Jeigu norime gyventi ramiai, be daiktų keliamo streso ir tvarkymuisi skirti kuo mažiau laiko, verta pagalvoti, kiek daug jų mums reikia. Štai 6 patarimai, kaip galima susisteminti savo svetainę, įvesti joje daugiau tvarkos ir atsikratyti tuo, kas nėra būtina.

1. Baldai

Kuo mažiau baldų, tuo daugiau erdvės, nes, kaip žinia, jie užima daugiausiai ploto svetainėje. Visgi, jeigu turite didelę šeimą ar dažnai sulaukiate svečių ir reikia daug vietos atsisėdimui, t.y. didelės sofos ar fotelių, siūlau rinktis kuo lengvesnių konstrukcijų baldus. Jie neapkraus erdvės ir neužgriozdins jūsų svetainės.

Gerai pagalvokite apie spalvą ir medžiagą, nes šviesūs baldai yra teplesni, o pagamint iš tekstilės – sunkiau valomi. Jeigu nenorite gaišti laiko prižiūrėdami lepius paviršius, rinkitės praktiškesnes medžiagas.

Svetainė

2. Gėlės

Patalpa be augalų yra niūri, bet jų perteklius reikalauja daug dėmesio. Augalus reikia ne tik laistyti, bet ir nuo jų valyti dulkes, kartą į metus persodinti, patręšti ir t.t. Tad geriau turėti jų mažiau, bet įspūdingesnių. Pavyzdžiui, palmės tipo kambarinės gėlės savo išsišakojusiais lapais atrodo didingos ir tuo pačiu įneša grakščios žalumos. Aišku, yra daugybė kitų augalų rūšių, kuriomis galite gražinti savo svetainę, tik pagrindinis patarimas – nepaversti svetainės botanikos sodo.

Gėlės interjere

3. Žurnalų krūvelė

Mėgstate skaityti žurnalus? Šaunu, nes jie gali tapti puikiu interjero dekoro elementu. Prikauptą žurnalų krūvelę galima panaudoti labai praktiškai dekoruojant kavos staliuką ar komodą. Taip pat, tai gali būti puikus paaukštinimas gėlės vazonui ar padėkliukas žvakėms.

4. Kvapniosios žvakės

Taip, tai smulkūs dekoro elementai, apkraunantys namų paviršius, bet tuo pačiu atliekantys svarbias funkcijas: žvakės skleidžia šviesą, pripildo erdvę maloniais aromatais bei suteikia romantikos. Sutikite, jų atsisakyti būtų sunku, net jeigu kartais reikia jas pakilnoti norint nuvalyti dulkes.

Pastaruoju metu stengiuosi pirkti tik kokybiškas ir iš natūralių medžiagų pagamintas žvakes, nes, kaip žinia, pigiosios degant skleidžia į aplinką kenksmingas medžiagas. Kaip sakau, geriau mažiau, bet sveikiau, o tada jas ir nuo dulkių bus lengviau vaduoti.

5. Sienų puošyba

Puikus būdas suteikti namams savito charakterio – dekoruoti sienas paveikslais. Kuo jie didesni, tuo priežiūra paprastesnė. Taip pat jie palieka daug didesnį įspūdį nei įvairūs smulkūs interjero dekoro niekučiai.

6. Pagalvėlių ir pledų draugija

Praktiški ir šilti kompanionai žiūrint televizorių ar skaitant knygą vėsiais žiemos vakarais – pagalvėlės ir pledai. Dieną, kai jie nenaudojami, puikus sprendimas patogiai juos laikyti svetainėje, kad būtų visada po ranka. Jeigu jūsų sofa išskleidžiama ir turi patalynės dėžę, dėkite į ją. Jeigu ne, galite įsigyti iš ratano pintą didelį krepšį ir talpinti jame. Tekstilė turės savo vietą, bus lengvai pasiekiama ir nesimaišys ant sofos, kai nebus reikalinga.

Pastelinių spalvų svetainėje džiugesio įneša derančių spalvų staleliai, pagalvėlės ir paveikslai

Jums turbūt kilo klausimas, o ką daryti su kitais interjero elementais, kaip statulėlės, įvairios žvakidės ir kiti niekučiai, kuriuos gauname dovanų ar patys nusiperkame. Mano siūlymas paprastas – su jais atsisveikinti, nes dažniausiai šie daiktai neatlieka jokių naudingų funkcijų, tik reikalauja energijos juos prižiūrint.

Daugiau patarimų rasite „Homy Ideas“ tinklaraštyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)