Elektroninė mados ir gyvenimo būdo platforma „Zalando“ drauge su Kopenhagos mados savaite, vykstančia 2022 m. vasario 1–4 dienomis, paskelbė trečiąjį „Zalando“ tvarumo apdovanojimo nugalėtoją – „Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen“. Šis prekių ženklas išsiskyrė naudojamais tvaresniais mados kūrimo metodais ir novatoriška audinių dažymo technika. Tai jau trečiasis strateginės trejų metų partnerystės tarp „Zalando“ ir Kopenhagos mados savaitės sezonas, kurio kulminacija yra tvarumo apdovanojimas. Šiuo apdovanojimu siekiama skatinti mados kūrėjus ieškoti aplinkai draugiškesnių alternatyvų ir strategijų kuriant tvaresnę mados ateitį.

Vertinimo komisijos teigimu, Kopenhagos mados savaitėje pristatyta kolekcija pademonstravo šiam prekių ženklui būdingą bruožą perdirbti ir panaudoti kuo daugiau atliekų. „Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen“ bus įteiktas piniginis 20 000 eurų prizas ir suteikta galimybė bendradarbiauti su „Zalando“ kuriant išskirtinę kolekciją ir kartu ieškant tvaresnių sprendimų dizaino, žaliavų, gamybos proceso, techninių sprendimų ir produkto atsekamumo srityse. Elektroninė mados ir gyvenimo būdo platforma taip pat užtikrins, kad 2022 m. rudens ir žiemos kolekcija, pristatyta Kopenhagos mados savaitėje, taptų prieinama daugiau nei 46 milijonams platformos klientų 23 Europos šalyse, rašoma pranešime spaudai.

„Zalando“ moterų mados kategorijos ir „Private Label“ linijos viceprezidentė Sara Diez pasakoja: „Vienas iš pagrindinių kriterijų renkant tvarumo apdovanojimo laimėtoją buvo gebėjimas susieti kokybę ir tvarumą. Šiuo požiūriu „Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen“ išsiskyrė savo audinių pasirinkimu, kuris įnešė naujo vėjo šių metų mados savaitės pasirodymų metu. Siekiame atkreipti mūsų klientų dėmesį į aplinkai draugiškesnio pasirinkimo svarbą ir esame laimingi matydami, kad nemažai prekių ženklų mielai prisideda prie šio tikslo. Nekantraujame pradėti kurti bendrą kolekciją su „Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen“, kartu siekti tvaresnės pažangos ir inovacijų, kad tvaresnė mada būtų dar geidžiamesnė nei bet kada anksčiau. Sutelkę dėmesį į skaidrumą ir informacijos apie naudojamų audinių daromą poveikį aplinkai sklaidą tikimės, kad mūsų pirkėjams bus lengviau priimti sprendimą rinktis aplinkai draugiškesnius gaminius.“

Prekių ženklo „Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen“ kūrybos direktorius Tobias Nielsen teigia: „Be galo didžiuojuosi ir esu dėkingas gavęs šį apdovanojimą. Mums jis yra labai svarbus. Dalyvavimas Kopenhagos mados savaitėje buvo neįkainojama patirtis, kurios metu daug išmokome. Iki šiol tvaresni sprendimai buvo natūrali ir logiška mūsų viso gamybos proceso dalis: nuo dizaino kūrimo iki logistikos sprendimų. Tačiau dalyvavimas šiame renginyje mus paskatino išdėstyti savo tvaresnio kūrimo metodus bei skleisti savo tvaresnes idėjas ne tik mūsų kompanijos viduje, bet ir už mūsų niekada nenustojančio dirbti pasaulėlio ribų. Šis apdovanojimas mus dar labiau paskatino tęsti šią kelionę ir siekti dar ambicingesnių tikslų tvaresnės mūsų prekių ženklo ateities link. Visi mano kuklios komandos nariai įdėjo neįtikėtinai daug pastangų, kad 2022 m. rudens ir žiemos kolekcija virstų realybe, nepaisant daugybės kitų projektų, prie kurių šiuo metu dirbame. Esu be galo jiems dėkingas ir didžiuojuosi mūsų kartu nuveiktu darbu.“

Vertinimo komisijos narė Arizona Muse džiaugiasi: „Didžiausi sveikinimai apdovanojimo laimėtojui „Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen“ už dėmesį prikaustančią ir jaudinančią kolekciją. Mados industrija galėtų daug pasimokyti iš šio prekių ženklo, kuris tikslingai siekia daryti mažesnį poveikį planetai ir kurti mažiau atliekų, jis jaučiasi įsipareigojęs už aplinkos ir socialinę gerovę bei kelia sau ambicingus tikslus skatinti teigiamus pokyčius bendradarbiaujant su kitais prekių ženklais ir gamintojais. Esu įsitikinusi, kad mados industrija gali tapti draugiškesne tiek aplinkai, tiek žmonėms, o tokie prekių ženklai kaip „Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen“ mums padės siekti šio tikslo.“

Likę finalininkai „Fassbender“ ir „Tomorrow Denim“ buvo taip pat vertinimo komisijos pripažinti kaip išskirtiniai pavyzdžiai mados pasaulyje, kurie įkvepia, naudodami tvaresnes alternatyvas viso mados prekių gamybos proceso metu, bei kuria nepakartojamus mados kūrinius, nusipelniusius garbingos vietos kiekvienoje drabužių spintoje.

Visų finalininkų kolekcijos buvo pristatytos Kopenhagos mados savaitėje nedidelei žiūrovų grupei šiuolaikinio meno centre „Nikolaj Kunsthal“. Renginys vyko laikantis socialinio atstumo ir visų saugumo priemonių, reikalingų besitęsiančios pandemijos kontekste. Kolekcijų pristatymai buvo taip pat transliuojami skaitmeninėje platformoje „Zalando Greenhouse“, kuri suteikė galimybę mados gerbėjams iš viso pasaulio stebėti pasirodymą gyvai.

Tvarumo apdovanojimas ir toliau yra mados pasaulyje laukiamas įvykis. Praėjusių metų apdovanojimo nugalėtojo Nikolaj Storm 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcija jau prieinama elektroninėje prekybos platformoje, o jo naujoji kolekcija jau yra kūrimo procese ir bus pristatyta dar šiais metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją