Paryžius
Paryžius

Jeigu bandytume mintyse nupiešti paryžietės įvaizdį, ji būtų neatsiejama nuo šių prancūziško įvaizdžio ingredientų: raudoni lūpų dažai, beretė, dryžiai drabužiuose ir elegantiški raudoni bateliai, pastelinės rūbų spalvos, meniška, bohemiška siela ir svajingas, polėkio kupinas žvilgsnis.

Paryžius
Paryžius

Ne paslaptis, kad šiais laikais Paryžiaus gatvėse turistų galima sutikti daugiau nei pačių paryžiečių. Juk tikrieji miesto gyventojai sukasi įprastoje kasdienybėje, dirba darbus įvairiose miesto vietose, jaukiai kuičiasi namuose, važinėja gatvėmis automobiliais ar motoroleriais. Vis tik stilingų Paryžiaus gatvės praeivių sutikome – savaitgalio nuotaika gyvenantys miestiečiai ir sostinės svečiai mielai pozavo prieš DELFI Stilius fotoobjektyvą.

Paryžius
Paryžius

Sutikti išskirtinės išvaizdos miesto gyventojai dažniau sukiojasi tarp žymiausių mados namų, vardinių parduotuvių ar didesnių kultūros centrų bei kitų traukos objektų.

Paryžiaus gatvės stilius
Paryžiaus gatvės stilius

Nors draugiški, nerūpestingi ir gražiai apsirengę žmonės sekmadienį neskubėdami vaikštinėjo miesto parkuose, gatvėmis ar Senos upės krantinėmis, šalia jų, pačiame Paryžiaus centre, buvo matyti ir visai kitokios šio miesto grimasos.

Paryžiaus gatvės stilius
Paryžiaus gatvės stilius

Stilingame, rafinuotame, prabangiame, daugiakultūriniame mieste persipina estetiškas spindesys ir sukrečiantis skurdas – tose pačiose gatvės podiumuose miega ir namų neturintys žmonės. Tarp prabangių automobilių įtaisytos jau ne vienerius metus namus atstojančios įprastos ar iš atliekų pastatytos palapinės, kuriose nakvoja miesto elgetos.

Paryžius
Paryžiaus gatvės stilius
Paryžiaus gatvėse nakvojantys miesto elgetos

Štai toks tas Paryžius ir jo gatvės stilius. Nuostabus, elegantiškas, estetiškas, bet tuo pačiu ir bauginantis, o kitiems – labai svetimas.

Monmartras
Monmartras
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt