Iš Vilkaviškio kilusi kūrėja, Vilniaus dailės akademijos absolventė, savo kūryboje šiuo metu kaip pagrindinę medžiagą naudoja susmulkinto kiaušino lukšto daleles ir tikisi toliau sėti ekologijos bei „zero waste“ idėjas juvelyrikoje. Išskirtinis medžiagos pasirinkimas ir jos apdirbimas dizainerei suteikia galimybę išspręsti greitos mados ir papuošalų gamybos tvarumo problemą. Merginos darbuose dažnai pasirenkami gamtos motyvai, tokie kaip gėlės žiedai, augalai ar gyvūnai bei naudojama konstrukcinė medžiaga – kiaušinis, sudaro simbolinę sąjungą, darbuose kalbančią apie atgimimo, gyvasties, medžiagų mainų gamtoje amžinybės ratą, jų perkrovimą ir tėkmę kvantinėje fizikoje.

Juvelyrės Ievos Laskevičiūtės darbai

I. Laskevičiūtė nuo pat vaikystės jautė potraukį kurti, tačiau tik studijuodama Vilniaus dailės akademijoje suprato pamilusi juvelyriką, kuri mažame mastelyje leidžia susidurti net keletui skirtingų sričių. Pusmetį studijavusi Didžiojoje Britanijoje, ji įdėmiau susipažino su idėja jungti netradicines medžiagas ir amatą konceptualioje juvelyrikoje, kurios nepaleidžia iki šios dienos. Unikalūs papuošalai, skirti tiek moterims, tiek vyrams, leidžia jų nešiotojui atskleisti savo drąsią ir kūrybišką sielą, išreikšti save bei savo unikalumą per papuošalus. „Viliuosi, kad mano kūryba, nugulusi ant žmogaus kūno, jam primena apie gamtos svarbą “, – sako juvelyrikos autorė.

Juvelyrės Ievos Laskevičiūtės darbai

2020 m. už savo „Perkrauti (reload) akmenys“ juvelyrikos kolekciją konkurse „Geras dizainas 2020“ I. Laskevičiūtė užėmė prizinę vietą, taip pat kūrėja buvo pastebėta ir „Jaunojo dizainerio 2020“ konkurse. Jos dirbiniai „Pandora`s cake“ pristatyti Tarptautinės juvelyrikos konkurse Amber Trip „Ecosight“ buvo įvertinti už alternatyvios medžiagos panaudojimą juvelyrikoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)