Regis, šį sezoną žėrinčios braletės tampa privaloma muzikos festivalių aprangos detale, o jei vykti į festivalį vasarą neketinate, tokią liemenėlę galite drąsiai pritaikyti vakarėlio įvaizdžiui. Madistė Chiara Ferragni, manekenės Bella Hadid, Hailey Baldwin, dainininkės Dua Lipa ir Sabrina Carpenter – tik kelios garsenybės, savaip interpretavusios puošniųjų bralečių tendenciją.

Ši ekstravagantiška tendencija apima ne tik iš metalinio tinklelio, blizgių plokštelių ar kristalų sunertas braletes, bet ir siuvinėtas žėrinčiais žvyneliais ar pagamintas iš kitų spindinčių alternatyvių medžiagų. Tokių bralečių atgimimą sugrąžino atgimęs susidomėjimas retrofuturizmu. Septintojo dešimtmečio viduryje dizaineris Paco Rabanne pristatė savo pirmąją kolekciją „Manifesto: 12 nedėvimų suknelių iš modernių medžiagų“.

Tai buvo skandalingos perregimos suknelės, pagamintos iš metaliniais nareliais sukabintų metalo ir lieto plastiko plokštelių. Nenuostabu, kad Paco pakerėjo futurizmas ir kosmoso pasaulis, juk tuo metu vyko didieji kosmoso užkariavimai, o šią temą nagrinėjo ir kiti mados vardai, tokie kaip André Courrèges’as ir Pierre’as Cardinas. Šiandien retrofuturizmas interpretuojamas per Y2K (Year 2000) sugrįžusios mados prizmę, mados pasaulis, žvelgdamas į ateitį, atranda metavisatos slėpinius ir žvalgosi į septintojo dešimtmečio stilistiką.

O kaip gi spindinčias braletes pritaikyti savo garderobe? Jeigu kalbėtume apie neįpareigojntį vasaros atostogų ar festivalių įvaizdį, nepakeičiama tokios braletės palyda būtų trumpučiai džinsiniai šortai ar vėl madingi mikroilgio sijonėliai. Kai kurios garsenybės imasi drąsesnių stiliaus variacijų ir prie metalinių bralečių mūvi perregimo audinio arba kiauraraščio kelnes, papildomos intrigos suteikdamos storapadėmis platformomis. Vėsesniu metu prie tokio derinio tiks džinsinė striukė, o sandalus galite pakeisti grubesniais kaubojiškais auliniais batais.

Vienas stilingiausių santūresnių derinių - maža žėrinti braletė ir maksi ilgio kostiuminės kelnės aukštintu liemeniu, atsveriančios braletės puošnumą. Tokį aprangos duetą madistės papildo elegantiškais aukštakulniais bateliais, klasikiniu švarku ir spindinčiais aksesuarais. Jeigu norisi puošnesnės aprangos, drąsiai rinkitės ne tik žėrinčius papuošalus, bet ir kristalais dekoruotą rankinę, pastarosios šį sezoną labai madingos.