S. Sanchez de Betak puikiai jaučiasi nuolat besimainančiame mados pasaulyje. Iš Argentinos kilusi Niujorko gyventoja ir jos karjera spalvinga kaip ir mėgstami rūbai: ji ir kūrybos vadovė (teko dirbti su „Estée Lauder“, „Marni“ ir Dereku Lamu), ir tinklaraščio apie keliones ir gyvenimo būdą autorė, ir estetikos konsultantė, ir drabužių kūrėja, mados kritikė.

Gyvenimo aprašyme galima įrašyti ir modelio veiklą, tačiau čia prasideda subtilybės.

„Kalbant apie modelio darbą, nemoku patylėti, nuolat peršu savo nuomonę ir siūlymus. Su manimi dirbti tikras iššūkis“, – sakė ji.

Kalbant apie stilių, 29 metų moteris meistriškai derina karščiausias sezono tendencijas ir individualų stilių. Nors pati save vadina „apgailėtina mados auka“, ji pelnytai įvardijama kaip viena iš tų, kurios tarptautinėse mados savaitėse sulaukia bene daugiausia fotografų dėmesio.

Nieko nestebina faktas, kad viena iš buvusios grafikos dizainerių aistrų – įvairūs raštai. „Mano mylimiausi dizaineriai – Peteris Pilotto ir Mary Katrantzou“, – per vieną interviu kalbėjo išskirtinio stiliaus moteris.

„Gimiau ir augau Buenos Airėse, turiu dvi seseris. Nieko keisto, kad aplinka, kurioje vien mergaitės, nori nenori daro įtaką asmeniniam stiliui. Dažnai skolindavomės viena kitos apdarus ir aksesuarus. Dydžiai buvo panašūs, tad tai buvo gana paprasta. Net ir mamos drabužių dydis!

Mano vyresnioji sesuo – dizainerė, o jaunesnioji – stilistė, taigi mes visada viena kitai padėjome gerai atrodyti. Aš visada buvau tą keistuolė, ta, kuriai patikdavo atrodyti kuo įmantriau. Tokia ir likau“, – pasakojo stilingoji niujorkietė.

„Niekada sąmoningai nenusprendžiau, kad štai – noriu dirbti mados sektoriuje. Tiesiog tai buvo pirmas darbas, kurį susiradau atvykusi į Niujorką. Tai buvo darbas prestižinėje mados prekės ženklų agentūroje „Lloyd & Co“, iš laimės tiesiog šokinėjau.

Teko dirbti su labai daug talentingų žmonių, niekaip negalėčiau įvardyti mėgstamiausio projekto“, – pačią pradžią mados pasaulyje prisiminė S. Sanchez de Betak.

„Kiekvieną mėnesį lankausi Paryžiuje, bet turiu prisipažinti, kad visada pirmenybę teikiu Niujorkui. Tai mano miestas, vibruojantis ir gyvas. Jis alsuoja energija, kuriai negali prilygti joks kitas pasaulio miestas. Mano namai „West Village“ rajone – tobulas buto Niujorke pavyzdys, tarsi iš atviruko“, – Niujorkui gerų žodžių negaili stilinga jauna moteris.

„Nors, bėgant metais, mano stilius ir keitėsi, iš esmės jis liko toks pat. Visada buvau žaisminga, mėgau žaisti, tiesiog dievinu raštus. Taip, esu mados auka, kuriai kartais tenka pažaboti savo temperamentą ir rinktis oficialesnį garderobą. Labai myliu jaunus ambicingus ir originalius mados kūrėjus, tačiau pati dažnai renkuosi Stellos McCartney, „Saint Laurent“ ir Anthony Vaccarello drabužius“, – kalbėjo moteris.

„Mados savaitės jauniems talentams suteikia puikią progą prisistatyti. Mados pristatymai šiais laikais visiškai kitokie nei anksčiau. Šiuo atveju svarbu ne tik tai, kas vyksta ant podiumo, bet ir aplinka. Svarbus kiekvienas svečias, ir tai, ką jis vilki“, – sakė S. Sanchez de Betak.

„Man labai patinka pasakas primenantis įvaizdis. Juk ir per savo vestuves persirengiau net keturias vestuvines sukneles. „Valentino“ suknelė buvo skirta ceremonijai – beprotiško grožio suknelė. Siuvinėta ir nėriniuota, neįtikėtinai subtili, tačiau tuo pačiu labai paprasta ir kukli.

Vakarienei ir šokams pasirinkau dvi „Rotarde“, o finalinei šventės pasipuošiau daliai Anthony Vaccarello“, – vestuves prisimena stilistė, dizainerė ir mados ekspertė.

Išskirtinių S. Sanchez de Betak įvaizdžių išvysite DELFI Stilius fotogalerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją