Kaip mane mato stilistė?

Ketvirtoji projekto dalyvė Daiva – 51 metų, gyvena ir dirba Panevėžyje. Ją stiliaus pokyčiams įkalbėjo dukra – mama seniai norėjo išbandyti ką nors naujo, tik vis nesiryždavo.

„Dažausi tik didesnėmis progomis, į darbą kartais ir visai ne. Rengiuosi irgi paprastai, na, kaip visi tikriausiai, mėgstu siaurėjančias kelnes, paprastus megztukus... Niekad kitaip nebandžiau.

Labai noriu pamatyti, kaip mane mato stilistė – kokia dar galiu būti, kaip atrodyti. Šimtu procentų pasitikiu tiek stiliste, tiek plaukų ir makiažo meistrėmis, jos profesionalės, todėl kažkokių specialių pageidavimų neturiu – tegu daro, kaip gražiausia“, – šypsojosi moteris.

Pirmiausia grožio salone „CHIC beauty house“ buvo pakeisti jos plaukai, padarytas profesionalus makiažas, o tuomet „Akropolio“ parduotuvėse stilistė parinko keturis skirtingus įvaizdžius: sportinį, laisvalaikio, darbo ir šventinį.

Kuo natūralesnė spalva

Lietuvoje gyvenanti ukrainietė plaukų meistrė Alina Yeroma parinko Daivai tokį dažymą, kuris atrodytų kuo natūraliau. Pirmiausia nudažė plaukus 8 spalvos numerio variacija, o vėliau tonavo. Tonavimui meistrė naudojo drėkinančią kaukę su atspalviu. Ji pabrėžė, kad natūralus šiltas beige (smėlio spalvos, – Red.) tonas ir atjaunina veidą, ir ilgiau išlaiko paslėptus žilus plaukus.

Šukuoseną Alina formavo suktukais, džiovintuvu ir apvaliu šepečiu – natūralus purumas ir laisvai krentančios lengvos bangos. Toks džiovinimo būdas dar vadinamas „Hollywood blowout“ (Holivudinis išpūtimas, – Red.).

Galite rasti nebrangių perliukų

Profesionali grimo meistrė, kelerius metus dirbusi ir užsienyje, vizažistė Saida Askerova sukūrė Daivai kiek ryškesnį nei dieninis makiažą – toks tinkamas ir į darbo susitikimus, ir į šventę. Moters oda buvo išsausėjusi, tad pirmiausia, pasak Saidos, svarbiausia yra gerai ją sudrėkinti.

„Jeigu prieš makiažo dengimą gerai nesudrėkinate odos, makiažo pagrindas sušoka į raukšleles ir jos dar labiau išryškėja. Iš esmės odos paruošimas labai svarbus: kuo geriau ją sudrėkinate, tuo gražiau dengiasi ir ilgiau išlieka makiažas“, – patarė Saida.

Stiliaus Pokyčiai. Makiažas

Vizažistė pridūrė, kad priemonės, kurias naudojate, nebūtinai turi būti pačios brangiausios – kosmetikos drąsiai galima rasti ir paprastose parduotuvėse.

„Visada verta paklausti vizažisto patarimo, ką iš mažesnės kainos priemonių rinktis. Galima atrasti perliukų – ir bronzantų, ir tušų iki 10-ies eurų. Kasdienai į darbą gali užtekti ir BB kremo ar lengvesnio pagrindo. Oda atrodys gražiau, gaiviau, natūraliau. O vakariniam renginiui ar kai žinote, kad fotografuositės, geriau stipriau maskuojantis, sunkesnis pagrindas — jis gražiau atrodys nuotraukose“, – sakė Saida.

Dviese – su dviračiais

Daiva su vyru turi sportišką hobį. Dažnai dviese važinėjasi dviračiais. Esant tokiems permainingiems orams, kartais reikia šiltos striukės, o kartais pakanka bliuzono. Europoje pripažinta stilistė Greta Žvinklytė, rengianti ir asmeninius klientus, ir įžymybes, parinko moteriai du sportinio derinio variantus.

Ant sportinės aprangos apsivilkus neperpučiamą liemenę bus nešalta ir jauku, o atšilus orui galima ją nusivilkti. Taip pat ir batai – verta išbandyti kelias poras, nes skirtingas batų įvaizdis gali pakeisti visą aprangą.

Kelnės „Aprangos galerija“ (129 eurai);
Džemperis „Calvin Klein“ – „Aprangos galerija“ (99,99 euro);
Batai „Salamander“.

Kelnės „Aprangos galerija“ (129 eurai);
Džemperis „Calvin Klein“ – „Aprangos galerija“ (99,99 euro);
Liemenė „Calvin Klein“ – „Aprangos galerija“ (169 eurai);
Batai „Tops!“ (299,99 euro).

Laisvalaikio elegancija

Laisvalaikiu Daiva eina pasivaikščioti, svečiuojasi pas dukrą su anūku ar ilsisi namuose. Aplankius dukrą (arba kai ši atvyksta į Panevėžį), moterys eina ir į kavines, parkus. Paprastai Daiva tam renkasi panašius rūbus, kaip tie, su kuriais atvyko į pokyčius: aptemptas kelnes, sportbatukus, prigludusį megztinį.

Stilistė jai parinko labiau pasitikėjimą savimi ir vidinę eleganciją atspindintį derinį. Džinsai ir megztukas – absoliučiai laisvalaikio rūbai, tačiau pasirinkus ne siaurėjančius, o platėjančius džinsus, moteris atrodo moderniau, o laisvesnis prabangiai baltas megztukas – elegantiškiau. Viską užbaigia tikros odos lietpaltis, idealus šio pavasario orams.

Džinsai „Mango“ (35,99 euro);
Megztinis „Zara“ (45,95 euro);
Odinis lietpaltis „Mango“ (359,99 euro);
Auskarai „Mango“ (12,99 euro);
Rankinė „City“ (325 eurai);
Batai „Žygio batai“ (59,99 euro).

Prabangos spalvos

Į darbą Daiva rengiasi panašiai, kaip ir laisvalaikiu, jos teigimu – labai paprastai. Norėtų išbandyt ką nors prabangesnio.

Baltos spalvos kelnės išryškina gražias, sportiškas moters kojas, o tekstūrinis švarkelis suteikia elegancijos. Tekstūriniai švarkai šiemet apskritai labai populiarūs ir puikiai papildo moters darbo garderobą. Stilistė pabrėžė, kad svarbiausia ne vienodos spalvos detalės, o bendras vaizdas.

„Žinoma, kad gali būti juodi batai, baltos kelnės ir akcentinė rankinė – tikrai nebūtina taikyti, kad rankinės spalva atitiktų batų. Esmė – kad suskambėtų visuma“, – paaiškino stilistė Greta.

Kelnės „Zara“ (45,95 euro);
Tekstūrinis švarkas „Zara“ (89,95 euro);
Rankinė „City“ (299 eurai);
Batai „Salamander“ (79,99 euro).

Kitaip nei visada

Netrukus Daivos laukia vyro sesers jubiliejus. Jį planuoja švęsti restorane, o paprastai į šventes moteris puošiasi suknele. Mėgsta melsvus ir raudonus atspalvius, klasikinių raštų nėra išbandžiusi. Stilistė parinko jai juodai baltai raštuotą trumpą suknelę ir aukštakulnius. Sijono ilgiui amžiaus nėra – moteris atrodė išties efektingai.

Suknelė „Mango“ (29,99 euro);
Rankinė „Mango“ (19,99 euro);
Aukštakulniai „Salamander“ (169,95 euro).

Projekto dalyvė buvo apdovanota 100 eurų „Akropolio“ dovanų kortele. Pokyčių nuotraukas galite peržiūrėti galerijoje apačioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją