Pasak stilisto, šalies mokyklose uniformos yra labai reikalingos. „Tai ta vieta, kur neturi demonstruoti madų ar savo šeimos galimybių tave aprengti geriau. Mokykloje visi yra lygūs ir labai gerai, kad yra uniformos, kurios šiek tiek tarp vaikų įneša lygybę ir tvarką. Būna, kad tėvai uniformas vertina kaip papildomas išlaidas. Tačiau paskaičiuokite: jei bandytumėte vaikus rengti kasdieniais rūbais, šiuos keisti reikėtų kur kas dažniau“, – tikino J. Šatas.

Joringis Šatas

Pasiteiravus Joringio, ar įmanoma vilkint mokyklinę uniformą atrodyti stilingai, jis net neabejojo, kad galima. „Nepamirškime aksesuarų: dažniausiai būna privalomi švarkai, kelnės ar sijonai, kuriuos tikrai galima derinti su gražiais batais, marškinėliais ir susikurti tokį įvaizdį, su kuriuo tu galėtum būti ne tik mokykloje, bet ir išeiti po pamokų į miestą“, – kalbėjo J. Šatas.

Stilistas įvertino keletą derinių. „Klasikinės mėlynos kelnės labai dera su raudona spalva – tai paprastas, tvarkingas derinys, kurį pamatęs ne iš pirmo karto sugalvotum, jog tai gali būti uniforma. Įvaizdis atrodo ir labai patogiai, tai ypač gerai jaunesniems vaikams, kadangi nevaržo jų laisvės“, – mokyklinį įvaizdį įvertino J. Šatas.

Joringis pastebi, kad merginos tokią aprangą gali rinktis ne tik pamokų metu. „Klasikinės kelnės, švarkas ir marškiniai – visada atrodo gražiai ir tvarkingai, o vyresnių klasių merginos tokį įvaizdį gali pritaikyti ir baigus mokyklą, pagyvinus jį aukštakulniais bateliais. Tokia apranga vėliau gali tikti tiek einant į universitetą, tiek į darbą, tiek į renginį”, – patarė J. Šatas.

Stilistas pastebi, kad mokyklinės uniformos neatsilieka ir nuo vyraujančių mados tendencijų: „Pilka spalva ypač mokslo metų laikotarpiu laikosi topuose, jau tai įrodo, kad uniformos darosi vis stilingesnės ir neatsilieka nuo vyraujančių tendencijų. Peteliškė uniformai suteikia puošnumo, ypač tinka Rugsėjo 1-ajai ar kitoms mokyklos šventėms “.

J. Šatą nustebino ir tai, kad daugelį šiuolaikiškų uniformų galima dėvėti ne tik mokykloje, bet ir po jos. „Visiška klasika – kostiumas suderintas su sportiniais batais ir sportiniais polo marškinėliais. Toks derinys yra dažnai pastebimas ir miesto gatvėse. Tokiam įvaizdžiui vaikai tikrai nesipriešins, su ja galima ir po mokyklos eiti kažkur ir jaustis gerai. Netikėta stiliaus detale tampa akiniai ir, iš tikrųjų, kas galėtų pagalvoti, kad tai – mokyklinė uniforma?“, – stebėjosi stilistas. Jis pastebi, kad toks klasikinių spalvų berniukiškas kostiumas gali puikiai pasitarnauti ir oficialiose šeimos šventėse, pavyzdžiui, vestuvėse.

Vertindamas mokyklinę aprangą, stilistas rado, ką mielai rinktųsi ir pats. „Derinys labai stilingas, pats taip rengčiausi – sportiniai batai, atlenktos platesnės kelnės, kurios taip pat yra šio sezono topas, švarkas, megztinis, marškiniai – ir šilta, ir gražu, ir patogu, ir galima naudoti skirtingais atvejais, derinį keisti“, - kalbėjo J. Šatas ir tikino, jog būtent dėl tokių derinių žmonės dažniausiai ir kreipiasi į stilistus – jie nori išsirinkti rūbus, kuriuos bus galima dėvėti dažnai, derinti skirtingoms situacijoms.

Stilistas J. Šatas pastebi, kad mokyklinių uniformų tendencijos keičiasi: „Matau, kad uniformos labai primena užsienį – pagaliau atrodome vakarietiškai. Gražu, kad mokyklinės uniformos yra stilingos ir pritaikytos šiems laikams. Žinau, kad šiais laikais į uniformų parinkimo bei kūrimo procesą visuomet yra įtraukiami patys moksleiviai ir to rezultatai akivaizdūs. Paaugliai jautriai reaguoja į savo išvaizdą, jie nenori atsilikti nuo to, kas šiuo metu populiaru, matoma žurnaluose“, – kalbėjo J. Šatas. Ir visgi, stilistas moksleiviams priminė, kad svarbiausia mokykloje iš visų išsiskirti savo žiniomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)