Eksperimentą vainikavo Alinos Paurazės fotosesija, kurioje buvo siekiama atskleisti, kaip viena suknelė gali sukurti visiškai skirtingus įvaizdžius.

Atsižvelgdamos į fotoeksperimente dalyvauti sutikusių merginų charakterius ir unikalius bruožus bei visiškai atsiribodamos nuo nuotakos suknelių savininkių, plaukų stilistė V. Novotorovaitė ir vizažistė EMMA sukūrė individualius trijų merginų įvaizdžius. Meistrės nepamiršo įtraukti ir naujausių mados tendencijų atspindžių, kuriuos rekomenduotų artėjančio sezono nuotakoms.

„Šį eksperimentą paskatino vedybų planuotojos L. Vagonės atsiųsta nuotrauka, kurioje nuotaka vilki 2016 m. „Nuotakos spintoje“ pirkta suknele. Negalėjome atpažinti nei šios suknelės, nei merginos, kuriai ji priklausė, todėl rausėmės archyvuose, kol radome pirmąją suknelės savininkę ir palyginome senąjį ir naująjį įvaizdį. Jie kardinaliai skyrėsi! Todėl norėjome parodyti, kaip panelė gali keisti suknelę“, – fotosesijos detalėmis dalijosi „Pop up“ butiko „Nuotakos spinta“ organizatorės S. Krasauskienė ir A. Staniulienė.

E. Martinonė

E. Daugėlaitės vestuvių suknelė E. Martinonei tiko idealiai

Per savo vestuves E. Daugėlaitė vilkėjo A. Skrickienės kurta suknele, pasirinktas klasikinio stiliaus makiažas ir šukuosena, taip siekiant ceremonijai ir vakarėliui sukurti tvarkingą ir neiššaukiantį įvaizdį. Tai E. Daugėlaitei idealiai tiko ir mergina atrodė fantastiškai. Fotoeksperimento metu šiai suknelei buvo ieškoma kitokio tipo moters – tokios, kuri savo šventei jos tikrai nesirinktų. Pasiūlytas įvaizdis patiko E. Martinonei ir ji pamatė save visai kitokiu amplua. „Kadangi per savo vestuves vilkėjau kelnių kostiumą, tikra vestuvinė suknelė man sukėlė ypatingus jausmus. E. Daugėlaitės suknelė nepaprastai patogi, elegantiška, kukliai romantiška. Vilkėdama ja jaučiausi be galo grakšti“, – sakė fotosesijos dalyvė E. Martinonė.

Plaukų stilistė V. Novotorovaitė: „Šukuosena E. Martinonei buvo sukurta tarsi ne meistro ranka: lengvos, specialiai nepreciziškai suformuotos garbanos, tarsi pačios merginos suimtos ir susegtos plaukų papuošalu. Tokia šukuosena sukurta kaip priešingybė tvarkingiems, palaidiems ir atgal susegtiems E. Daugėlaitės plaukams ir idealiai atspindėjo E. Martinonės asmenybę. Garbanos įvaizdžiui suteikė ir seksualumo, tačiau labiausiai išryškino romantiškus bruožus“.

Vizažistė EMMA pasakojo norėjusi atskleisti E. Martinonės moteriškumą, viduje slypintį aristokratiškumą bei pabrėžti jos švelnumą. Šio sezono tendencijas atspindėjo paryškintos akys, jai tinkantys akių pravedimai ir skaisti, gaivi bei švytinti oda.

S. Šernė ir G. Bagdonaitė

S. Šernės „Pronovias“ suknele vilkėjo G. Bagdonaitė

S. Šernės suknelę kūrė „Pronovias“ mados namai, kurią garsi moteris pirko 2012 m. Ji savo seksualumą ir laisvumą pabrėžiančia suknele pasipuošė po vidurnakčio – trankiame vestuvių vakarėlyje antroji suknelė pakeitė puošnią, pūstą nuotakos suknelę. Fotosesijos metu tapusi naująja suknelės šeimininke G. Bagdonaitė pasakojo, kad su S. Šernės suknele ji jautėsi tiesiog puikiai. „Ši suknelė nuostabi, labai patiko puošnumo pridėjusios priderintos sidabrinės detalės ir sijono praskiepas, kuris subtiliai suteikė suknelei seksualumo. Šukuosena ir makiažas buvo lengvas, ne per ryškus, tinkantis nuotakai, o karūną primenantis plaukų aksesuaras leido pasijusti tikra princese“, − įspūdžiais dalijosi fotosesijos dalyvė G. Bagdonaitė.

Plaukų stilistė V. Novotorovaitė pasakojo, kad lengvos netvarkingos garbanos G. Bagdonaitei suteikė valiūkiškumo, kuris priešingas S. Šernės griežtam, tvarkingam įvaizdžiui. Pasirinktas masyvus plaukų papuošalas pabrėžė G. Bagdonaitės mergaitiškumą ir atspindėjo naujausias šukuosenų tendencijas – tai nuotakų plaukuose atsirandantys juvelyriniai dirbiniai.

G. Bagdonaitė

Vizažo meistrė EMMA pažymi, kad S. Šernė, savo vestuvių vakarėlio metu vilkėdama antrąja suknele, buvo klasikinio stiliaus nuotaka su subtiliomis seksualumo detalėmis. „O G. Bagdonaitei norėjome sukurti mergaitišką įvaizdį, todėl pasirinkome itin švelnias spalvas. Pati suknelė yra labai puošni ir seksuali, todėl makiažas neturėjo suteikti papildomo svorio. Švelnios spalvos, ryškūs pravedimai sustiprina žvilgsnio galią, tačiau pagrindinis akcentas – akys“, – eksperimento detalėmis dalijosi EMMA.

L. Rimgailė ir G. Dalikė

L. Rimgailės suknelė idealiai tiko G. Dalikei

L. Rimgailei vestuvinę suknelę kūrė A. Zinčiukaitė. Kaip pasakojo moteris, ji norėjo laisvos, besiplaikstančios ir judesių nevaržančios suknelės, tinkančios karštai vasaros dienai. Per vestuves L. Rimgailei buvo sukurtas romantiškas įvaizdis, todėl fotosesijos metu naujai suknelės šeimininkei, G. Dalikei, buvo sukurtas naujas – femme fatale – įvaizdis. Pati eksperimento dalyvė pasakojo, kad matavimuisi sulaukusi suknelės, ji pajuto tarsi tai būtų šokėjos suknelė, pilna besąlygiškos meilės ir geros energijos. „Jaučiausi ypač gerai, bet gal dėl to, kad niekada ryškiai nesidažau – vien tai man nauja. Labai įdomus buvo mano pačios amplua“, – fotosesijos jausmais dalijosi G. Dalikė.

Plaukų stilistė V. Novotorovaitė pasakojo, kad nuo romantiškos Liucinos Rimgailės šukuosenos nutolta iki femme fatale įvaizdžio G. Dalikei, kuris buvo sukurtas naudojant griežtą skyrimą, žemai formuojant messy kuodą, dekoruotą žvilgančiu plaukų aksesuaru. „Plaukų aksesuarai šį sezoną itin madingi, o ypač juvelyriniai dirbiniai“, – pridūrė meistrė.

Vizažistė EMMA patvirtino, kad L. Rimgailės įvaizdis buvo itin romantiškas, todėl G. Dalikei buvo sukurtas griežtas, ekstravagantiškas makiažas, o ryškiomis lūpomis atspindėtos naujausios tendencijos.

G. Dalikė

Komanda:

Makiažas – „Makeup by Emma“
Šukuosena – Viktorija Novotorovaitė
Papuošalai – „Lu accessories“
Fotosesija – UNISON salone
Fotografė – „Alina Paurazė photography“

Modeliai: Erika Martinonė, Grėtė Bagdonaitė ir Giedrė Dalikė.

Suknelės – Eglės Daugėlaitės (dizainerė – Airida Skrickienė), Liucinos Rimgailės (dizainerė – Aina Zinčiukaitė) ir Sandros Šernės („Pronovias“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)