Juk vieną sezoną madinga nagus lakuoti skirtingais pasteliniais atspalviais, kitą – „atvirkštinis“ prancūziškas manikiūras, dar kitą kitą – geometriniai raštai. Aišku, visada išlieka madingi klasikiniai pasirinkimai – raudoni nagai, „nude“ spalvos ir prancūziškas manikiūras.

DELFI Stilius pasidomėjo, kokiomis spalvomis ir kokiais raštais savo nagus margina lietuvaitės.

Pasirodo, kad jos mėgsta spalvingus nagų derinius, o ypač tokius, kad aplinkinių akys tikrai atkreiptų dėmesį į jų rankas. Rečiau moterys renkasi neutralius nagų lakavimo derinius, mat mūsų krašto dailiosios lyties atstovės mėgsta išsiskirti.

„Mano klientės nagus lakuoja ryškiai. Visiškai nemėgsta nuobodžių spalvų. Dažniausiai prašo, kad paletėje visada turėčiau ryškesnių spalvų“, – pasakojo manikiūro meistrė Dovilė.

Kita neslėpė, kad moterims nepakanka, jei randamas tik vienas klasikinės raudonos atspalvis. „Jų turi būti bent dešimt, tada dar penki tamsiai raudoni atspalviai, o kiti – raudonai oranžiniai“, – apie klienčių pastabas aiškino sostinėje dirbanti manikiūro specialistė Evelina.

Taip pat Vilniuje prabangiame salone dirbanti manikiūrininkė pastebėjo, kad ornamentai ir raštai jau seniai išėjo iš mados, o labiau pasiturinčios moterys jokiu būdu taip nenusilakuos nagų. O štai slavų kilmės moterys priešingai – jos mėgsta ir ryškias spalvas, ir gausius ornamentus, ir blizgučius.

Provincijoje namuose klientėms manikiūrą atliekanti moteris sakė, kad turi prisitaikyti rinkoje ir tenkinti kiekvienos užsakovės norus.

„Nuo sostinės madų neatsilieku, stebiu, kas madinga kiekvieną sezoną. Daug žiūriu nuotraukų socialiniuose tinkluose ir pintereste. Jei nori išlikti rinkoje, turi suktis kaip vijurkas“, – pastebėjo nagų daile užsiimanti Donata.

Daug merginų nori būti ryškios, tad puošia nagus raudona, oranžine, salotine spalvomis, kitos nori lakuoti šviesiomis, vasariškomis spalvomis, tačiau prašo, kad būtų padekoruota, pavyzdžiui, gėlytėmis, drugeliais, blizgučiais ar akmenukais.

Tiek provincijoje, tiek sostinėje kainos labai skirtingos. Sostinės prabangiame salone manikiūrą su geliniu nagų lakavimu galima pasidaryti už 32 eurus, tačiau atidžiai paieškojus, galima surasti ir už 8 eurus. Pavyzdžiui, Mažeikiuose tokia pati paslauga kainuoja – nuo 5 iki 16 eurų, priklausomai nuo salono.

Sostinėje esančio prabangaus grožio salono darbai

Mažeikiuose manikiūro meistrės atliktas manikiūras

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)