėje erdvėje patartina kilimą tiesti taip, kad pilnai visa sofa ar bent jos priekinės kojos užeitų ant kilimo. Jeigu priešais sofą stovi kiti sėdimieji baldai, jiems galioja ta pati taisyklė. Trumpai tariant, kilimas turi būti pakankami didelis, kad ant jo tilptų beveik visa sėdimoji zona. Toks išdėstymas sukuria jaukumo ir neizoliuoja šios zonos nuo likusios kambario dalies.

Kilimų išdėstymas svetainėje

Jeigu turite kampinę sofą, tuomet išsirinkti tinkamą kilimą gali būti netaip jau paprasta. Kadangi dažniausiai standartiniai kilimų išmatavimai būna 230×160 cm, toks dydis gali pilnai neaprėpti minkštosios zonos dalies. Šiuo atveju, kilimą gali tekti užsakyti pagal jūsų erdvės išmatavimus. Svarbiausias akcentas esant šiam išdėstymui, kad kilimas pilnai apjungtų visus zonos elementus. Taip didelė erdvė taps jaukesnė ir malonesnė pasisėdėjimui.

Kilimų išdėstymas svetainėje

Jeigu jūsų svetainė yra didelė ir joje talpinamos net kelios funkcinės zonos: poilsio zona, valgomojo zona ir pan., tada lygiai taip pat galima kiekvieną zoną vizualiai atskirti patiesiant joje atitinkamo dydžio kilimą. Jis suteiks ne tik gražesnį estetinį vaizdą, bet kartu bus malonus, minkštas ir šiltas pagrindas jūsų kojoms.

Kilimų išdėstymas svetainėje

Daugiau naudingų patarimų, kaip gražiai ir paprastai įsirengti savo būstą, rasite „Homy Ideas“ tinklaraštyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)