„Stilingas ruduo“ – tai projektas, kuriame siekiama parodyti, kaip už sąlyginai nedidelę sumą pinigų galima susikurti tobulą įvaizdį. Kaip apsirengti už 200 eurų? Nes kiekvieno įvaizdžio, kurį išvysite žemiau, suma būtent tokia. Gali būti truputį mažiau ar truputį daugiau, bet pagrindinė suma – 200 eurų – yra ta, kurią susitaupę tikrai galėsite sau leisti pasirinkti žurnalų puslapių vertą aprangą. Apačioje rasite visus pavyzdžius.

Projekto įvaizdžius kurianti stilistėGreta Žvinklytė. 7 metus dirbusi Londono prabangos prekių parduotuvėje ir rengusi pasaulines įžymybes stilistė grįžo į Lietuvą. Rengusi Adelę ir kitas pasaulinio garso žvaigždes dabar ši jauna profesionalė kuria žinomų Lietuvos dainininkų, tokių kaip Jessica Shy, Justinas Jarutis ir Monika Marija, stilių.

Dirbdama su prabangos prekėmis ji nuolat dalyvavo stilistų mokymuose, o UAL (University of the arts London) pabaigė ir mados psichologijos kursus. Iš plačios „Akropolyje“ esančių rūbų parduotuvių pasiūlos ji profesionaliai sudėlioja galimus įvaizdžius duotomis temomis. Gal iš to ir jūs pasisemsite idėjų?

1 įvaizdis: mokytojos darbo diena

Mokytojas daugelis dažnai vis dar įsivaizduojame kur kas senoviškiau, nei yra iš tikrųjų. Vilnonis sijonas iki kulkšnių, numinti aulinukai, neaiškus kuodas ant galvos... Ar toks įspūdis dar turi ką bendro su realybe? Jau seniai ne. Mokytojos, jaunos ar vyresnės, turi galimybę ir auditoriją derinti patogumą su elegancija.

Todėl ir šiame derinyje buvo pasirinkti džinsai (patogumas) ir liemenė su švarku (elegancija). Visą dieną ant kojų praleidžiančiai mokytojai būtini patogūs batai grubesniu padu. Vietoje palaidinės naudojama liemenė sumodernina klasikinę aprangos kombinaciją.

Liemenė – „Zara“, 39,95 euro;
Švarkas – „Zara“, 65,95 euro;
Platėjantys džinsai – „Zara“, 39,95 euro;
Loaferiai – „Zara“, 59,95 euro;
Auskarai – „Mango“, 12,99 euro.

Suma: 218,79 euro.

2 įvaizdis: teisininkės darbo diena

Teisininkai turi gana griežtą aprangos kodą. Nei į teismą, nei į kontorą, kurioje susitinkama su klientais, džinsų ir apdribusio megztuko neapsivilksite. Daug idėjų, kaip galima rengtis dirbant teisinėje srityje, pasauliui davė garsusis serialas „Suits“. Bet, žinoma, lengva jiems kalbėti, kai vienas aktorės derinys kainuoja nuo 2 tūkstančių eurų! Ar įmanoma tą patį didingą įspūdį išgauti už 200?

Stilistei tai pavyko, pasitelkiant klasikinės spalvos – tamsiai mėlyną, plonais dryželiais dryžuotą kostiumą. Prie kostiumo – klasikiniai marškiniai. Svarbu atkreipti dėmesį, kad marškiniai tokiame derinyje nebūtų oversized (padidinti, – Red.) ar apvalia apykakle. Smailumas, tikslumas ir prigludusios formos – štai kas tiks geriausiai. Todėl ir bateliai – smailiais kulniukais bei noselėmis.

Kelnės – „Zara“, 49,95 euro;
Švarkas – „Zara“, 89,95 euro;
Marškiniai – „Zara“, 29,95 euro;
Bateliai – „Mango“, 19,99 euro.

Suma: 189,84 euro.

3 įvaizdis: laisvai samdomos darbuotojos darbo diena

Laisvai samdoma darbuotoja arba moteris, kuri dirba sau. Tai – daugelio svajonė, bet nemažai žmonių gali džiaugtis ir tokia realybe. Įvairios profesijos leidžia dirbti naudojantis vien individualia veikla. Stilistė, pardavimų agentė, viešųjų ryšių specialistė ar fotografė – kas bebūtum, darbo metu apranga turėtų būti laisva, bet ne per daug kasdieninė.

Drobinės medžiagos kelnės ir šį sezoną labai madingų pankrokiškų langelių derinys idealiai tinka tokiam atvejui, o pūstos rankovės ir rauktas palaidinės priekis suteikia puošnumo. Aulinukai vidutinio aukščio kulnais – pats tas, kai dienos metu ir dirbi prie kompiuterio, ir vaikštai tvarkyti reikalus.

Kelnės – „Rezerved“, 49,99 euro;
Palaidinė – „Zara“, 29,95 euro;
Aulinukai – „Rezerved“, 59,99 euro;
Akiniai nuo saulės – „Rezerved“, paskutinis vasaros kolekcijos vienetas;
Auskarai – „Mango“, 12,99 euro.

Suma: 152,92 euro.

4 įvaizdis: žurnalistės darbo diena

Įprastinė žurnalistų darbo diena – labai dinamiška. Vieną valandą gali tekti sėdėti prie kompiuterio, kitą – lėkti į įvykio vietą, trečią – susitikti pokalbiui su žinomu žmogumi. Tokiai dienai tinkamiausia apranga – patogios kelnės ir, žinoma, lygiapadžiai bateliai.

Švarkas suteikia oficialumo, o rankinė šiuo atveju – patogiausias įmanomas aksesuaras. Gana nedidelio dydžio, tad prireikus važiuoti su reikalais nenusveria peties, tačiau ir pakankamo dydžio, kad joje tilptų mobilusis bei užrašų bloknotas.

Kelnės – „Zara“, 29,95 euro;
Marškiniai – „Zara“, 29,95 euro;
Švarkas – „Zara“, 59,95 euro;
Loaferiai – „Zara“, 49,95 euro;
Rankinė – „Zara“, 25,95 euro.

Suma: 195,75 euro.

Visas derinių ir detalių nuotraukas galite išvysti nuotraukų galerijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją