Kas gi tie loaferiai, dar vadinami norvegiškais mokasinais?

Loaferiai – batai be raištelių su kulnu ir suapvalinta nosimi. Ši visuomet madinga avalynė yra elegantiško ir minimalistinio stiliaus. Loaferius galite dėvėti tiek laisvalaikiu, tiek ir oficialiomis progomis, nes jie gaminami iš įvairių medžiagų. Iš odos pasiūti loaferiai puikiai tiks formaliam garderobui, o medžiaginė versija pasitarnaus kaip puošnų kasdienį aprangos kodą atitinkanti avalynė. Šie batai – itin universalūs ir patogūs, lengvai apsiaunami ir nusiaunami.

Penki loaferių tipai

Avalynės gamintojai gali pasiūlyti įvairiausių tipų ir stilių loaferių.

1. Loaferiai su moneta: tai klasikiniai loaferiai su odiniu dirželiu priekyje. Praėjusio amžiaus penktajame ir šeštajame dešimtmečiuose JAV privačių mokyklų mokiniai mėgdavo į rombų formos angas savo loaferių dirželiuose įsikišti po monetą.

2. Loaferiai su „žąslais“: šio tipo batų viršų puošia metalinis, žąslus primenantis auksinės spalvos dirželis. Šios tipo loaferai išpopuliarėjo XX a. viduryje, kai šio tipo avalynė tapo nepamainomu oficialios dalykinės vyriškos aprangos elementu. Šiandien tokie bateliai laikomi retro stiliaus, bet rafinuotai elegantiškais.

3. Šliurių tipo loaferiai: namuose nešiojamos šlepetės paprastai yra įsispiriamos, bet šliurių tipo loaferiai siuvami su užkulniais. Šie loaferiai būna vienspalviai, be puošybos elementų, todėl labai mėgstami kaip patogi laisvalaikio avalynė.

4. Loaferiai su kutais: kaip išduoda pats pavadinimas, šio tipo loaferiai priekyje būna papuošti nedideliu kutu. Kutais dažnai dekoruojami odiniai ir zomšiniai loaferiai.

5. Suvarstomi „valtininko“ loaferiai: kai kurie avėti laivuose sukurti batai priskiriami į loaferių kategoriją. Tokius suvarstomus „valtininko“ loaferius siūloma dėvėti pavasarį ir vasarą, jeigu norite susikurti pusiau kasdienį įvaizdį. Priešingai nei kitų tipų loaferiai, šie suvarstomi batai yra su raišteliais.

Penki stilistų patarimai, kaip aprangoje pritaikyti loaferius

Loaferiai puikiai dera prie įvairių aprangos stilių, nesvarbu, ar dėvite formalias kelnes su švarku, ar trikotažinius marškinėlius su chaki spalvos kelnėmis. Stilistai šią avalynę pataria derinti taip:

1. Nesimaukite kojinių. Žinoma, su loaferiais nedraudžiama mūvėti kojinių, tačiau įprasta jų nedėvėti, nes kojinės sudaro įspūdį, tarsi būtumėte apsiavę šlepetes. Taigi, loaferiai suteikia galimybę parodyti šiek tiek savo kulkšnies tarp batų viršaus ir siaurėjančių džinsų, pėdkelnių ar plačių kelnių apačios. Nebent kojines norite dėvėti tyčia, kaip stiliaus detalę, kas 2022-aisiais yra labai madinga. Tokiu atveju prie juodų loaferių rinkitės kontrastingai baltas kojines.

2. Į darbą prie loaferių vilkitės švarką. Nesvarbu, ar už lango pavasaris, ar vasara, loaferiai bus puiki dalykinė, bet kasdieniško stiliaus avalynė, kuri gražiai derės su lengvu švarkeliu arba į kelnes sukištais marškiniais.

3. Išryškinkite spalvas. Loaferiai gali patys būti spalviniu akcentu arba, derėdami su diržo, į švarko kišenėlę įkištos nosinaitės ar kito aksesuaro spalva, suvienyti visą aprangos stilių.

4. Išbandykite drąsų odinį ansamblį. Kasdieniško stiliaus aprangai suteiksite aukštosios mados akcentų, ant standžių marškinėlių apsivilkę odinį švarką, suderintą su panašaus atspalvio loaferiais: taip jūsų stilius atrodys išbaigtas ir suderintas.

5. Loaferius mūvėkite prie chaki spalvos kelnių. Tobulas loaferių ir chaki spalvos kelnių derinys akimirksniu sukurs puošnios kasdienės aprangos įvaizdį. Prie jų priderinkite švarką ar marškinius be apykaklės: atrodysite elegantiškai ir minimalistiškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją