– Ar mėgstate eksperimentuoti su plaukų spalvomis ir kirpimais? Kokią spalvų paletę esate išbandžiusi?

– Mėgstu. Iš brunetės tapau blondine. Kirpimus irgi esu išbandžiusi nuo ilgų plaukų iki juosmens iki trumpo kirpimo.

– Ar pakeistas plaukų kirpimas ir spalva darydavo įtaką Jūsų asmenybei?

– Manau, kad ne. Nors gal trumpas kirpimas solidumo prideda.

– Kokia iki šiolei turėta šukuosena Jums labiausiai patiko?

– Dabartinė.

– Ar viskam buvote pasiryžusi iki stiliaus pokyčių?

– Taip, buvau pasiryžusi keistis, tik, aišku, nebūčiau sutikusi plaukus dažyti žalia ar raudona spalva.

Rimos kardinalūs stiliaus pokyčiai

– Kaip jaučiatės po stiliaus pokyčių? Ar likote patenkinta savo atvaizdu veidrodyje?

– Be abejo, manau, kad parinktas plaukų kirpimas ir drabužių deriniai man tinka.

– Kokius drabužius mėgote ir kaip rengdavotės iki tol?

– Mėgstu sportinio stiliaus drabužius: džinsai, džemperiai ir pan.

– Kuris aprangos derinys, parinktas stiliaus pokyčių metu, patiko labiausiai? Su kokiu aprangos deriniu geriausiai jautėtės?

– Geriausiai jaučiausi su žaliu džemperiu ir sijonu. Na, o geltona suknelė tiesiog sužavėjo.

Kardinalių pokyčių metu Rimai buvo parinktas tinkamas plaukų atspalvis ir sušukavimas, atliktas makiažas bei suformuoti trys skirtingi įvaizdžiai. Visa tai užtruko 4 valandas.

Šukuoseną ir spalvą pakeitė grožio salono „Spicy Beauty“ plaukų stilistė Eglė Saunorytė-Kinderienė. Makiažą atliko vizažistė Jolanta Sargautytė.

Drabužiai – iš prekybos centro „MADA“.

Pirmas derinys:

Rimos kardinalūs stiliaus pokyčiai

Žalias džemperis – 50 eurų

Sijonas – 49 eurai

Ilgaauliai batai – 60 eurų

Antras derinys:

Rimos kardinalūs stiliaus pokyčiai

Militaristinė suknelė – 69 eurai

Diržas – 29 eurai

Ilgaauliai batai – 60 eurų

Trečias derinys:

Rimos kardinalūs stiliaus pokyčiai

Geltona suknelė su tiuliu – 55 eurai

Bateliai – 60 eurų

Apie sukurtą įvaizdį pasisakė ir plaukų stilistė E. Saunorytė-Kinderienė.

„Iš tiesų šį kartą susidūrėme su unikalia situacija, kai pati modelio plaukų spalva tikrai neturėjo jokių priekaištų nei dėl atspalvio, nei kaip spalva derėjo su modelio veido tipažu. Tik spalva buvo plokščia, tiesiog ji buvo vienalytė – nuo šaknų iki galiukų buvo vientisa spalva.

Sau iškėliau užduotį – sukurti tam tikrą gylį. Žinoma, atsižvelgiant į modelio pageidavimus, kad plaukai netaptų labai tamsūs, kad neatsirastų nuolatinė problema, jo reikia vaikščioti į salonus, kai atauga plaukų šaknys. Todėl nuo savo plaukų spalvos rekomendavau nenutolti dviem tonais tamsiau arba dviem tonais šviesiau.

Pasirinkau techniką, kai tamsinau plaukų šaknis ir šviesinau plaukų galus, tam, kad atsirastų perėjimas ir gylis. Tai pagyvino patį bendrą darbą ir visą įvaizdį, moteris pasidarė žymiai įdomesnė, su tam tikrais niuansais. Tarsi dažymo pagalba atskleidžiau jos individualumą.

Kalbant apie kirpimą, iš karto įvertinau, kad linijos itin griežtos, tai dažnai būna susiję ir su žmonių charakterio ypatybėmis ir bruožais, tad drastiškai keisti ir ardyti neįsigilinus – niekada nerekomenduoju, nes vis dėl to tai atspindi mūsų charakterį ir gyvenimo būdą. Bet pasišnekėjus su projekte dalyvaujančiu modeliu – moteris tikrai buvo nusiteikusi pokyčiams, tad įtikinau ją, kad visas turimas linijas reikia minkštinti, švelninti, iškarpyti. Pasirinkau klasikinio tipo kirpimą – bob su prailgintomis linijomis priekyje, kad nenukentėtų plaukų ilgis. Tarsi modeliui sudaryta iliuzija, kad plaukai liko vos ne tokio paties ilgio, o ties pečių linija – viską nutrumpinau, užapvalinau ir, be abejo, visas esančias linijas išlengvinau.

Turėjau tam tikrą iššūkį su kirpčiais. Modelio kirpčiai pakankamai specifiniai, taip pat buvo nukirpti griežta technika, horizontalia linija, tad sudarė užuolaidos efektą. Tokio tipo moterim rekomenduoju švelninti linijas, kad jos būtų lengvos, plastiškos, orinės, neapkraunančios veido, bet trumpinti kirpčių nebuvo jau kur. Tai tiesiog praretinau kirpčių galiukus, kad sukurtume įspūdį tokio vualio ir rezultate darbas labai džiugina akį ir jaučiuosi nuveikusi didelį darbą – žmogui tiesiog padariusi didelę dovaną“, – užbaigiant projektą savo mintimis dalijosi E. Saunorytė-Kinderienė.

„Šį kartą užduotis buvo ne tiek gražinti, kiek nepasendinti. Makiažas, kad ir koks profesionalus bebūtų, visada prideda keletą metų. Tad piešti veidą reikėjo kuo mažiau...

Projekto dalyvės jaunatviška išvaizda įpareigojo atlikti makiažą, kuris nesimatytų, bet nurėžtų pase įrašytus metus. Kad ir kaip veido struktūra prašėsi Greta Garbo įvaizdžio – jo atsisakėme dėl jau pateiktos užduoties – nepasendinti.

Lūpoms parinkau ramią koralo spalvą. Suvienodinau ir išlyginau veido odos spalvą. Akcentas akims – paakių zona buvo viena sudėtingesnių vietų šiame makiaže. Turėjome pasistengti gerai užmaskuoti, bet vykdydami šiuos veiksmus nepridaryti raukšlių, kas yra labai galimas dalykas. Manau, kad pavyko. Na, o akių makiažui naudojome monochrominės spalvas: kakava, smėlinė, šokolado ir balto aukso žvilgesys bei negailėjome blakstienoms tušo – didinome ir storinome. Džiugu, kad pastangos atlikti sudėtingą makiažą nėra akivaizdžios, o dalyvė išliko jaunatviška – lyg po gilaus grožio miego“, – teigė vizažistė J. Sargautytė.

Rimos kardinalūs stiliaus pokyčiai

Kardinaliems stiliaus pokyčiams pasiryžusiai vilnietei dovaną įteikė internetinė kosmetikos ir parfumerijos parduotuvė Burkalifa.eu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)