– Rūta, kas Jums yra gražus žmogus?

– Man pats gražiausias žmogus yra tas, kuris pasitiki savimi, tuomet net trūkumai gali virsti privalumais, nes tai kažkokiu stebuklingu būdu labai sužavi.

– Kada jaučiatės pati sau gražiausia? Ar turite kokių nors specialių grožio ritualų?

– Gražiausia jaučiuosi tada, kai vakare neprivalgau „blogo maisto“. Tuomet atsikeliu skaisčiu ir pailsėjusiu veidu. O dėl specifinio grožio ritualo – mėgstu praskalauti burną kokosų aliejumi, tai yra ir natūrali dantų balinimo priemonė, ir dezinfekantas.

– Ar Jūsų gyvenime buvo laikotarpis, kai pati sau nepatikote?

– Tiesą pasakius, man nebuvo taip, kad sau nepatikčiau, bet manau, kad tam daug įtakos turėjo sportas. Nuo ketverių metų lankiau dailųjį čiuožimą, taigi nebuvo kada galvoti apie kompleksus.

Kadangi daug sportavau, figūra buvau patenkinta, o jei ir pagalvodavau, kad mano nosis kiek per didelė, mama greitai pasakydavo, kad ji aristokratiška. Sportas – išties puiki kova su kompleksais. Net ir dabar pastebiu, kad vaikai, kurie sportuoja, mažiau kompleksuoja, labiau savimi pasitiki, yra kur kas drąsesni, o tai ateityje – vieni pliusai.

– Ar esate kada nors jautusi moterų pavydą ir konkurenciją?

– Esu Vandenis, o Vandeniai, sako, yra labai paprasto charakterio. Stengiuosi niekada nepatekti į tokią situaciją, kad kita moteris galėtų jausti pavydą. O konkuruoti, jei jau tai daryti, reikia sveikai. Galima pakonkuruoti su drauge: tarkime, savaitė be pridėtinio cukraus, tai abiem bus į naudą.

– Kaip keičiasi (jei keičiasi?) grožio standartai? Kas, jūsų nuomone, turi tam didžiausią įtaką?

– Man pačiai visada patiko tai, kas – natūralu. Mano mamai Giedrei (dermatovenerologei) labai gerai pavyko įskiepyti teisingus grožio standartus. Paauglystėje neturėjau nei ilgų nenatūralių nagų, nei ryškių antakių, nesitepiau storo pudros sluoksnio, tad galiu 100 proc. pasakyti, kad mano standartai išliko. Bėgant metams, suprantu, kad grožis yra tai, kas yra unikalu, o ne štampofkė. Didelę įtaką padarė ir sesuo Dominyka. Ji yra tiesiog natūralumo ambasadorė ir turi natūralios kosmetikos liniją „Amberlight“.

– Kaip manote, kokios yra didžiausios grožio pasaulio „bėdos“?

– „Instagram“, nes jaunos merginos ir net visai paauglės stebi „tobulų“ moterų, merginų profilius, nuotraukas ir bando jas atkartoti, tačiau realybėje tobulų nėra. Tobula, mano nuomone, gali būti tik gamta.

– Ar egzistuoja riba tarp elementaraus ir perdėto rūpinimosi savimi? Kada pagal Rūtą jau yra too much?

– Tikrai taip, ir tai jau taip atsibodo. Su draugėmis kalbėjomės apie celiulitą, ir aš pasakiau, kad šiek tiek celiulito man yra gražu, tai supratau neseniai ir negaliu paaiškinti kodėl. Gal todėl, kad vaškinis kūnas ir veidas man nėra seksualu.

– Rūta, ką manote apie merginas ir moteris, kurios ryžtasi drastiškiems išvaizdos pokyčiams skalpeliais ar invazinėmis procedūromis?

– Manau, jei pasiryžai gultis ant operacinio stalo, pirmiausia tai turi daryti tik dėl savęs, o ne dėl kito žmogaus. Reikia save mylėti, o jei labiau save mylėsi su didesne krūtine, valio. Nematau nieko blogo, svarbiausia saikas.

– Ko palinkėtumėte toms, kurios nesijaučia gražios ir savęs nemyli? Kaip atrasti vidinio pasitikėjimo ir nugalėti kompleksus?

– Daugiau dėmesio skirti turiningam laisvalaikiui, kuo daugiau būti gamtoje, atrasti naujus pomėgius, hobius, laiką leisti su draugais ir nesureikšminti fizinio grožio.

Mes dažnai esame didžiausios kritikės sau ir visada atrodo, kad esame nepakankamos. Nepakankamai gražios, protingos, pasiekusios, išsilavinusios ir t. t. Nusiraminkime, viskas mums gerai, esame pakankamos. Nustokime lygintis su kitais ir dažniau šypsokimės. Pradžioje, jei nedrąsu, sau veidrodyje, o tada negailėkime šypsenos ir aplinkiniams. Pamatysite, žmonės tai pastebės ir atsakys tuo pačiu.

Šaltinis
L'Officiel Lithuania