Renginyje buvo galima sutikti aktorę, laidų vedėją Justę Zinkevičiūtę, operos solistę Ievą Barborą Juozapaitytę, modelį Simoną Starkutę, tinklaraštininkes Indrę Trusovę, Inga Žuolytę, Santą Misenytę, Aistę Sarokienę ir kt. Moterys atvyko į naująjį „L'Occitane“ saloną. Tai – kol kas pirmasis ir vienintelis šio ženklo salonas, kuriame veikia eko papildymų stotelė. Joje savo mėgstamus kosmetikos produktus galima papildyti visiškai nenaudojant plastiko. Taršos mažinimas yra viena pagrindinių šios prancūzų kosmetikos kompanijos vertybių.

Žinomos moterys ir tinklaraštininkės rinkosi vėlyvųjų pusryčių

„Ne kartą esu sakiusi, jog kiekviename žmoguje gyvena ypatinga jėga, kuri gali kurti arba griauti. Kaip gyvename kasdien – renkamės patys. Kokie veiksmai lydi mūsų kasdienybę, toks yra ir mūsų pačių gyvenimo atspindys“, – neabejoja aktorė ir TV gyvenimo būdo laidos vedėja Justė Zinkevičiūtė. Žinoma moteris prisipažino, jog atliekų rūšiavimas po truputį tampa jos įpročiu. Stiklo, plastiko ir popieriaus atliekos, pasak Justės, keliauja į tam skirtus konteinerius; ir apskirtai ji stengiasi kuo mažiau daiktų išmesti, įsigyja tik tų, kokių labiausiai reikia. Be to, parduotuvėse moteris daržovių ir kitų produktų nededa į plastikinius maišelius. Justės gyvenime daugkartinio naudojimo puodeliai, šiaudeliai, pirkinių maišeliai jau yra tapę įpročiu.

Žinomos moterys ir tinklaraštininkės rinkosi vėlyvųjų pusryčių

J. Zinkevičiūtės spintoje kabo tik nešiojami drabužiai, kurių nėra itin daug. „Man visada geriau vienas kokybiškas drabužis, nei dešimtis susinešiojančių per kartą ar du“, – teigė visuomet stilingai atrodanti moteris. Aktorė sakė itin teigiamai sutikusi naujovę, suteikiančią galimybę į daugkartinio naudojimo tarą ar savo turimą pakuotę pasipildyti mėgstamų kosmetikos produktų, taip tausojant aplinką. „Džiaugiuosi, jog šis ženklas skatina mus prisidėti prie tvarumo ir tokiu būdu leidžia skleisti ekologijos idėjas“, – sakė šią vasarą naują gyvenimo būdo laidą pradėjusi vesti Justė.

Žinomos moterys ir tinklaraštininkės rinkosi vėlyvųjų pusryčių

Operos solistė Ieva Barbora Juozapaitytė mano, jog mūsų planeta turime rūpintis, puoselėti ją ir mylėti kaip save patį ar savo artimą. „Juk niekas nenori gyventi tarp šiukšlių ir kvėpuoti blogu oru, todėl visomis išgalėmis turime stengtis padėti mūsų gamtai išlikti tokiai pat turtingai savo grožiu, kaip iki šiolei“, – įsitikinusi Ieva. Pasak pašnekovės, ekologiškas gyvenimo būdas yra ganėtinai prabangus, kaip ir sveikas maistas, tačiau reikia atminti, jog tai yra tik vardan mūsų pačių ir mūsų palikuonių ateities. Moteris prisipažino, jog nuo pat mažų dienų yra įpratusi pratęsti dėvėtų drabužių gyvenimą – jai tekdavo vilkėti sesių, mamos ar net draugų rūbus. Jie visuomet rasdavo vietą Ievos spintoje. „Neslėpsiu, dėvėtų rūbų parduotuvės man – it lobynas, ten galima aptikti tiek daug neatrasto, o galbūt ir seniai pamiršto, tačiau be galo stilingo“, – šypsosi I. Juozapaitytė.

Žinomos moterys ir tinklaraštininkės rinkosi vėlyvųjų pusryčių

Tinklaraštininkė, dietistė Indrė Trusovė ragino pagirti prancūzų kosmetikos kompaniją už šią iniciatyvą. „Daugkartiniai indeliai stilingi, tvarūs. Tad ir gražu, ir pinigėlių sutaupai, ir mažini atliekų kiekį“, – pastebėjo I. Trusovė.

Moteris prisipažino, jog po truputį stengiasi rūšiuoti atliekas, bet mano, kad galėtų tą daryti dažniau ir geriau. „Paprastai naudoju daugkartinius puodelius, indelius, šiaudelius, maišelius. Stengiuosi tinkamai suplanuoti meniu namuose, kad išmestume kuo mažiau maisto. Taupau elektrą, vandenį. Kai tik galiu renkuosi ėjimą pėstute“, – vardijo pašnekovė.

Žinomos moterys ir tinklaraštininkės rinkosi vėlyvųjų pusryčių

Dėl laiko trūkumo veikli moteris pati gana retai apsilanko dėvėtų drabužių parduotuvėse, bet mielai keičiasi rūbais su mama ir draugėmis. „Su malonumu priimu draugių vaikų dėvėtus drabužėlius ir atiduodu kitiems savo vaikų. Su merginomis net turime sukūrę atskirą grupę „Antras daikto gyvenimas”. Moteris teigė paprastai perkanti produktus, kurių pakuotės yra ekologiškos, suyrančios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)