„Šioje kolekcijoje stipriai vyrauja transformacija. Vienas drabužis – keli įvaizdžiai“,– apie naujausius „Airida Skrick“ rūbų modelius pasakoja dizainerė.

Kolekcija išsiskiria naudojamomis medžiagomis – natūralaus šilko tafta, stručio plunksnomis ir vilna. Taip pat galimybe transformuoti, derinti, rašoma pranešime spaudai. „Savo studijoje dirbu jau penkerius metus, o pirmąją suknelę pasiuvau net prieš dvidešimt penkis. Naujoji kolekcija yra mano prekės ženklo dalis. Aš jam visiškai atsidavusi, jis mano viso kūrybinio kelio simbiozė“, – sako dizainerė.

Airida pasakoja, kad savo prekės ženklo tinkamai taip ir nepristačiusi, nes darbai nuolat spaudžia, o klientų versti laukti nenori ir negali. Bet darbai kalba patys už save, jiems pristatymų nereikia.

Ženklo logotipui kūrėja pasirinko graikų abėcėlės raidę Lambda, kuri yra inkorporuota į dizainerės monogramą A + S. Dizainerė akcentuoja raidės Lambda prasmę fizikoje – atomo skilimo periodą.

„Lambda išreiškia ir mano charakterio savybes, ir mano kūrybos savitumą. Kurdama rūbus, aš jungiu klasikinius motyvus su moderniomis, progresyviomis išraiškos formomis. Tai – vienas esminių mano kūrybos estetinių principų“, – kalba Airida.

Kūrėjos rūbams būdinga mados ir meno sintezė. Derinami įvairūs audiniai, faktūros, naudojamos sudėtingos konstrukcijos, transformacijos. Rūbai atspindi šių dienų laiko dvasią – technologijų idėjų sprogimą, globalizaciją, dideles ir lygias galimybes visiems. Tuo pačiu – atsakomybę suvaldyti savo laisvę, pasirinkti savo kelią“, – sako kūrėja.

Anot dizainerės, jai labai svarbus žmogus, kuris vilkės jos kurtą rūbą. „Aš kuriu atominėms moterims – energingoms, užsidegusioms, nebijančioms eksperimentų ir dinamikos. Jos laisvos, savimi pasitikinčios, žinančios, ko nori, force of nature moterys“, – energingai kalba Airida.

Dizainerė prisipažįsta, kad kurti ją įkvepia meilė ir žmonės. Ir vienintelis dalykas, kurio ji atsisakytų savo kūryboje – per didelis savikritiškumas, bet, kita vertus, perfekcionizmas dizainerės darbe nėra trūkumas. Baigdama pokalbį dizainerė užsimena, kad dabar jos studijoje pats darbymetis – artėja vasara – vestuvių metas.

Airidos Skrickienės kolekcija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt