Peržvelgusi posėdžio metu nufotografuotų Seimo narių aprangas, M. Palaikytė sakė susidariusi įspūdį, kad politikės netinkamai supranta „dalykinio įvaizdžio“ sąvoką.

„Džiugu, kad keletas moterų pasirinko nuosaikius suknelės ir švarkelio arba kelnių ir švarkelio derinius, bet didžioji dalis sudaro įspūdį, kad Seimo narės arba viena koja gūdžioje mados praeityje, arba atostogose“, – kalbėjo ekspertė.

Anot M. Palaikytės, formuojant įvaizdį visų svarbiausia atrodyti „laiku ir vietoje“. Todėl drabužiai turi būti suskirstyti pagal progas: darbo, laisvalaikio ir šventiniai.

„Individualiais atvejais viskas priklauso nuo to, kokia yra kiekvienos veiklos sritis, bet kuo ji oficialesnė – tuo paprasčiau suformuoti kasdienį, darbo laikui skirtą garderobą“, – sakė M. Palaikytė.

Mados žinovės teigimu, Seimas nėra ta vieta, kur reikėtų pabrėžti savo originalumą, atrodyti prabangiai, šventiškai ar rinktis laisvalaikio aprangą.

Anaiptol, valstybinėje institucijoje derėtų paisyti protokolo ir rinktis dalykišką aprangą: „Svarbu atrodyti paprastai, bet ne prastai, t.y., atrodyti užtikrintai ir sudaryti patikimo žmogaus įspūdį. Seimo narių išvaizdoje aš pasigendu pagarbos institucijai.“

Vertindama politikių aprangą, M. Palaikytė išskyrė keletą esminių aprangos klaidų.

„Seime ne vieta džinsiniam audiniui, marinistiniams dryžiams, romantiškoms suknelėms virš kelių, nėriniams, basoms kojoms mokasinų tipo apave ir masyviems šalikams.

Nors kaklaskarės ir maži šalikėliai yra puikus būdas dalykinei aprangai suteikti originalumo ir pabrėžti individualumą – šie akcentai labai rekomenduotini, bet jie turi būti lengvi ir nedideli. Masyvus šalikėlis yra laisvalaikio aprangos atributas“, – pasakojo mados tendencijų prognozuotoja.

Ji pabrėžė, kad oficiali darbo aplinka Seimo narius turėtų ne įpareigoti, bet išlaisvinti nuo didelių eksperimentų.

„Tikslas turėtų būti rinktis aiškių siluetų, lygių faktūrų audinių derinius ir itin atsakingai pasirinkti pėdkelnes. Nepriklausomai nuo to, lepina šiluma ar ne, moterys niekada negali sau leisti būti be pėdkelnių. Vasaros metu jos turėtų būti kiek įmanoma skaidresnės“, – dalijosi patarimais M. Palaikytė.

Ekspertė valdžios atstovėms rekomendavo savo aprangą grįsti paprastumo, aiškumo ir nuosaikumo principais. Pasirinktą dalykinį kostiumėlį galima pagyvinti santūria, subtilia juvelyrika arba nedidele kaklaskare.

„Žmogaus apranga yra viena pagrindinių komunikacijos priemonių, tad sudarykime apie save užtikrinto, patikimo žmogaus įspūdį. Seimo nariai yra ne tik tautos atstovai, bet ir tautos veidrodis. Tad gerbkime instituciją, rinkėjus, kolegas ir save“, – ragino M. Palaikytė.

Mados žinovė Seimo narėms taip pat rekomenduoja bent kartą kreiptis į patikimus įvaizdžio formavimo specialistus.

Ketvirtadienį vykusio Seimo posėdžio dalyvių įvaizdžiai:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (223)