Prieš planuojant išvyką į Gariūnų turgavietę, reikėtų žinoti kelis esminius dalykus.

Pirma, pirmadieniais čia veiksmas nevyksta. Antra, turgavietė padalinta į kelis korpusus, kurių vienas dirba naktimis ir yra aktualus didmenininkams, o kitas – darbo dienomis (išskyrus pirmadienį) ir savaitgaliais veikia nuo ryto iki pietų.

Vis dėlto, didžiausio klientų antplūdžio prekeiviai sako sulaukiantys savaitgaliais.

Turgavietėje turėjome vieną tikslą – apžvelgti, kokių paltų šį sezoną siūlo prekeiviai ir kaip stipriai tektų jiems atverti savo piniginę.

„Paltai iš Kinijos, bet visi jie – eksportiniai. Sudėtys geros, taip pat ir modeliai. Turime paltų, kurių sudėtyse – kupranugarių vilna, maišyta su sintetika. Tokie paltai tinka ankstyvam rudeniui ir vėlyvam pavasariui. O štai šiltesni variantai – vilna, maišyta su kašmyru ir sintetika – tinkami vėlesniam ir šaltesniam laikui.

Štai, šio palto, kurį sudaro 60 proc. vilna, 5 proc. kašmyro ir 35 proc. sintetikos, kaina 95 eurai, galima rinktis ir kitokį – oversize variantą“, – kalbėjo vienas pirmųjų turgavietėje sutiktų prekeivių.

Įliemenuotas paltas, kurio kaina 95 Eur
„Oversize“ paltas – 95 Eur

Paltų pasiūla pas jį – nemaža. Tiesa, čia galima įsigyti standartinių dydžių – nuo 36 iki 48 – paltų. Sako, didesnių iš Kinijos vežtis neparanku – jų paklausa maža, išparduoti sudėtinga.

Paklaustas, nuo ko priklauso, ar sezono pabaigoje bus sėkmingai išparduota didžioji dalis paltų, prekeivis tikino, kad visų svarbiausia – „pataikyti“ su paltų modeliais.

Pasiteiravus, kada tinkamiausias metas rūpintis rudeniniu arba žieminiu paltu, prekybininkas teigė – pradėti dairytis reikėtų rugsėjo, spalio mėnesį.

Šiuo metu turgavietėje vis dar galima rasti daug vasarinių drabužių, tačiau pamažu pilnėja ir šaltojo sezono asortimentas. Prekeivių teigimu, iki žiemos jie ketina pasipildyti dar ne kartą – šiuo metu daugiausia rudeninių paltų, o štai žieminių pūkinių striukių ir paltų kol kas mažoka.

Etiketė

Prekeivis tikino, kad kol kas prekyba vyksta vangiai. Spėliojo, esą taip gali būti dėl kelių paprastų priežasčių. „Dar ne tas oras, kad pirktų paltus. O ir žmonės gal pinigų neturi“, – kalbėjo prekeivis.

Jam talkino ir kiek tolėliau drabužiais prekiaujanti moteris.

„Vasarą neprekiavau, pradėjau tik rugsėjį. Praėjusią savaitę 6 dienas dirbau ir nieko nepardaviau, nors kainos pas mane, palyginus su kitais, yra mažos. Prekyvietės nuoma siekia 520 eurų, nežinau, kaip išsimokėsiu“, – kalbėjo garbaus amžiaus dama.

60 eurų kainuojantis paltas

Jos asortimente – kuklus paltų pasirinkimas. Žalias paltas, kurio sudėtis – 30 proc. vilna ir 70 proc. poliesteris – kainuoja 60 eurų. Verstos odos striukė – 45 eurai. 100 proc. vilnonis paltukas su apykakle – 75 eurai.

Verstos odos striukė 45 Eur
Vilnonis paltukas, 75 Eur

„Prekyba labai prasta. O ko tikėtis? Visas jaunimas išvažiavęs, kas beliko? Pensininkai ir moksleiviai, bet ir jie neturi pinigų“, – sakė prekeivė.

Ne paslaptis, kad kuo geresnės sudėties paltas, tuo plačiau teks atverti piniginę. Nesitikėkite rasti nepriekaištingos kokybės kašmyrinio palto už 100 eurų – nemokamas sūris būna tik pelėkautuose.

Kašmyras iš Kinijos. Jei pirktume itališką, parduoti reiktų dvigubai brangiau. O tokių klientų mes neturime“, – kalbėjo dar viena prekeivė, kurios prekyvietėje gausu kašmyrinių paltų, kurių kainos prasideda nuo 200 eurų. Ji teigė, kad nors prekės ir yra iš Kinijos, kokybe ji tikrai negali skųstis.

Viena brangiausių išvystų prekių – iš angoros, kašmyro ir sintetikos pasiūtas dryžuotas paltas, kuris įkainotas 418 eurų.

Nuo jo neatsilieka ir chaki ar mėlynos spalvos parkos su natūraliu kailiu. Jas įsigyti galima paklojus 300 eurų.

Paltas už 418 Eur
Parka su natūraliu kailiu, 300 Eur

Štai dar keli išvysti rudens-žiemos sezono modeliai. Bio-pūku kimšta striukė su sidabrinės lapės kailio apykakle kainuoja 120 eurų, o žalsvas susiaučiamas paltas, skirtas rudens sezonui, yra iš 100 proc. kašmyro (kinų gamybos), tad jo kaina siekia 258 eurus.

Gariūnų paltai
Gariūnų paltai

Daugiau nuotraukų iš Gariūnų turgavietės išvysite DELFI Stilius fotogalerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt