Ieva Sabaliauskienė, OutShop.lt įkūrėja, detaliau paaiškino, kas yra „archyvo išpardavimas“. Tai tam tikro prekės ženklo – šiuo atveju „Undress“ – kai kurių modelių pardavimas pigiau. Šiuo metu, nuo gegužės 10 iki 15, toks išpardavimas kaip tik vyksta Vilniuje.

– Ženklų išpardavimai itin patrauklūs galimybe sutaupyti. Tarkime, kiek kainuoja pats pigiausias daiktas, kurį galima įsigyti archyvo išpardavimo metu?

– Taip, nuolaidos iki 90 proc. Tai – tikrai ženkli nuolaida, ypač kai šio prekės ženklo suknelės įprastai kainuoja 200-300 eurų. Tai puošniai kasdienai bei ypatingoms šventėms skirti drabužiai, tad jų audiniai gerokai brangesni, pirkėjai žino, kad už didesnę kainą gaus aukščiausios kokybės drabužį, kuris tinkamai prižiūrimas spintoje nepraras aktualumo ir savo formos dar artimiausią dešimtmetį.

Vidutinė nuolaida, kurios gali tikėtis klientės – apie pusė pradinės suknelės kainos, bet bus tikrai daug ir tokių suknelių, kurios kainos po 29, 39, ar 59 eurus. Tokios didelės nuolaidos gali būti pritaikomos vienetiniams daiktams, suknelių pavyzdžiams ar tiesiog modeliams, kurių sezono pradžioje buvo pasiūta daugiau, nei tam buvo poreikis – kadangi gamyba planuojama kelis mėnesius į priekį, visi dizaineriai susiduria su tikslaus poreikio prognozavimo iššūkiu.

– Kodėl pavasarį moterys labiau linkusios pirkti sukneles? Ir kokioms progoms jų ieško?

– Visas dėmesys šįkart tik suknelėms. Būtent tokio tipo išpardavimą daryti dabar nusprendėme, nes šiuo momentu, kol kas dar ramiai, be streso, moterys jau planuojasi savo vasaros švenčių aprangą – laukia daug išleistuvių, vestuvių, krikštynų, gimtadienių ar kitų puošnių renginių. Miniu „ramiai ir be streso“, nes pats pikas tokiems pirkiniams būna birželio – liepos mėnesiais, tačiau tuomet jau pradedama ieškoti „bet ko, bent ko nors, už bet kiek“ ir žinoma, tokiu atveju tikrai kažką galima rasti, bet paskubomis, iš desperacijos įsigytas daiktas, ne visada bus tas, kuris džiugins.

– Kaip išsirinkti idealią suknelę išleistuvėms? Ko rekomenduotumėt vengti, o į ką – atkreipti dėmesį?

– Numeris vienas taisyklė, kurią rekomenduojame visiems – šventėms ruoštis iš anksto. Ir tokia taisyklė galioja ne tik merginoms, kurios ruošiasi išleistuvėms, bet visoms moterims. Taip jau yra, kad proginės suknelės yra brangesnės, išskirtinesnės, žinoma, ir labai gražios, bet jų mums daug nereikia. Kadangi pati daug bendrauju su klientėmis, matau, kad būna, jog moteris atranda nuostabią suknelę, kuri jai labai tinka, bet palieka ją, nes kol kas dar nežino, kur ja puoštis. Ir lygiai taip pat matau, o ir pati tai ne kartą esu patyrusi, kad paskutinę minutę įsigyjame ne tai, su kuo jaučiamės geriausiai.

Tad mano numeris vienas patarimas, jeigu jau randate jums puikią tinkančią suknelę, griebkite ir saugokite ją, nes progų visada atsiranda. Galų gale, proga pasimėgauti lengvomis kokteilinėmis suknelėmis yra ir graži vakarienė elegantiškame restorane.

Kalbant konkrečiai apie išleistuves, kurios daugeliui jaunų merginų tampa pirma tikrai puošnia švente jų gyvenime, mano patarimai būtų tokie: nesistengti per anksti suaugti, nes progų puoštis pačiais įvairiausiais stiliais gyvenime bus dar daug. Ilgos, pūstos, balinės suknelės dabar nėra madingos. Jeigu jau ieškote madų ir norite įtikti šiuolaikinėms tendencijoms – pasirinkite populiariausias sezono spalvas ar nedideles detales, bet ne tai, ką siūlo vestuvinių suknelių nuomos salonai. Minimalistinė vienspalvė suknelė ant petnešėlių iš įdomaus audinio bus tikrai saugus pasirinkimas, kurį galėsite apsivilkti dar ne kartą.

Labai svarbu pasirinkti suknelę pagal savo figūros tipą. Kad tokią atrastumėte, į pagalbą pasikvieskite vyresnę draugę ar šeimos narę, kurios nuomone pasitikite ir kuri neskubins jūsų padaryti sprendimą kuo greičiau. Išklausykite ir parduotuvės konsultantės, jei tik pajaučiate su ja ryšį, patarimų – jos yra matę labai daug skirtingų figūrų ir skirtingų drabužių, tad tikrai gali tinkamai patarti. Nebijokite pasimatuoti kažko naujo, apie ką nė nepagalvojote. Rinkitės tai, su kuo jaučiatės patogiai – nespaudžia, ne per daug aptempia, nepersišviečia, galite judėti ir šokti. Neįsivaizduoju nesmagesnio jausmo, kai esi dideliame renginyje tarp pasipuošusių žmonių, o šventinę nuotaiką jums gadina drabužis, su kuriuo jaučiatės suvaržyta.

Taip pat nerekomenduojų rinktis pigių greitosios mados prekės ženklų ypatingoms šventėms – nors jie turi gražių modelių, bet dirba su pigesniais sintetiniais audiniais. Gal tai nesimato taip stipriai kasdienėje aprangoje, bet šventinė apranga yra vertinama visų šventės dalyvių kontekste. Jei visos draugės pasirenka prabangių audinių sukneles, o jūs greta stovite pigios sintetikos suknele, gerai nesijausite. Sakau tai nekalbėdama apie kainą ir tikrai nenoriu užakcentuoti, kad šventinės suknelės būtinai turi būti labai brangios. Tiesiog atkreipiu dėmesį į tai, kad tam tikri audiniai gali netinkamai išsitransliuoti labai puošnioje aplinkoje.

– Mados mylėtojai turbūt medžioja tokius išpardavimus?

– Kiekvienas žmogus džiaugęsi sutaupęs! Na, o taip, jeigu jau labai myli madą, tai turbūt tikrai seki geras kainas. Aš pati OutShop.lt įkūrėja tapau po to, kai daug metų į tokius išpardavimus eidavau medžioti gerų daiktų už dar geresnes kainas, tad man puikiai žinoma ši priklausomybė. Pilna kaina perku tik tai, kas man labai labai patinka ir ko man žūtbūt reikia čia ir dabar – na, kad ir naujų batelių. O jeigu tik galiu palaukti, visada stengiuosi palaukti, nes žinau, kad tinkamai planuojant savo pirkinius arba strategiškai gerai pasirenkant apsipirkimo vietas, galima labai daug sutaupyti.

Išpardavimų metu tinkamas planavimas – jau pusė darbo, verta ir pasirinkti strategiškai gerą laiką apsipirkimui. Rytais arba popietėje būna mažiau žmonių, tad nereikia laukti eilėse, be to, populiariausi dydžiai visada išperkami greičiausiai, tad jei žinote, kad jūsų dydis – tarp populiariausių, išpardavimą atakuokite jau pačią pirmą dieną. Aš ir pati tokią strategiją taikau.

– Gal iš ankstesnių renginių pamenate, kiek daugiausiai buvo nupirkęs vienas pirkėjas?

– Klienčių būna kelių tipų – vienos mėgaujasi pirkiniais ir kažką gražaus įsigyja nuolatos, o kitos apsipirkinėja retai, bet daug. Didžiausias mano matytas pardavimas buvo, kai klientė vienu apsilankymu įsigijo trisdešimt daiktų, o pasimatavo 31. Kadangi dirbu parduotuvėje, tai galiu pasakyti, kad tai reiškia ir tai, kad mano kolegei tikrai pavyko suprasti, ko nori klientė ir padėti jai atrasti geriausiai tinkančius daiktus.

– Kaip dažnai vyksta tokie išpardaviminiai renginiai? Kokių lobių „už pigiau“ galima rasti?

– Mes orientuojamės į drabužius ir aksesuarus, daugiausiai tai būna moterims skirti renginiai, nes moterys labiau mėgaujasi drabužiais. Juos organizuojame kelis kartus per metus ir ne tik Vilniuje – vasarą jau trečią sezoną atidarysime savo laikiną parduotuvę Palangoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją