Renginio svečiai galėjo išvysti kūrėjos Rasos Andrikienės dviejų dalių kolekciją „Šilko dovana“. R. Andrikienė sakė, kurianti moteriai, kuri širdyje visada yra jauna ir laisva. Autorės kuriami šilko drabužiai patogūs vilkėti, nevaržantys judesių, suteikiantys laisvės, romantikos pojūtį. „Seksualumas man asocijuojasi su išmintimi, saviverte ir sieliškumu“, – sakė kūrėja, užsiimanti šilko tapymu daugiau nei trejus metus.

Tapyba ant šilko R. Andrikienė vadina ne tik atsipalaidavimu, bet ir meditacija, leidžiančia pakilti virš kasdienybės. Kūrėją šilkas masina todėl, kad tai pati už save kalbanti medžiaga, tereikia mokėti ją prakalbinti. „Anksčiau sakydavau, kad mane įkvepia trys „V“ – vynas, vyras ir vaikai. Tačiau savo vyną jau išgėriau, taigi, dabar mane labiausiai įkvepia vanduo, vyras ir vaikai“, – šypsodamasi sakė R. Andrikienė. Naujausią autorės kolekciją sudarė tunikos, chalatėliai, nakties drabužiai, palaidinės, skarelės ir šaliai.

R. Andrikienės kolekciją „Šilko dovana“ drauge su modeliais demonstravo grupės „Vyšnios“ narės Aistė Karanauskytė ir Sandra Navickaitė, šokėjos Viktorija Engelgardt-Bajor, Ieva Riepšaitė, Kristina Vasilevskaja, balerinos Polina Borisova, Agnė Steponkevičiūtė.

Demonstruojant kolekciją gyvai grojo fleitistė Marija Račkauskaitė. Vakaro dalyviai galėjo apžiūrėti papuošalų kūrėjos Viktorijos Žičkutės, prekinio ženklo „Mavijupa“ įkūrėjos, autorinius darbus. Tai – ne tik įprasti papuošalai, bet ir chokeriai, stilingieji kūno diržai. Dalis papuošalų buvo pritaikyta prie R. Andrikienės šilko drabužių kolekcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)