Prancūzų mados namai „Chanel“ 2023 m. pavasario-vasaros kolekcijoje pristatė „mary jane“ stiliaus batelius, kurių ypatinga detalė – tinklo tipo aulas, nusgatytas galybe žėrinčių kristalų. Mergaitiško saldumo šiam modeliui suteikia juodi kaspinai, papildomai papuošti CC logotipu, bateliai pasiūti iš natūralios verstos ir lakuotos odos.

Chanel nuotr.

Nors itin brangūs, naujieji „Chanel“ ilgaauliai jau užkariavo populiariausių nuomonės formuotojų instagramus, o tos, kurios nespėjo jų įsigyti, batelius medžioja pasitelkusios asmeninių pirkėjų pagalbą. Madistės dalijasi nuotraukomis, kuriose puošnius batelius derina su blizgančiais kostiumėliais, mini ilgio sijonais, minimalistinio stiliaus juodais ansambliais ar elegantiškais tvido švarkais.

Populiarus ne tik prabangusis modelis, bet ir kitos jo variacijos. „Chanel“ taip pat siūlo baltus batelius tinkliniu aulu (be kristalų), judos odos priekiu, kulnu ir baltu kaspinu, modelį su juodais kristalais arba beveik tokio paties dizaino, tačiau trumpu aulu. Pigiausias šios avalynės modelis kainuoja 1600 Eur, brangiausias - 2900 Eur.

Chanel nuotr.

Batelius itin prigludusiais, ilgas kojines imituojančiais aulais galima vadinti viena sezono tendencijų, tokius šįmet pristatė ne tik „Chanel“, bet ir „Valentino“, „Moschino“ bei „Victoria Beckham“. Kita tendencija - būtent tinklinės pėdkelnės, taip pat matytos ne vienų mados namų šiltojo sezono kolekcijose: nuo „Max Mara“ iki „Anna Sui“.