Norinčių atsisėsti į jo kėdę ir sudalyvauti smagioje atrakcijoje Kevin ilgai neieškojo – vienus klientus paragino, o kiti mielai siūlėsi patys. Tad tą dieną kirpsis, šukuosis ir tuo pačiu savo plaukų meistrui siekti rekordo padės karjeros konsultantė, lektorė Asta Blažinskienė, „El Mercado“ šefas Martynas Maciulevičius, LRT TV laidų kūrybos vadovė Indrė Zelbaitė, LNK Žinių užsienio naujienų redaktorius Martas Kalendra, TELE2 viešųjų ryšių vadovė Asta Buitkutė, vandenlenčių parko „313“ vadovas Aidas Sriubiškis, dizainerė Diana Vapsvė, menininkas, virtualios realybės kūrėjas Lukas Gecevičius, M-1 radijo laidų vedėjas Gintas Vaičikauskas, festivalių prodiuseris, komunikacijos projektų vadovas Dovydas Laukys, muzikos prodiuseris Leonas Somovas ir kiti. Viso – mažiausiai 24 sporto, meno, verslo pasaulio atstovai, tarp kurių – ne tik tie, kurie jau ne vieną kartą prieš tai yra patikėję šukuosenas Kevin žirklėms ir rankoms. Taip pat bus tokių, kurie į jo kėdę sės pirmąsyk.

„Stengsiuosi, kad ir man, ir klientams bei žiūrovams tai būtų įdomi pramoga. Dirbti tiek valandų praktiškai be poilsio tikrai nebus lengva. Bet mėgstu iššūkius – tiek profesinius, tiek sportinius. Čia reikės ir įgūdžių, ir ištvermės“, – pasakoja Kevin Gigevič.

Laikas sekundžių tikslumu bus pradedamas skaičiuoti, kai pirmasis klientas atsisės į kėdę, baigiamas – kai iš jos pakils paskutinis. Ne anksčiau nei po valandos meistras galės pailsėti 5 minutes. Jei to iškart nereikės, poilsio minutės bus sumuojamos, pavyzdžiui, po 3 darbo valandų leidžiama atsipūsti 15 min.

Poilsio laikas siekiant rekordo įskaičiuojamas nebus – stebėtojai fiksuos gryno darbo valandas, minutes, sekundes. Rekordą stebės ir įvykius protokoluos „Rekordų akademijos“ ekspertai, o internetu tiesiogiai stebės visi norintys.

Kaip informavo „Rekordų akademijos“ vadovas Gintaras Pocius, tokio rekordo Lietuvoje dar nebuvo užfiksuota, nors pasaulyje panašių su plaukais ir kirpimu susijusių pasiekimų – apstu. Rachel Brown iš JAV per 8 valandas apkirpo ir suformavo šukuosenas daugiausiai žmonių – net 32. Na o greičiausiai – per 47,17 sek. vyrą apkirpo Konstantinos Koutoupis iš Graikijos.

Jei pasiseks, tai bus jau antrasis K. Gigevič rekordas. Pirmasis užfiksuotas, kai jis 2013 metais birželio 11-ąją skrisdamas oro balionu 2100 metrų aukštyje apkirpo modelį. Tai knygoje „Įdomiausi Lietuvos rekordai“ įrašytas kaip kirpimo didžiausiame aukštyje rekordas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją