Iš samdomo darbo – ir dėl mobingo

Prisimindama pradžią Marija papasakojo ir apie iki šiol viešai negirdėtą priežastį, kodėl dar nesinorėjo grįžti į samdomą darbą.

„Kūryba buvo su manimi visą laiką, papuošalus gaminau ir mokslo, ir studijų metais. Niekada, net pradėjusi dirbti akušere, neatsisakiau papuošalų kūrimo. Ir netgi tada, kai jau dirbau akušere, visgi daugiau uždirbdavau iš papuošalų.

Išėjusi auginti pirmojo vaiko nusprendžiau atidaryti parduotuvę. Faktas, kad ją atidarius nebus laiko ir puoselėti verslo, ir dirbti ligoninėje. Teko rinktis.

Laikas, kuriam akušeriją atidėjau į šoną, išsitęsė, parduotuvę jau atidarinėjame ir kitame mieste, verslas išsiplėtė... Kad ir kokia miela ir artima specialybė man būtų akušerija, lieki ten, kur gali daugiau duoti savo šeimai. Pati sau esu direktorė, gali uždirbti daugiau, gali pasiskirstyti darbo valandas, nėra priklausomybės nuo vadovų. Be to, iki pirmojo vaiko gimimo aš dirbau Vilkaviškyje, kurio ligoninė garsėja mobingo istorijomis, tarp personalo ir vadovės buvo didelė įtampa. Labai ryškiai susidūriau su mobingu, tad ir dėl to nutariau atsiskleisti kažkur kitur“, – atsivėrė Marija.

Pirmas ryškesnis „Marimade“ papuošalų išėjimas į žinomumą buvo „Douglas“ parduotuvės dėmesys. Iki tol papuošalus Marija jau kūrė trejus-ketverius metus, bet tada parodoje buvo pastebėta „Douglas“ atstovų, ir jie pasiūlė bendradarbiauti.

Instagramo galia

Dar viena jos gyvenime atsiradusi sritis – instagramas. Tik iš jo daugybė moterų sužinojo, kaip atrodo ir ką dėvi papuošalų kūrėja. O tai sukėlė naują dėmesio bangą, mat paaiškėjo, kad daugelis nori ieškoti stiliaus įkvėpimų pačios Marijos aprangoje.

„Nuo instagramo labai daug kas pasikeitė. Sumaniau nueiti į kursus apie instagramą, ir kursų mokytoja visiškai pakeitė mano nuomonę apie dalyvavimą soc. tinkluose bei kuriamą turinį. Su naujomis žiniomis tiesiog negalėjau nepabandyti! Pradėjusi vesti savo paskyrą, sekėjų pradėjo daugėti fantastišku greičiu, buvo didelis auditorijos šuolis“, – prisiminė menininkė.

Kai kurios moterys pradėjo kolekcionuoti jos gaminius kaip stiliaus detales. Kitos – žavėtis ne prekyba ar stiliumi, o pozityvumu ir gyvenimo būdu.

„Kai kurios kolekcionuoja mano lankelius, kitos kaklo papuošalus – kiekviena pagal save. Kartais sekėjos pasidalina savo turimų papuošalų nuotraukomis ir kaskart tuo mane stebina – žiūriu ir galvoju, kad gal net pati tiek savo papuošalų neturiu, kiek turi surinkusios mano klientės. Tai maloniai nustebina, širdis dainuoja matant.

Manau, klientė pirmąjį papuošalą išsirenka, nes jis jai patinka, tinka, yra estetiškai gražus, o antrą ir kitus perka – grįžta – jau kaip iš patinkančios asmenybės. Kitas sekėjas gal traukia pozityvumas.

Praktikų, kaip palaikyti gerą ūpą neturiu, tiesiog gyvenime apie viską mąstau pozityviai. Taip, visiems atsitinka visokių blogų dalykų, ir man gyvenime visko nutinka, bet jie yra smulkmena palyginus su viskuo, ką turime gero. Svarbiausia, turime savo artimus žmones, esame sveiki. Visa kita yra išsprendžiama“, – sakė Marija.

Svarbiausia stiliaus taisyklė

Svarbiausia skaitytojams ir sekėjams dalis – ypatingo asmeninio stiliaus paslaptis. Ji, kaip sako Marija, yra viena.

„Turiu vieną pagrindinę taisyklę, kurios rengdamasi visada laikausi. Pagrindinis dalykas – vieno atspalvio taisyklė. Renkuosi vieno tono aprangos detales, pavyzdžiui, šviesias kelnes, baltus marškinėlius, šviesius batus, šviesiai rusvą švarką. Deriniai, kuriuos galima sukurti panašiais tonais, patys įvairiausi. Mėtinis megztukas, mėtinis klostuotas sijonas ir mėtinis lankelis. Arba tamsiai: pilki džinsai, juodas švarkas, balti marškiniai, juodi lakiniai batai. Rudas odinis švarkas, kreminės laisvo kirpimo kelnės, kreminiai sportbačiai.

Jeigu yra vasara ir derinu kokį ryškesnės spalvos rūbą, renkuosi prie jo bent jau tonu gražiai derančius švelnesnių atspalvių drabužius. Ši taisyklė daugumai padeda išlaikyti solidumą ar net prabangų aprangos įspūdį – ką bedėvėtum.

Tiesą sakant, net laisvalaikio kostiumėliai šiandien yra tokie, kad papuošus juos perlų vėriniu gali eiti į darbą, ir niekas net nepasakytų, kad esi su treningu“, – juokėsi kūrėja.

Būtina turėti

Dažnai deriniuose naudojanti švarkus Marija išskiria detales, su kuriomis tuos švarkus derina. Kas būtina jos spintoje ir papuošalų dėžutėje?

„Būtina turėti dvejas kelnes ir vieną sijoną. Tai viena pora džinsų, vienos laisvo kirpimo kelnės (nude ar kreminio atspalvio) ir klostuotas sijonas. Kalbant apie viršutinę dalį – „oversized“ balti marškiniai. Taip pat visada turiu vieną plačią trumpą suknelę. Aksesuarai ir papuošalai: perlų vėrinys, šilkinio audinio gumytė, skarelė, auskarai su žvaigždutėmis ir standi paauksuota apyrankė“, – išvardijo verslininkė.

Mama: vaikai ir verslai

Vasarą antro vaikelio susilaukusi Marija nė nedarė darbų pertraukos. Pirmiausia – verslas ir papuošalų kūrimas taip pat yra jos gyvenimo dalis, ir net maža dalele galima buvo viską derinti nuo pradžių. Antra – kūdikėlis fantastiškai gerai miega.

„Adelė iš pradžių labai daug miega. Visi kūdikiai iki kokių trijų mėnesių daug miega, tad darbus ir reikalus derinti paprasčiau. Kadangi ji dar daug miega, mes su ja ryte susiruošiame, iš namų išvažiuojame kartu ir tvarkome mano darbo reikalus. Vėliau ji miegos mažiau, ir dirbt laiko, manau, turėsiu mažiau. Tokia rami mergytė, o mane ji įkvepia dar didesne energija“, – džiaugėsi Marija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)