Jei neturite nei laiko, nei galimybių naudotis drabužių valyklų paslaugomis, o pūkinė striukė žūtbūt reikalauja kruopštaus valymo, pasitarnaus viena laiko patikrinta gudrybė.

Anokia paslaptis, kad netinkamai skalbiant pūkinę striukę rizikuojate iš skalbimo mašinos ištraukti suplotą ir tik pavasariui tinkamą viršutinį drabužį.

Tačiau viskas, ko reikia, kad išvengtumėte šios nemalonios situacijos – keli švarūs teniso kamuoliukai. Juos įdėjus į būgną, skalbimo mašinai gręžiant, pūkai nesukrenta į gumulus, tad galite būti ramūs – striukės išvaizda nepakis, pūkai ir plunksnos nesusiplos.

Be abejo, prieš dėdami pūkinį drabužį į skalbyklę, nepamirškite perskaityti gaminio priežiūros etiketės.

Įprastai, striukes, šiltintas sinteponu, galima skalbti skalbyklėje, naudojant švelnią skalbimo priemonę, sintetikai skirtu režimu.

Gaminius su natūraliu, pvz., plunksnų, pūkų, vilnos arba medvilnės, užpildu reikia skalbti naudojant audinį tausojančias priemones ir ne aukštesnėje kaip 30 laipsnių temperatūroje.

Prieš skalbimą nepamirškite užsegti visų užtrauktukų ir atsegti ant kapišono esančio kailio, prieš skalbimą taip pat rekomenduojama striukę išversti. Skalbimo mašinoje geriausia striukę skalbti vieną.

Po skalbimo pūkinį drabužį reikia išpurenti, kad pūkai vėl įgautų pirminę apimtį, pakabinti drabužį ant pakabos ir leisti išdžiūti natūraliai - šiukštu nedėkite striukės ant radiatoriaus ar kito namuose esančio šildytuvo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)