Konkursą laimėjo 43 metų moteris – Vaida Vaserytė, kuriai mados ekspertė išrinko drabužių derinius iš prabangių prekių ženklų kolekcijų, o kad vaizdas veidrodyje džiugintų dar labiau, grožio meistrai pasirūpino nauja, jai tinkančia šukuosena ir bruožus išryškinančiu makiažu.

„Konkurso nugalėtoja Vaida turi gražius plaukus, kuriems norėjosi sukurti lengvų bangų stilių. Tuo pačiu aptarėme ir parodžiau, kaip nesunkiai tokias bangas galima pasidaryti pačiai namie“, – pasakojo „Glow Make-up“ plaukų stilistė Diana Šalcė.

„Glow Make-up“ vizažistė patarė Vaidai kokias spalvas naudoti, kurias veido vietas paryškinti. Dėl dėkingos moters lūpų formos siūlė ryškinti ir drąsiai akcentuoti šią veido dalį.

„Makiažą dažniausiai renkuosi santūrų. Tokių ryškių lūpų kaip dabar niekada nesidažau. Kasdienis makiažas yra neutralių spalvų. Stengiuosi neišryškinti lūpų, o kaip tik akis. Dažniausiai to vengiau, bet dabar atkreipsiu dėmesį“, – neslėpė konkurso laimėtoja Vaida.

Vizažistė Rūta Šapalienė sakė, kad ponios Vaidos lūpos yra labai gražios, simetriškos ir putlios. Todėl tokį grožį būtina išryškinti. „Tam parinkau raudoną lūpdažį. Nesinorėjo „perkrauti“ veido kosmetikos priemonėmis, todėl dengiau lengvos konsistencijos, švytėjimo suteikiantį mineralinį makiažo pagrindą.

Taip pat pasitarę su Vaida nusprendėme, kad blakstienų liniją paryškinsime skystu akių pravedimu, kad optiškai išryškina ir prailgina akį, o akies modeliavimui naudojau natūralaus šilto atspalvio šešėlius, kurie ypač tiko prie Vaidos žydrų akių“, - dėstė specialistė.

Konkurso laimėtoja kasdien rengiasi gana laisvai. Formuodama savo įvaizdį moteris nesirenka griežto klasikinio stiliaus. Vaida labiau mėgsta sukneles negu kelnes ar kostiumėlius. Ypač patinka aukštakulnių ir suknelių derinys, tačiau pripažino, kad apibrėžto aprangos stiliaus neturi.

„Džinsai – savaitgalio ir laisvalaikio apranga. Tenka susitikti su klientais tai negaliu sau leisti kiekvieną dieną vilkėti džinsus. Mano garderobe paskutinius dvejus metus labiausiai dominuoja violetinė spalva. Esu ne aukšto ūgio, todėl aukštakulniai man suteikia elegancijos ir pasitempimo, norisi sau pačiai atrodyti gražiau“, – atviravo V. Vaserytė.

Moteris neslėpė, kad iš stilistės A. Gilytės tikisi gerų, profesionalių patarimų, kaip rengtis, į kokias detales atkreipti dėmesį ir kas jai tinka pagal amžių ir figūrą.

Pirmas įvaizdis: sijono parinkimas

„Vaidos figūra – stačiakampio tipo, tai nereiškia, kad moteris yra nemoteriška, tai reiškia, kad jos proporcijos yra labai tolygios. Todėl renkantis sijoną, reiktų atkreipti dėmesį, kad jis būtų siaurėjantis kaip pieštukas arba kad jis būtų su išplatėjimu. Jeigu mes turime tiesią proporciją ir į užsiauriname į apačią, tada vizualiai atkreipiame dėmesį į klubus, proporcingai išryškėja moteriškas klubo linkis.

Kadangi sijonas iš savęs yra ryškus ir turi smulkų raštą bei yra platėjantis į apačią, tad norisi, kad viršus būtų šiek tiek nuosaikesnis. Jeigu mes ir viršuje pasirinksime ryškų variantą, bus taip, kad teks pačiai su savimi konkuruoti. Tokiu atveju norisi ramesnio varianto. Tačiau tarpusavyje drąsiai galima derinti spalvas. Avalynė šiuo atveju gali būti tiek aukštakulnė, tiek žemakulnė“, – kalbėjo A. Gilytė.

Antras įvaizdis: kelnių parinkimas

Nors Vaida labiau mėgsta sukneles, tačiau stilistė jai parinko ir kelnių derinį.

„Kelnes parinkau aptempto silueto, šiek tiek trumpinta apačia, todėl labai norėjosi laisvo megztinio, kad sukurti tolygią proporciją. Kai pilnesnis viršus, o kelnės siauros – fiksuojam sukišdamos ties dubeniu megztinį, nugara lieka laisva. Jei megztinį paliktume ištrauktą – figūra pasidarytų gana sunki. Daug sukišti nereikia, užtenka mažo kampučio, kad pasimatytų liekna figūra ir parodytumėm, jog megztinis – didelis, bet ne aš stora. Ir būtina patraukti rankoves į viršų, kad atsivertų laibi riešai ir vaizdas būtų lengvesnis“, – patarė stilistė.

Trečias įvaizdis: suknelės parinkimas

„Šis suknelės siluetas idealiai tinka tokios figūros tipui. Ji nėra per daug įliemenuota, bet ir nėra plati kaip maišas. Moteris atrodo labai elegantiškai. Ilgis yra puikus, nes Vaida nėra aukšta moteris, tad tas ilgis vos vos virš kelių – labai gerai atrodo. Na, o jei žvelgtume labai gyvenimiškai ir įlįstume į Vaidos spintą, man smagu, kad tai susišaukia su paltu – nei išlenda per daug, nei nėra tokio keisto kontrasto. Pagal visus dėsningumas, suknelė ir paltas turėtų būti vienodo ilgio arba vos vos ilgesnis už suknelę, o ne priešingai“, – patarimus dalijo A. Gilytė.

Konkursą laimėjusi moteris džiaugėsi savo garderobą papildžiusi naujais stiliaus deriniais ir sodriai žalsvos spalvos koloritu.

„Man parinkti stilistės deriniai ne tik tiko, bet ir labai patiko. O savo drabužinėje tokios spalvos drabužių išvis neturėjau. Esu labai laiminga. Man tai – puiki atostogų diena“, – su šypsena veide kalbėjo nugalėtoja Vaida.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)