37-erių hercogienės įvaizdis, kurį pademonstravo savaitgalį Britanijos karališkojo legiono organizuotame renginyje, sulaukė tiek pat pagyrų, kiek ir kritikos.

Nors Meghan Markle, vilkėjusi diržu liemenį išryškinantį „Stella McCartney“ paltą, atrodė kaip visuomet subtiliai ir gracingai, viena jos aprangos detalė – pėdkelnės – sukėlė tikrą sumaištį.

Internete netruko kilti diskusija apie tai, ar M. Markle pėdkelnės – ne pernelyg blizgios. Esą jos įvaizdis būtų buvęs nepriekaištingas, jei vietoje šviesą atspindinčių, blizgių dalelių turinčių pėdkelnių ji būtų pasirinkusi matines.

Meghan Markle
Meghan Markle

„Modernios moterys mūvi matines pėdkelnes, nes blizgios pėdkelnės vizualiai stambina kojas“, – interviu pėdkelnių tema DELFI Stiliui yra sakiusi stilistė Agnė Gilytė. Visą interviu skaitykite paspaudę ant šios nuorodos.

Tai nėra pirmas kartas, kai M. Markle kritikuojama dėl netinkamai pasirinktų aprangos detalių. Per pirmąjį oficialų pasirodymą viešumoje po vestuvių hercogienė taip pat pasirinko blizgias, gerokai per šviesias pėdkelnes.

Vis dėlto, rasti idealiai kūno atspalvį atitinkančias pėdkelnes tamsesnio gymio moterims gali būti sudėtinga užduotis – įprastai parduotuvėse yra siūlomas ribotas atspalvių pasirinkimas, platesnį galima rasti specializuotose pėdkelnių parduotuvėse, tačiau nėra jokios garantijos, kad pėdkelnės idealiai atitiks kūno spalvą.

Meghan Markle

A. Gilytė jau anksčiau yra patarusi – jei yra galimybė rinktis tik tarp šviesesnių ar tamsesnių pėdkelnių nei jūsų kūno spalva, rinkitės tonu šviesesnes pėdkelnes – taip kojos atrodys elegantiškiau.

Meghan yra pakliuvusi į kuriozišką situaciją ir dėl sprendimo nemūvėti pėdkelnių. Nors karališkos aprangos protokolas neįpareigoja damų būtinai mūvėti pėdkelnių, per visą savo, kaip monarchės, valdymo laikotarpį karalienė Elizabeth II niekada nebuvo nufotografuota be pėdkelnių. Tai – tarsi nerašyta, amžiaus senumo taisyklė, kuriai paklūsti nebūtina, tačiau iš pagarbos karalienės požiūriui – rekomenduojama.

Meghan Markle
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)