Socialiniame tinkle „Facebook“ atkreipiau dėmesį į sraute pasirodžiusią vieną suknelių reklamą. Dėmesį patraukė išties gražios, spalvingos, vasariškos suknelės. Spragtelėjau ant iš pažiūros patikimai atrodančios nuorodos ir taip atsidūriau novacosy.com puslapyje. Naršydama ir besigrožėdama suknelėmis jų puslapyje, atkreipiau dėmesį į neįprastai mažas suknelių kainas.

Suknelės internete/Asociatyvi nuotrauka

Nors labai norėjau įsigyti keletą suknelių, tačiau pabijojau – kainos pasirodė neadekvačios. Ėmiau domėtis, kurgi čia šuo pakastas.

Suknelės internete/Asociatyvi nuotrauka

Pradėjau ieškoti ar šis drabužiais prekiaujantis internetinis puslapis yra legalus. Juk nesinori pervesti pinigus neaišku kam ir negauti nusipirktų suknelių ar neatgauti pinigų.

Internete pasipylė skundai

Ilgai laukti nereikėjo – google paieškoje pagal raktažodžius suradau internetinį puslapį, kuriame nukentėję klientai piktinasi, jog dingsta už prekes internetinei parduotuvei novacosy.com pervesti pinigai, tad siūlo būti atsargiems.

Suknelės internete/Asociatyvi nuotrauka

„Tai tikrai sukčiavimas. Mačiau, kad jie naudojasi labai brangios Brazilijos parduotuvės, vadinamos „Farm“, turiniu. Jei patikrinsite farmrio.com, pamatysite, kad tų pačių drabužių kainos yra daug didesnės“, – rašė vartotoja Maritana.

Suknelės internete/Asociatyvi nuotrauka

„Aš pateikiau užsakymą praėjusį šeštadienį, užsakymas buvo patvirtintas svetainėje su nuoroda, tačiau niekada negavau patvirtinimo paštu ar informacijos apie užsakymą, tik keturis kartus pranešiau apie paslaugą ir, žinoma, mano pinigai dingo kitą pirmadienį. Kaip aš dabar galiu susigrąžinti pinigus?“, – skundėsi kitas vartotojas.

Suknelės internete/Asociatyvi nuotrauka

Tokie žmonių nusiskundimai paskatino pasidomėti, kas prekiauja originaliomis suknelėmis ir kokia iš tiesų yra jų kaina.

Kaip pavyko atpažinti sukčiavimą?

Suknelės internete/Asociatyvi nuotrauka


Taigi, paspaudusi sukčių parduotuvėje pateiktos suknelės nuotraukos dešinį klavišą pasirinkau „Search Google for image“, kuris padėjo surasti, kur dar yra prekiaujama išsirinkta suknele. Taip atsiradau braziliškais drabužiais prekiaujančiame farmrio.com puslapyje. Ten radau ir tą pačią suknelę, kuri kainavo jau 250 eurų, o novacosy.com jos kaina – 21 euras. Tuo tarpu sukčiai puslapyje novacosy.com nurodo, kad suknelė yra neva su 71 proc. nuolaida.

Suknelės internete/Asociatyvi nuotrauka

Įspūdinga ir tai, kad sukčių interneto puslapis iš pažiūros atrodo kokybiškai, vizualas šiuolaikinio dizaino, nuotraukų kokybė – it iš prabangaus drabužių salono. Žinoma, kai viskas vogta, tai padaryti vieni juokai.

Be to, interneto svetainėje novacosy.com pažymėta, kad svetainė sukurta 2021 metais. Taip pat puslapyje nėra jokios informacijos apie įmonę, nurodytas tik vienas vienintelis elektroninio pašto adresas.

Suknelės internete/Asociatyvi nuotrauka

Taigi, akivaizdu, kad vos nepapuoliau į išradingų sukčių pinkles ir vos nepraradau pinigų. Būkite budrūs ir atminkite, jog įtartinai nedidelė kaina, lyginant su rinkoje esančiomis, gali būti sukčiavimo požymis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt