Th. Mugler vizitine kortele tapo paplatintų pečių struktūrinio kirpimo modeliai, įkvėpti 5-ame ir 6-ame praeito amžiaus dešimtmečiais populiaraus glamūro, rašoma BBC portale.

Thierry Mugler AW20

Dizainerio kurtus drabužius rinkosi tokios žvaigždės kaip Davidas Bowie ir Lady Gaga. Jis tapo ne vieno Beyonce sceninio kostiumo autoriumi, o 2019-aisiais sukūrė garsiąją „šlapią suknelę“, kurią Kim Kardashian vilkėjo per „Met Gala“.

Kim Kardashian ir Kanye Westas
Kim Kardashian

Vėlesniais metais Th. Mugler išgarsėjo ir kaip kvepalų kūrėjas. Žinomiausi iš jų – „Angel“ ir „Alien“.

„Su giliu liūdesiu pranešame, kad 2022-ųjų sausio 23-ąją Manfredas Thierry Mugler mirė“, – byloja liūdną žinią patvirtinantis pranešimas oficialioje dizainerio „Facebook“ paskyroje.

Th. Mugler „Instagram“ puslapyje dizaineris prisimenamas kaip tikras mistikas, kurio vaizduotė įkvėpė žmones būti drąsesniais ir nebijoti atsiduoti vis didesnėms svajonėms.

Remiantis naujienų agentūros AFP gauta informacija, Th. Mugler mirtį sukėlusios priežastys įvardijamos kaip natūralios.

Manfredas Thierry Mugler gimė 1948-aisiais Strasbūre, Prancūzijoje. Artisto talentu apdovanotas vaikas, sulaukęs 14-os šoko „Ballet du Rhin“ baleto trupėje. Savo jėgas jaunuolis išbandė ir kaip akrobatas bei drabužius demonstruojantis modelis.

Ankstyvas impulsas realizuoti galvoje užgimstančias idėjas paskatino Th. Mugler atsidėti drabužių kūrimui. 8-ame praeito amžiaus dešimtmetyje Paryžiuje duris atvėrė pirmasis jo butikas.

Thierry Mugler

„Nors nežinojau, kuo būtent noriu užsiimti, tačiau Paryžiuje mada mane įtraukė nuo pat pirmųjų sukurtų eskizų“, – prisipažino Th. Mugler per neseniai pasirodžiusį interviu žurnalui „Women‘s Wear Daily“.

Th. Mugler pavardę pamažu garsino teatro spektakliams kuriami kostiumai, išsiskyrę klubų ir pečių linijų akcentavimu, giliomis iškirptėmis bei įveržtu juosmeniu.

Thierry Mugler AW20
Thierry Mugler AW20

Th. Mugler kurtus ansamblius yra vilkėjusios tokios garsenybės kaip Davidas Bowie, George‘as Michaelas, Sharon Stone ir Rihanna. Th. Mugler ryšys su D. Bowie buvo toks tvirtas, kad jis noriai sutiko sukurti kostiumą, kurį dainininkas vilkėjo tuokdamasis su Iman.

1997-aisiais teises naudoti savo vardą Th. Mugler pardavė „Clarins“. Šitai įvyko praėjus keliems metams po kvepalų „Angel“ išleidimo.

"Mugler" kvapų ir suknelių pristatymas

Pačioje šio amžiaus pradžioje atsiskyrėliško būdo dizaineris palaipsniui ėmė trauktis iš mados pramonės. Vis dėlto ir tada jis dar sukūrė keletą ansamblių Lady Gagai, be to, sutiko būti 2010-aisiais įvykusio Beyonce pasaulinio turo kūrybiniu konsultantu.

Lady Gaga

Iš pagarbos dizainerio talentui asmeninę interneto svetainę Beyonce nutarė papildyti įspūdingu fotomontažu, sudarytu iš begalės jai per daugybę metų dizainerio kurtų kostiumų. Šis puslapis pasitinka užrašu „Ilsėkis ramybėje, Thierry Mugler“.

Pasak AFP informavusio šaltinio, jau šią savaitę Th. Mugler ketino pranešti apie naują bendrą projektą.

Žinios apie dizainerio mirtį sukrėsti mados pasaulio atstovai išreiškė pagarbą nemariam Th. Mugler talentui socialiniuose tinkluose.

Mados dizaineris Brianas Atwoodas jį pavadino neišsenkančiu įkvėpimo šaltiniu.

Aktorė ir modelis Shayk, reaguodama į „Instagram“ paviešintą žinią, įkėlė kelias savo ir Th. Mugler nuotraukas ir parašė: „Išėjai per anksti... Tavęs visą laiką trūks.“

Į „Instagram“ pasirodžiusį liūdną pranešimą sureagavo ir Brigitte Nielsen. „Tikra ikona. Neapsakomai liūdna“, – parašė ji.

Prie B. Nielsen prisijungė ir modeliai Bella Hadid, Winnie Harlow bei Heidi Klum.

„Thierry Mugler“, Nicolas Formichetti, 2011-2012 ruduo-žiema, Paryžiaus mados savaitė

Serialo „Seksas ir miestas“ („Sex And The City“) žvaigždė Kristin Davis Th. Mugler išėjimą pavadino dar viena skaudžia netektimi, o aktorė Vanessa Hudgens pareiškė esanti įsitikinusi, kad niekas nesugebėjo dirbti taip kaip jis.

„Black-ish“ žvaigždė Tracee Ellis Ross Th. Mugler apibūdino kaip mados galybę atskleidusią asmenybę. „Net jo archyvinė kolekcija šiandieną atrodo futuristinė“, – parašė ji.

Garsiojo realybės šou žvaigždė Kourtney Kardashian į savo „Instagram“ paskyrą įkėlė nuotrauką, kurioje visos šeimos moterys pasipuošusios Th. Mugler kurtais apdarais.

Kourtney Kardashian
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)