Jau septintus metus iš eilės rengiamo konkurso dalyvius vertino iš užsienio ekspertų sudaryta komisija. Jai pristatyti darbai negalėjo būti niekur iki tol viešinti, nugalėtojai išrinkti komisijos nariams težinant konkurso dalyvių numerius, o ne pavardes – taip siekiama užtikrinti rinkimų skaidrumą.

Plaukų stilistės–koloristės Ingos Bagdonaitės darbai

Tarp geriausių pasaulio plaukų stilisčių ne kartą jau minėta lietuvė I. Bagdonaitė šiemet „Metų meistras 2021“ sukūrė du įvaizdžius skirtingoms kategorijoms – „Coloristic“ ir „Women's total look“. Tarptautinė konkurso komisija liko sužavėta jos darbais Kaune gyvenančią plaukų ekspertei skyrė pirmąją vietą už koloristiką ir ketvirtąją – už bendrą moters įvaizdį.

Plaukų stilistės–koloristės Ingos Bagdonaitės darbai

„Esu nepaprastai laiminga, kad mano darbą aukščiausiais balais įvertino pasaulinio lygio meistrai, kurie dirba šioje srityje ne vienerius metus. Džiaugiuosi, kad mano darbai kasmet papuola į geriausiųjų penketuką", – geros nuotaikos neslėpė Inga.

Plaukų stilistės–koloristės Ingos Bagdonaitės darbai

Ne tik socialinius tinklus, bet ir užsienio ekspertus savo darbais stebinanti plaukų stilistė save vadina „gimusia su spalvų genu“.

Plaukų stilistės–koloristės Ingos Bagdonaitės darbai

„Kurti naujas spalvas ir įvaizdžius norėjau jau nuo pat vaikystės, kai lėlėms dažydavome plaukus spalvotais markeriais. O kalbant apie konkursui pristatytą įvaizdį, tai norėjau sukurti tokį įvaizdį, kuris atitiktų šiuolaikines grožio tendencijas. Todėl jame dominuoja pastelinės, žemiškos spalvos, kurios kontrastuoja su ryškesniais akcentais – tai naujausios pasaulinės tendencijos“, – atskleidė I. Bagdonaitė.

Plaukų stilistės–koloristės Ingos Bagdonaitės darbai

Kurdama foto konkurso įvaizdį moteriai, ji atsigręžė į 90-uosius, kai dominavo spindesys ir ryškūs bruožai. „Ne paslaptis, kad sugrįžta dešimtojo dešimtmečio mados, kai įtaką mūsų gyvenimui darė kompaktinės plokštelės. Prisimenu, kaip paauglystėje diskai buvo naudojami ne tik muzikai, bet ir namų dekoravimui – juos klijuodavome ant sienų blizgia puse į viršų, kad pašvietus saulei susidarytų „saulės zuikučiai“ ir visas kambarys nušvistų gražiausiomis spalvomis. Tad ir savo darbui nutariau panaudoti daugybę kompaktinių diskų. Tiesa, šiandien rasti jų prekyboje nepaprasta – įvaizdžio kūrimui reikiamo kiekio teko ieškoti ne vienoje parduotuvėje! Vėliau reikėjo sugalvoti, kaip diskus pritvirtinti prie modelio kostiumo. Darbo buvo tikrai nemažai, jis užtruko visą dieną", – atskleidė Inga Bagdonaitė, kuri ketina ir toliau siekti pergalių tiek mūsų šalies, tiek užsienio konkursuose ir stebinti originaliais savo darbais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)