Kailių parduotuvės „Vilniaus kailiai“ gamybos ir komercijos vadovė Živilė Kazlauskaitė pasakojo, kad pigesnius audinius – avikailį ir odą – salonas siunčiasi iš Italijos, Ispanijos. O prabangius, tarkime, karakulio, audinės ir lapės kailius, perka aukcionuose.

Įmonės vadovė teigė, kad didesnė žmonių dalis linkę pirkti pigesnius avikailius, o susidomėjimas brangiais kailiais mūsų šalyje nėra didelis. Brangius gaminius žmonės perka pagal individualius užsakymus ir, sumokėję kelis tūkstančius eurų, tikisi gauti išskirtinį gaminį.

„Tie žmonės, kurie renkasi prabangius kailius, savo spintoje gali turėti net ir 10 skirtingų audinės kailinių. Kiekvienai progai – vis skirtingus kailius.

Yra ir tokių žmonių, kurie atėję svarsto, geriau pirkti dėvėtą automobilį ar audinės kailinius?, – komentavo Ž. Kazlauskaitė.
Kailiniai

Kalbėdama apie kailinių madą, pašnekovė akcentavo, kad Lietuvoje ji atsilieka nuo užsienio šalių.

Vartydama pasaulinius mados žurnalus ir stebėdama garsių dizainerių drabužių kolekcijų pristatymus Ž. Kazlauskaitė pastebi, kad užsienyje vyrauja ryškios kailių spalvos, o Lietuvoje žmonės tokių kailių pirkti nenori. Žmones traukia ryškūs kailiniai ir jiems įdomu į juos pažiūrėti vitrinoje, moterys mėgsta tokius kailinius pasimatuoti, tačiau pirkti vis dar nesiryžta.

Pašnekovės teigimu, mūsų šalyje yra susidariusi neigiama nuomonė apie gyvūnų kailio raštus – esą šie raštai moterims primena turgaus prekes. Panaši situacija yra ir su odiniais drabužiais. Dalis moterų vengia jų, nes yra įsitikinusios, kad vilkint juos atrodys nepadoriai. Tačiau aukštojoje madoje gyvūnų raštai ir oda yra naudojami labai dažnai.

Šiuo metu Lietuvoje populiariausi dvipusiai kailiai, dėvimi iš abiejų pusių. Vienoje pusėje gali būti daugiau odos, o kitoje – kailio. Moterys mėgsta ir pelerinas, pagamintas iš audinio ir kailio detalių.

„Klientes labiausiai domina juodų, tamsiai rudų spalvų kailiai, o rečiausiai perkami šviesių spalvų gaminiai. Beje, juodos spalvos kailiai yra sunkiausi, nes juose daugiausiai dažo, o šviesūs – lengviausi, nes jie yra natūralūs ir tik šiek tiek patonuoti“, – apie lietuvių kailių spalvų pasirinkimus pasakojo ji.

Prieš daug metų pirktus kailinius galima persiūti, pritaikyti prie pasikeitusios figūros, atnaujinti ir pakeisti detales taip, kad atrodytų kaip naujas gaminys.

Pažiūrėkite, kokie kailiniai yra dabar madingi ir kokios jų kainos:

Avikailis – 1349 Eur

Avikailis – 1349 Eur

Avikailis su karakuliu – 1599 Eur

Avikailis su karakuliu – 1599 Eur

Dažytas mutono kailis – 929 Eur

Dažytas mutono kailis – 929 Eur

Audinės kailis – 2499 Eur

Audinės kailis – 2499 Eur

Audinės kailis – 5669 Eur

Audinės kailis – 5669 Eur

Karakulio kailis – 2499 Eur

Karakulio kailis – 2499 Eur

Avikailis – 599 Eur

Avikailis – 599 Eur

Mutono kailis – 1219 Eur

Mutono kailis – 1219 Eur

Avikailis – 1199 Eur

Avikailis – 1199 Eur

Tekstilė su lapės kailiu – 549 Eur

Tekstilė su lapės kailiu – 549 Eur

Karakulio kailis – 1999 Eur

Karakulio kailis – 1999 Eur

Audinės kailis su lapės kailio apdaila – 2689 Eur

Audinės kailis su lapės kailio apdaila – 2689 Eur

Avikailis dėvimas iš abiejų pusių – 9999 Eur

Avikailis, dėvimas iš abiejų pusių – 999 Eur

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)