„Kai šių metų rugsėjo 1-osios išvakarėse supratome, kad neturime kuo aprengti Adrianos į mokyklą, turėjau suktis iš padėties, – pasakoja D. Paukštytė, kurios kuriami romantiški, kiek dramatiški drabužiai kasmet pavergia vis daugiau moterų Lietuvoje ir užsienyje. – Sumažinome turėtą moteriškos suknelės eskizą, iš kurio siuvėja per vieną vakarą pasiuvo neįtikėtinai patrauklų vaikišką variantą. Nuo jos negalėjome atplėšti akių ne tik mes su dukra, bet ir praeiviai gatvėje, kurie kitą rytą mus vis užkalbindavo ir negailėjo komplimentų dukros įvaizdžiui.“

Taip prie paskutinę naktį pasiūtos suknelės priderinusi plačiabrylę skrybėlę, žinoma kostiumo dizainerė savo dukrą padarė mažąja žvaigžde, kurią susižavėję gatvėse fotografavo turistai ir iš kur tokią suknelę gavusi klausinėjo klasės draugės.

„Niekada net minčių neturėjau kurti vaikams, bet po Adrianos suknelės netikėto pasisekimo pamaniau – o kodėl nesukūrus vos kelių mažų suknelių, kurios atspindėtų mano stilistinį braižą, būtų patogios ir universalios. Jeigu ta suknelė laiminga padarė mano dukrą, gal galiu pradžiuginti ir daugiau mažųjų? – savo spontanišką apsisprendimą sukurti kelias vaikiškas sukneles aiškina avangardiniu stiliumi išgarsėjusi D. Paukštytė. – Šiandien tikrai neturiu ambicijų kurti didelių kolekcijų mergaitėms, o kaip bus ateityje – pamatysime.“

Paklausta, kaip dukra jautėsi prieš žinomo mados fotografo V. Jokubausko objektyvą, D. Paukštytė neslėpė – Adrianai patiko ir Vaidas, ir pozavimo procesas. „Su fotografu susitikome fotografuoti mano kolekcijos „Poetė“ proginių, vadinamosios kalėdinės kapsulės suknelių. Atsivedusi ir dukrą, nedrąsiai Vaido paklausiau, ar neprieštarautų padaryti kelių kadrų ir su ja. Ir procesas, ir rezultatas labai patiko mums visiems, ypač Adrianai. Niekas nemokė jos pozuoti, bet ji tai darė gana profesionaliai“, – juokiasi D. Paukštytė.

Dizainerės šiųmetinė, jau aštuntoji karjeroje kolekcija „Poetė“ sulaukė ypatingų kritikų pagyrimų ir tapo viena didžiausių festivalio „Mados infekcija“ sensacijų. Šiuo metu D. Paukštytės kolekcijos moterims jau parduodamos ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Šveicarijoje, Ispanijoje ir net Kazachstane.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)