Avalynės sprendimai taip pat rodo, kad turite puikų skonį ir gal net galite prognozuoti, kas bus madinga, populiaru. Drabužių tendencijas daugumai mūsų per sudėtinga numatyti, tačiau mados srities atstovams pasirodžius viešumoje su vienokiais ar kitokiais batai, jau galima manyti, kad tai – signalas apie naujo sezono tendencijas.

Rudens drabužiai vos pradėjo rodytis, o štai lygiapadžiai, aukštakulniai ir ilgaauliai batai jau debiutavo. Nepaisant dar šiltų dienų, jie rodo besikeičiantį sezoną influencerių paskyrose, gatvėse ir biuruose... Sandalus pakeitė bateliai uždaromis nosimis, moterys perka ilgaaulius (daugiausia – kaubojiško stiliaus), drabužiai derinami prie naujų sportinių batelių ar įsispiriamų batelių uždara nosimi (klumpių tipo).

Kai kurios batelių, ilgaaulių tendencijos akimirksniu parodo juos avinčiųjų statusą, na o toliau aptariami septyni modeliai man asmeniškai būtų ženklas, kad žmogus domisi mada.

1. Kaubojiški batai

Kaubojiški batai – tarsi pikantiškas skanėstas tarp visų avalynės tendencijų, ir iš tiesų nepaneigsi, kad jie šauniai atrodo ir vilioja. Kuo šį rudenį pasižymi kaubojiški batai? Neteko dalies bohemiškos estetikos, tapo minimalistiškesni.

Daugelis merginų atsigręžė į 2000-ųjų madą ir derina prie kabojiškų batų džinsinį mini sijoną.

2. Bateliai plonyčiais, neaukštais kulniukais („kitten heels“)

Galima sakyti, kad popandeminiame pasaulyje avalynė su tokiais plonais, neaukštais kulniukais grįžo su trenksmu. Platformos ir aukšti ploni kulniukai vis dar madingi, kita vertus, „kitten heels“ pamėgo daugelis moterų.

3. Įsispiriami klumpių tipo bateliai

Vasarą kompanija „Birkenstock“ išpopuliarino tokio tipo batelius, natūralu, kad ši tendencija persikėlė ir į rudenį. Jei norisi prašmatnesnio varianto, pasidairykite „Hermes“ siūlomų modelių.

4. Platformos

Batai su aukšta platforma šiuo metu labai mėgstami, dar geriau, jei jie – ryškių spalvų arba išmarginti dizainerio logotipais. Prisiminkime juodas „Chanel“ basutes su baltos spalvos logotipais.

5. Įsispiriami bateliai (loaferiai)

Įsispiriami bateliai kiek storesniu padu tebėra madingi, jei turite tokius iš pernai rudens, drąsiai avėkite ir šį rudenį.

Žavus variantas – tokie odiniai bateliai su sagtimi priekyje – jie primena retro stilių ir išsiskiria iš daugumos.

6. Ilgaauliai batai

Galbūt daugelis moterų nebuvo pasirengusios ilgaaulių aukštakulnių smailiomis nosimis sugrįžimui, bet Z karta noriai pasigavo šią tendenciją. Kuo keistesni – tuo geriau, taigi rinkitės netradicines spalvas, įvairių gyvūnų odos raštus, įvairius papuošimus.

7. Lygiapadžiai laiveliai

Madingi ne bet kokie lygiapadžiai laiveliai, šiuo metu populiari tam tikra tendencija – batelių priekis turi būti ne apvalus, o vos kvadratinis. Dar geriau, jei bateliai – priekyje su pora dirželių (vadinamasis Mary Jane modelis) ir siūti iš minkštutės odos arba švelnios medžiagos, kaip antai, iš satino.

Tiks visi variantai – nuo prabangių „Miu Miu“ ir „The Row“ iki paprastučių, gerokai pigesnių lygiapadžių laivelių, kurie atitinka išvardintus kriterijus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją