O tada Carolai prasideda intensyvus darbas žymiajame tinklaraštyje „Vienna Wedekind“: ji atsako į susikaupusius elektroninius laiškus, rašo ir redaguoja tekstus, stilizuoja, fotografuoja, kuria naujas temas, planuoja keliones. Nors pastaruoju metu Carola stengiasi itin griežtai susidėlioti komandiruočių kalendorių, sako, kad atėjo laikas, kai kelionės ir darbas paėmė viršų ir tapo sunkiai suderinamas su asmeniniu gyvenimu.

Visgi atsakingas požiūris, perfekcionizmas, atsidavimas savo veiklai, aistra madai ir kūrybai visais 200 procentų užtarnavo Carolai sėkmingą karjerą. Nuo 2011 metų jos kuriamas tinklaraštis išsiskiria įdomiu ir moterims aktualiu turiniu, o „Instagram“ paskyra kiekvieną dieną sulaukia dėmesio iš šimtų tūkstančių merginų visame pasaulyje.

32 metų buvusi aktorė, dabar mados redaktorė ir tinklaraštininkė išlaiko esencializmo stiliaus kryptį, o savo patarimais padeda moterims rengtis madingai turint mažiau daiktų. Carolą dažniausiai galima sutikti Vienos centre – čia, tame pačiame name, įsikūręs jos biuras ir erdvūs, minimalistiniai namai. Nors šiuo metu ieško erdvės ramesnėje vietoje, kol kas ji – miesto mergina, besilankanti galerijose ir vakarieniaujanti moderniuose Vienos restoranuose.

– Carola, tavo mėgstamiausias sezonas – ruduo, kodėl?

– Nes ruduo tinkamiausias madai – dar ne per šalta, bet jau norisi sluoksniuoti, dėvėti megztinius…

– Ruduo mane taip pat visuomet įkvepia madai, netgi pokyčiams ir naujoms pradžioms. Kokia būna rudeninė Carola?

– Su švarkais, tobulai krintančiomis kelnėmis arba džinsais, kuriuos derinu su oversize palaidinėmis. Klaidžiojanti Vienos gatvėmis ir stebinti žmones. Besilankanti meno galerijose ir su bičiuliais siurbčiojanti kavą bei valganti pyragus jaukiose kavinėse.

– Kam dažniausiai išleidi pinigus?

– Madai ir maistui, tačiau interjeras – didelė mano aistra. Aš sunkiai praeinu pro dizaino parduotuves nenusipirkusi bent parfumuotos žvakės…

– Kaip dažnai apsipirkinėji?

– Vieną ar du kartus per mėnesį.

– Esi esencializmo gyvenimo būdo krypties atstovė. Tavo stilius minimalistinis, apsirengimo eilutėse dominuoja keli daiktai, vyrauja mažai spalvų. Sakyk, ar tomis pačiomis vertybėmis vadovaujiesi ir kurdama savo namus?

– Esencializmas mane lydi visur – nuo namų, gyvenimo rutinos iki maisto gamybos. Vieną ar du kartus per metus namuose darau didžiulį tvarkymą: atsikratau tų daiktų, kurie, kaip pasakytų Marie Kondo, nespinduliuoja džiaugsmo. Mano namuose yra tik tai, kas reikalinga, ir tai, kas džiugina.

– O koks tavo santykis su tvarumu ir ekologija?

– Su vyru perkame, kiek įmanoma, vietinį ir ekologišką maistą, esame apriboję mėsos vartojimą, rūšiuojame atliekas, stengiamės nenaudoti plastiko ir plastikinių pakuočių. Nevairuojame mašinos, naudojamės viešuoju transportu, jei leidžia galimybės – keliaujame traukiniu, o ne lėktuvu. Taip pat pirmenybę teikiu Europoje pagamintiems drabužiams.

– Stebint tave „Instagram“ žavi, kaip vientisai išlaikai savo stiliaus kryptį ir nesivaikai makrotendencijų. Kokie, tavo manymu, yra pagrindiniai daiktai, kuriuos savo drabužinėje privalo turėti kiekviena modernios klasikos gerbėja?

– Gaivūs, gero kirpimo, balti medvilniniai marškiniai.

– Kasdieniai balti, juodi, pilki marškinėliai.

– Mėlyni ar juodi džinsai.

– Juodos, tiesaus kirpimo kelnės.

– Gerai pasiūtas, kokybiškos medžiagos švarkas (pageidautinai juodas).

– Juoda suknelė vakarienių pasimatymams ir kokteilių vakarėliams.

– Jaukus, kokybiškas stambių siūlų oversize megztinis.

– Juodi aukštakulniai.

– Balti sportiniai bateliai.

– Juodos odos auliniai plokščiapadžiai.

– Tavo kuriamas tinklaraštis „Vienna Wedekind“ inspiruoja ne tik vizualia estetika, „skaniai“ suskaitomais tekstais, tačiau ir skaidriu požiūriu į mados influencinimo kultūrą. Nebandai maustyti savo sekėjų teigdama, kad skolinti dizainerių drabužiai priklauso tau. Taip pat nereklamuoji daiktų, kurie neatitinka tavo stilistikos bei vertybių. Ar toks elgesys yra sąmoninga strategija, ar tiesiog natūralus atsitiktinumas?

– Man itin svarbu būti nuoširdžiai ir skaidriai prieš savo skaitytojus. Aš suvokiu, kad žmonėms darau įtaką, ir į tai žiūriu labai rimtai. Šiais laikais, kai egzistuoja tūkstančiai tinklaraštininkų ir nuomonės formuotojų, man svarbu būti autentiškai ir skaidriai. Niekada nereklamuosiu produktų, kuriais netikiu. Ir, apskritai, esu griežta bei reikli, kai kalbama apie bendradarbiavimą – geriau atsisakysiu gerai apmokamo projekto, nei darysiu jį dėl pinigų, be jokio tikėjimo.

– Papasakok apie savo kūrybinį požiūrį į madą ir veiklą, kuria užsiimi.

– Esu aistringa, atsidavusi, entuziastinga ir jautri. Esu perfekcionistė ir viską darau 200 procentų. Savo darbą matau kaip kūrybinę šventovę – stengiuosi, kad mano tinklaraštis ir „Instagram“ būtų vietos, kuriose žmonės rastų beribius laukus įkvėpimo, stiliaus patarimų ir estetikos. Mano tikslas – dalytis savo sukauptomis žiniomis apie laikui nepavaldžią klasiką. Įkvėpti moteris mažiau pirkti, o naudoti jau įsigytus ir spintoje kabančius kasdienius drabužius. Mano galva, mada turi būti linksmas užsiėmimas ir kūrybinė asmenybės išraiška. Neturėtume madai leisti mūsų slėgti ir daryti mus nelaimingas.

– Gerosios ir iššūkių reikalaujančios veiklos dalys?

– Be abejonės, didžiausias iššūkis yra tas, kad nuolatos turiu būti online. Taip pat darbo ir asmeninio gyvenimo balansas. Tinklaraštį kuriu kartu su savo partneriu Patriku, esame tik dviese, tad nuolatos turime sau priminti paspausti mygtuką „off“.

Nuostabiausia mano darbo dalis – tai kelionės ir žmonės, kuriuos sutinku. Pokalbis su įdomia asmenybe gali duoti labai daug. Aš amžinai būsiu dėkinga gyvenimui už visas tas nuostabias pažintis, kurios įvyko dėl mano darbo.

– Ar yra žmonių, kurių stiliaus pojūtis tau daro įtaką?

– Kalbant nuoširdžiai, nėra tokio žmogaus. Tai labiau kelionių, meno ir širdžiai mielų dalykų kolekcija.

– Dažnai keliauji, kartais net kelis sykius per savaitę. O kaip atrodo tavo kasdieniai ritualai?

– Dažniausiai keliuosi apie 7 val. ryto. Papusryčiauju ir išeinu pasivaikščioti su savo šunimi. Biure būnu apie pusę devynių, perskaitau ir atsakau į laiškus, tuomet, jei tą dieną neturiu „Skype“ pokalbio su savo agentu, rašau ir kuriu tinklaraščiui. Per pietus visuomet stengiamės susimatyti su savo vyru – mums tai jau tapo įprasta. Nepatikėsi, bet 19 val. vakaro suskamba žadintuvas, o tai reiškia, kad metas eiti „offline“. Žinau, skamba keistai, bet man tikrai reikia priminimo nustoti dirbti ir eiti pailsėti. Tarp 19 ir 20 val. aš pasimėgauju knyga arba einu į vonią – tai man padeda atsipalaiduoti ir iš galvos išvalyti mintis, susikaupusias per dieną.

– Tavo gyvenimo filosofija?

– Sunkus darbas ir nuoširdumas atsiperka.

– Vakarienė tavo namuose, ką gaminsi?

– Maroko inspiruotą žuvį su cinamoniniu kuskusu, morkomis ir askaloniniais česnakais. Ir, aišku, rosé.

– Tavo saldžios nuodėmės?

– Parfumuotos žvakės ir interjero dizainas.

– Kas tavo grojaraštyje?

– SIA, Sigrid, „Placebo“. Šiuo metu dar „užsikabinusi“ ant Billie Eilish.

– „Instagram“ profiliai, kuriuos šiuo metu seki?

– @oraclefox @cubicle @josefinehj @cristinamusacchio

– Mėgstamiausios knygos ir žurnalai?

– Knygos – „Kvepalai“ (Patrick Süskind) ir „Hamletas“ (William Shakespeare).

Žurnalai – „Unconditional Magazine“, „British Vogue“, „ID“.

– Pabaik mano sakinius:

Esencializmas... išvalo mintis ir daro mane laimingą.

Modernios moterys... rengiasi dėl savęs.

Feminizmas... – kova dėl lygių teisių, kurias jau seniai visi turėtume turėti.

Sveika gyvensena... – raktas į tinkamai subalansuotą gyvenimą.

„Instagram“... – palaima ir prakeiksmas.

Dvasingumas... turi daug aspektų.

– Kaip apibūdintum Vieną, kokia nuotaika tvyro mieste?

– Mėgstu sakyti, kad Viena yra žavinga senyvo amžiaus dama, kuri dievina tradicinius kavos pasisėdėjimus, tačiau yra smalsi ir atvira naujiems dalykams. Mane įkvepia tai, kad Viena yra tobulas balansas tarp naujo ir seno.

– Kokiose Vienos gatvėse tave sutikčiau?

– Neubau, t. y. 7th District, yra mano mėgstamiausias kvartalas, ir jame esančios Burggasse, Neustifgasse bei Neubaugasse gatvės, kuriuose pilna hip kavinių bei parduotuvių. Neubau kvartale gyvena Vienos menininkai – muzikantai, kūrybininkai, o tai ir daro šią vietą išskirtinę.

– O ar egzistuoja Vienos pastatas, kurį vadini savuoju?

– Tai „Museumsquartier“ – seno ir modernaus kontrastas atima žadą!

– Kokia yra šiuolaikinė Vienos mergina, kaip ji rengiasi, elgiasi?

– Austrės rengiasi arba labai ryškiai, arba renkasi neutralius atspalvius – vidurio nėra. Jei reikėtų apibūdinti tipinės, bet madingos austrės aprangą, tai būtų kokybiškas švarkas, džinsai ir įdomios detalės. Ji domisi menu, muzika ir gastronomija. Ji, be abejonės, vertina kokybę – namuose, madoje, maiste. Ji lankosi kino teatruose, galerijose, koncertuose ir gatvės maisto festivaliuose.

– Austriškas mados ženklas, kurį privalu žinoti?

– Petar Petrov – @petarpetrovofficial.

– Austrijos menininkai – favoritai?

– Erwin Wurm, Stefan Sagmeister.

– Vienos atmintinė:

Parkai: Burggarten, Volksgarten.

Kaimynystės: Neubau, Museumsquartier, Karlsplatz (vasarą), 2nd District.

Restoranai: „Miznon Vienna“, „Gasthaus Schilling“ (geriausias tradicinis vieniškas šnicelis).

Kavinės: „Kaffeemik“, „Wolfgang Coffee“, „Creme de La Creme“, „Hildebrandt Cafe“

Turgūs: Flea Market Naschmarkt’e, Brunnenmarkt.

Butikai: „Sellerie“, „Volta Vienna“, „Sous Bois“, „Comerc“.