Tokią galimybę jau daugybę metų turi garsieji prancūzų mados namaiChanel“. Šį kartą ant podiumo jie pristatė ateinančio 2017 m. pavasario-vasaros sezono kolekciją. O renginyje netruko ne tik garsių ir puikiai žinomų veidų, bet ir itin netikėtų estetinių sprendimų.

#HC17 #ChanelHauteCouture

A photo posted by CHANEL (@chanelofficial) on Jan 24, 2017 at 10:29am PST

Tai, ką buvo galima išvysti pristatymo metu, ko gero, trumpai apibūdinti būtų galima tokiais žodžiais: prabangu, šventiška, blizgu. Didžiąją kolekcijos dalį dominavo itin prabangūs ir metalizuotu atspalviu tviskantys vakariniai rūbai, suknelės. Kai kurios jų atrodė it iš atskirų sidabro žvynelių sudaryti modeliai.

#chanel #hautecouture #spring17 #karllagerfeld #cocochanel #PFW

A photo posted by Katherine Elisabeth (@katherin2lisa) on Jan 25, 2017 at 12:48am PST

Be abejo, aukštosios mados kolekcijai sukurti prireikia daugiausiai laiko, jėgų ir rankų darbo. „Chanel“ modeliai pasižymėjo itin gausiu dekoro elementų ir smulkių detalių puošyba. Įsivaizduokite, kiek laiko bei krupštaus darbo prireikė sukurti šiam stebuklui.

Chanel Couture is 🙌🏼💕😍

A photo posted by Laura (@whatlaurasaw) on Jan 25, 2017 at 12:50am PST

Jeigu reikėtų išskirti vieną dominavusią kolekcijos spalvą, tai būtų pilka. Tačiau ji neatrodė nuobodžiai ar niūriai. Buvo galima išvysti gausybę jos variantų: nuo tamsios, turinčios sidabro švytėjimo iki labai šviesios, kone pereinančios į baltą spalvą. Žinoma, pastebima dar viena tendencija. Kaip ir „Dior“, taip ir „Chanel“ prisiminė madingiausią šių metų spalvą - žalią. Tad ant podiumo ir šį kartą galėjome matyti (angl. Greenery) tokios spalvos kostiumėlį. Netruko ir baltos, rožinės, prislopintos violetinės.

#HC17 #ChanelHauteCouture

A photo posted by CHANEL (@chanelofficial) on Jan 24, 2017 at 7:24am PST

Prabangų ir itin puošnų kolekcijos įvaizdį kūrė dekoro gausa, o jo būta labai daug: pūkeliai, plunksnelės, metalo blizgesys, žvyneliai, perregimi audiniai bei raukiniai. Modeliai varijavo nuo ilgų, grindis šluokančių iki trumpų, atidengiančių kelius. Vakarinės suknelės neretai priminė„undinėlės uodegos“ siluetą. Taip pat nebuvo pamiršti ir tvido kostiumėliai, pasirodantys beveik kiekvienos „Chanel“ kolekcijos metu.

#Giacometti Spoon Woman, a big influence on #chanel #couture show. Art inspiring art! 🎨💫

A photo posted by Tin Tin's Pieces (@tintinspieces) on Jan 24, 2017 at 6:11am PST

Netikėčiausias kolekcijos momentas - jos įkvėpimo šaltinis. Mados namų dizaineris Karlas Lagerfeldas atskleidė, kad pagrindiniu inspiracijos objektu pasirinko šaukštą. Ir ne bet kokį, o menininko Alberto Giacommeti 1926 m. sukurtą meno kūrinį „Spoon Woman“. Tai skulptūra, primenanti stilizuotą šaukštą. Drabužiai tiesiogiai nepriminė šio buities rakando, tačiau jo forma atsikartojo sijonų ir suknelių siluetuose.

Chanel meets India meets me🤓 #chanelcouture

A photo posted by Artist Sophia Carolyn G. (@blackcoq) on Jan 25, 2017 at 3:44am PST

#HC17 #ChanelHauteCouture

A photo posted by CHANEL (@chanelofficial) on Jan 24, 2017 at 3:18am PST

„Chanel“ podiumu žengė žinomos merginos: modeliai Kendall Jenner ir Bella Hadid, aktorė ir mados namų reklaminis veidas Lily Rose Depp. 17-metė J. Depp dukra pristatė vestuvinės suknelės modelį - ilgą, rožinę ir raukiniais puoštą nuotakos rūbą.

@zhenya_migovych @roosabels #HC17 #ChanelHauteCouture

A photo posted by CHANEL (@chanelofficial) on Jan 24, 2017 at 2:45am PST

#VittoriaCeretti and #KendallJenner at #Chanel Couture Spring/Summer 2017✨

A photo posted by HF & Commercial Modelling (@hfconfess) on Jan 24, 2017 at 1:01pm PST

#lilirosedepp nasıl da zarif ve güzel gorunuyor 🌸🌸 #chanel #hotcouture #karllagerfeld

A photo posted by Gelin Aksesuarları (@merictaninaccesories) on Jan 24, 2017 at 2:36pm PST

#chanel #hautecouture #spring17 #karllagerfeld #cocochanel #lilyrosedepp #PFW

A photo posted by Katherine Elisabeth (@katherin2lisa) on Jan 25, 2017 at 12:50am PST

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)