Ada sako, kad per tuos metus Milane įvyko nemažai pokyčių – miestas įgijo daugiau jaunatviškos energijos. Nors, jei lygintų su Niujorku, Milane Ados gyvenimas tapo ramesnis, chaotišką, tačiau žavią niujorkietišką miesto gyvenimo rutiną pakeitė daugiau laiko namuose ar gamtoje. Rodos, pastarieji keleri metai Ados gyvenime atnešė kelis esminius pokyčius. Be to, kad pakeitė gyvenamąją vietą, ji taip pat įkūrė žaibiškai populiarėjančią ir be proto madingą batelių liniją „Midnight00“, skirtą moterims, mylinčioms grožį ir nebijančioms svajoti. Apie tai ir dar daugiau su Ada prie kavos puodelio.

– Ar gali charakterizuoti save keliais žodžiais?

– Esu entuziastinga, aistringai kūrybinga, smalsi ir optimistiška.

– O tavo stilius?

– Harmoningas ir spontaniškas. Rengdamasi visuomet galvoju apie proporcijas ir spalvų derinimą.

– Aštuonerius metus gyvenai Niujorke ir prieš metus grįžai į gimtąjį Milaną. Kaip šie aplinkos pokyčiai paveikė tavo gyvenimo būdą, kuo šie du miestai skiriasi?

– Niujorkas suteikė begalę galimybių, naujų patirčių. Jei kalbėtume apie karjerą ir verslą, Milanas gana stipriai skiriasi nuo Niujorko. Niujorkas – beprotiškai energingas ir net, sakyčiau, fanatiškas, visos pažintys užsimezga versle ar darbo kontekste. O Milanas – ramesnis, mąslingesnis, jame savo aplinkos žmones renkiesi pagal giminiškumą, panašius pomėgius, gyvenimo būdą.

Vida Press nuotr.

– Kokia būtų unikali ir tipinė Ados Kokosar uniforma?

– Mėgstu sluoksniuoti drabužius ir kurti naujus, tačiau man tinkamus siluetus. Jei reikėtų išskirti drabužių derinį, kuris labiausiai atspindi mane, tai būtų „longuette tube“ silueto sijonas derinyje su apsmukusiu, šiek tiek specialiai patampytu megztiniu.

– Kaip dažnai „perki“ madą? Kokios drabužio ar prekių ženklo savybės motyvuoja pirkti?

– Dievinau apsipirkinėti. Ir apsipirkinėjau daug. Tačiau pastaruoju metu pasikeitė mano mąstymas ir įpročiai. Suvokiau, kokią žalą mano vartotojiškas elgesys daro mūsų planetai. Nenoriu propaguoti šio žalingo įpročio, todėl šiuo metu tenkinuosi savo sukaupta drabužių kolekcija, kurią atrandu iš naujo. Jei perku, darau tai labai sąmoningai. Kokybė prieš kiekybę.

– Ar galėtumei išskirti kelias tau patinkančias tendencijas?

– Nebetikiu tendencijomis, tikiu individualumu ir saviraiškos laisve.

– Kas, tavo nuomone, yra moteriškumas?

– Komfortas būti savimi ir veržlumas be pastangų.

– Kaip atsiradai mados industrijoje?

– Mada domėjausi nuo mažumės. Didelę įtaką padarė mano močiutė, kuri taip pat mėgo puoštis. Mados dizaino studijų pasirinkimas atėjo natūraliai. Baigusi studijas, gavau darbą „MTV Italia“, kur dirbau stiliste ir kūriau laidų vedėjų įvaizdžius. Taip viskas ir prasidėjo.

– Kaip kilo idėja sukurti batų liniją?

– Buvau pakviesta sukurti batų liniją žymiam itališkam batų ženklui „Paccioti“. Mano sukurti pelenės bateliai su permatomu PVC plastiku sulaukė daug sėkmės. Tai motyvavo mane pradėti kurti asmeninę batų liniją.

– Kokius savo karjeros pasiekimus išskirtum labiausiai?

– Be abejonės, tai būtų du įvykiai. Pirmasis – tai 2019 metais gautas geriausios kylančios batų dizainerės apdovanojimas. Antrasis – tai, kad mano kuriamo prekių ženklo „Midnight00“ batelių pora buvo įtraukta į Niujorko „Metropolitan“ muziejaus parodą „CAMP“.

– „CAMP“! Pati praėjusią vasarą lankiausi „CAMP“ parodoje. Ji – nuostabi, gigantiška ir atimanti žadą! Galiu įsivaizduoti, kiek daug reiškia eksponuoti savo batelius šalia tokių ikoniškų mados namų kaip Dior, Chanel, Alexander McQueen… Ir ne bet kur, o pačioje svarbiausioje kasmetinėje mados parodoje pasaulyje. Išduok paslaptį, kaip tau taip pavyko?

– Tiesiog gavau elektroninį laišką iš „Metropolitan“ muziejaus kostiumo departamento su kvietimu dalyvauti parodoje. Man tai – didžiulė garbė.

– Kas yra tavo kūrybos stimulas?

– Tikiu, kad kiekvienas mūsų esame kūrybingas, skirtumas tik toks, kad ne kiekvienas sugebame tai ištransliuoti. Mane stimuliuoja daug dalykų, stengiuosi būti smalsi ir atvira. Mane įkvepia gamta.

– Kaip atrodo tavo diena – nuo ryto iki vakaro?

– Keliuosi anksti, pamedituoju, išgeriu puodelį kavos. Tuomet – darbas. Kas antrą dieną stengiuosi sportuoti, tai gali būti joga, kardiomankšta ar „bikram“, kitaip karštoji joga. Kai gyvenau Niujorke, vakare dažnai susitikdavau vakarienės su draugais, o grįžusi namo dieną pabaigdavau su puodeliu žolinės arbatos ir knyga. Dabar vakarienę dažnai gaminu namuose sau ir savo sužadėtiniui.

Vida Press nuotr.

– Mėgsti gaminti. Koks patiekalas yra tavo vizitinė kortelė?

– Tai būtinai turi būti žuvis. Aš nevalgau mėsos.

– Kaip leidi savo laisvalaikį?

– Man patinka medituoti, daryti kvėpavimo pratimus. Skaityti savęs pažinimo knygas. Taip pat vaikščioti po kalnus ir jaustis vienybėje su gamta.

– Įsivaizduokime: šeštadienis Milane, vidurnaktis…

– Mano sužadėtinis groja, o aš šoku kambaryje basomis, aplink mus pilna žvakių. Tai labai romantiška.

– Tavo guilty pleasure?

– Malonumai neturi būti gėdingi, kitaip jie netenka malonumo.

– Tavo gyvenimo filosofija?

– Turėti ryšį su savimi ir kitais. Gerbti gamtą ir būti joje kiek įmanoma daugiau.