Klasikinis siluetas – obuolio tipo figūra. Kas būdinga šiam figūros tipui?

Jei svoris kaupiasi ant pilvo, neturite ryškaus liemens, o klubai siauri ir plonesnės kojos, vadinasi, jūsų figūra – obuolio tipo. Taip pat figūros tipas gali būti miksuotas, pavyzdžiui, kriaušė ir obuolys – kai riebalai kaupiasi ant pilvo, tačiau turite ir plačius klubus. Arba apverstas trikampis ir obuolys – jei turite plačius pečius ir ryškesnį pilvuką.

Jeigu matote, kad turite obuolio tipo figūrą, pasiskaitykite parinktus patarimus, kokius drabužius rinktis, ir kaip vilkėti, jei este stambesnio kūno.

Kokius drabužius rekomenduojama vilkėti turinčioms obuolio tipo figūrą moterims:

Svarbu įsidėmėti kelis esminius aspektus. Kadangi obuolio tipo figūros damoms svoris kaupiasi ant juosmens, renkantis drabužius svarbu išlyginti proporcijas, pasirinkti drabužius, kurie nukreiptų dėmesį į iškirptę arba į pavydėtinai dailias jūsų kojas.

Keli baziniai patarimai:

-rinkitės palaidinės ir sukneles su trikampe iškirpte,
-nevilkėkite palaidinių, suknelių aukštu kaklu ar nuogais pečiais,
-ieškokite tunikos tipo palaidinių,
-nevilkėkite tamprių medžiagų, apgludusių palaidinių, rinkitės laisvesnius siluetus.

Vadovaudamasi šiomis rekomendacijomis, išsirinksite tinkančius, jus liekninančius drabužius, su kuriais jausitės komfortiškai ir užtikrintai. Visi patarimai tinka ir obuolio tipo stambesnėms damoms.

Suknelės obuolio tipo figūrai

Tiek norint atnaujinti kasdienį garderobą, tiek ieškant suknelės šventei, svarbu įsigyti sau tinkamą drabužį. Kokios suknelės tinkamiausios obuolio tipo figūrai? Gali kilti pagunda paslėpti visus apvalumus po laisva suknele, vis dėlto tai neduos trokštamo rezultato – dažniausiai atrodysite dar stambesnės. Toliau pateikiamos rekomendacijos, kokių siluetų suknelės jums labiau tiktų.

Nuo juosmens platėjančios suknelės

Suknelė, kurios viršutinė dalis apgludusi kūną, o nuo juosmens platėja, nukreips dėmesį nuo pilvo į plonas kojas.

Trumpos, nuo juosmens švelniai platėjančios suknelės

Tokio tipo suknelės meistriškai maskuoja ir vizualiai kuria smėlio laikrodžio siluetą, ryškaus liemens įspūdį.

Stipriai nuo liemens platėjančios suknelės

Suknelės su plačiais ar klostytais sijonais puikiai tinka obuolio su apverstu trikampiu tipo figūrai, nes atsveria pečius ir nukreipia dėmesį į apatinę kūno dalį.

Susagstomos suknelės

Susagstomos suknelės modelis labai tinka obuolio tipo figūrai, kadangi nukreipia dėmesį į kaklą ir iškirptę. Tokio silueto suknelė taip pat pabrėš krūtinę ir paslėps didesnį ar mažesnį sluoksnį ant juosmens.

Tiesaus silueto berankovės ar trumpomis rankovėmis suknelės

Ir galiausiai klasikinės septinto dešimtmečio suknelės – jos labai tinka obuolio tipo figūrai, nes laisvai krenta per juosmenį, yra neilgos, tad atidengia kojas. Žiūrėkite, kad medžiaga būtų standesnė – natūralus linas ar medvilnė.

Palaidinės obuolio tipo figūrai

Keli patarimai, kokias palaidines rinktis, jei esate obuolio tipo figūros atstovė. Išsirinkti palaidinę tokio figūrai – stebėtinai lengva, tik reikia tvirtesnės, stangresnės medžiagos, kuri suteiktų aptakią formą jūsų kūnui nuo krūtinės iki liemens. Pvz., džersio audinys gali lipti prie kūno, kas jums nėra pageidaujama; obuolio figūrai tiks labiau struktūruotos medžiagos – pvz., linas ir pan.

Kalbant apie stilių, perkat palaidines patartina vadovautis tomis pačiomis taisyklėmis, kaip ir perkant suknelę obuolio tipo figūrai. Trikampė iškirptė dailiai pailgins kaklą, susagstoma palaidinė (kaip ir suknelė) – šaunus variantas. Ieškokite palaidinių, paryškinančių siauriausią vietą, kuri yra iš karto žemiau biusto. Toks siluetas kurs smėlio laikrodžio įspūdį, akcentuos dailiausias kūno vietas ir pridengs tai, ką norisi pridengti.

Turinčioms obuolio tipo figūrą tinka ir raukinukai palaidinės priekyje arba tiek biustu sukryžiuota palaidinė, kadangi taip akcentuojama iškirptė ir sumaniai maskuojamas pilvas. Be to, tokios detalės atstoja karolių, vėrinių poreikį.

Kelnės obuolio tipo figūrai

Turinčioms tokią figūrą vertėtų atsiminti, kad tinkamai parinktos kelnės gali padaryti stebuklą: jos vizualiai sumažins juosmenį, paryškins siaurus klubus, proporcingai subalansuos kūną. Tokios figūros moterims kartais sunku rasti kelnes, kurios tiktų ir plonoms kojoms, ir platesniam liemeniui, bet naudingi patarimai padės rasti išeitį. Galiausiai svarbu ne tik gražiai atrodyti, bet ir patogiai jaustis.

Ar obuolio tipo figūros moterims galima mūvėti apgludusius džinsus?

Atsakymas – taip. Turint tokią figūrą nereikia vengti apgludusių kelnių. Apgludę džinsai, kelnės aptempia kojas, taigi tradicinės obuolio figūros atveju jie pabrėš kojų plonumą ir siaurus klubus, kas yra vieni iš gražiausių obuolio tipo figūros bruožų.

Tiesa, džinsai ir kelnės turėtų būti su nemažu elastano kiekiu – tada maloniau apglus juosmenį. Absoliučiai puikus derinys – apgludusios kelnės ir tunika ar laisvi marškinėliai, toks derinys išryškins kojas ir pridengs vidurinę kūno dalį.

Obuolio tipo figūros moterims patartina vengti plačių, apsmukusių kelnių, nes jos slėps plonas kojas, kurios yra jūsų privalumas. Žinoma, kelnių tiesiomis klešnėmis ar į apačią vos platėjančių klešnių nebijokite.

Kad ir kokias kelnes rinktumėtės, svarbiausia kreipti dėmesį į juosmenį – tiek kuria vieta yra juosmuo, ar neįveržia jums pilvo. Kelnės labai žemu juosmeniu tikrai išryškins pilvą, bet ir labai aukštas kelnių juosmuo gali jį paryškinti. Jums tinkamiausias pasirinkimas – kelnės su vidutinio aukščio juosmeniu. Džinai turėtų būti ganėtinai prigludę, kad matytųsi jūsų figūra, bet ne per stipriai aptempti. Jei atsisėdus džinsai veržia, ieškokite džinsų, kuriuo juosmuo būtų su elastanu.

Pasitelkusios šias rekomendacijas neabejotinai pasirinksite labiausiai jums tinkančius drabužius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją