Vilnietė Monika („Vinted“ vardas @monikka07) dar būdama paaugle uždirbo išties didelę sumą.

„Žinojau apie šią programėlę jau seniai, bet naudoti pradėjau tik prieš kelis mėnesius. Joje ir parduodu savo daiktus, ir perku kitų. Esu pardavusi nemažai rūbų, batų ir labai daug knygų. Nesitikėjau, kad knygas taip greit išpirks, tad tikrai labai džiaugiausi jas pardavusi.

Jei daiktas tikrai labai geros būklės ir madingas, o pati nenešioju, iškart dedu jį parduoti. Klausimai apie daiktą, smulkmeniškumas, prašymai pamatuoti nuo juosmens iki pažasties ir t.t. manęs nevargina, nes suprantu, kad prieš perkant rūbą reikia įsitikinti, kad jis 100 proc. tau tiks ir pinigėliai nebus išleisti veltui. Be to, pati pasirinkau juos parduoti, tai atsakyti į visus klausimus ar prašymus yra mano pareiga“, – įsitikinusi Monika.

Mergina pardavinėdama savo nenešiojamus rūbus bei knygas užsidirbo net 196 eurus. Tai – išties įspūdinga suma, ypač turint omenyje tai, kad Monika tebesimoko mokykloje.

Vilnietė Toma daktus ir drabužius minėtoje platformoje parduoda jau dešimtmetį.

„Pradėjau dar nuo tų laikų, kai buvo atskiros platformos – „Vinted“ ir „Mūsų mažyliai“, maždaug prieš 10 metų. Daugiausia pardavinėju vaikų išaugtus rūbus ir batus, nes vaikai taip greit auga, o daiktų kaupiasi kalnais. Tiesa, turiu akį, ką galėtų nupirkti, visko iš eilės nededu – tai būtų tik laiko gaišimas. Žmonės ieško gero kokybės ir puikios būklės daiktų – tą ir parduodi.

Klausimai „kiek centimetrų nuo peties iki alkūnės“ labai erzina. Prie savo profilio esu prirašiusi, kad papildomai nematuoju, nes prie daugumos daiktų pridedu ir nuotraukas, kuriose matytųsi metras, prirašau komentarų, jei, tarkim, nurodytas dydis neatitinka, bet vis tiek sulaukiu tokių klausimų. Prisipažinsiu, kad tokiais atvejais nė neatrašau, nes neturiu tam laiko. Aš suprantu, kai pardavinėjami brangūs batai ir norisi sužinoti „koks vidpadukas“, bet kai parduodi darželinuko džemperį ir klausia, „kiek cm tarp pažastukų“ – nepykit, bet viso gero“, – šypsojosi moteris.

Kiek uždirbo per visą pardavinėjimo laiką, sunku būtų ir suskaičiuoti, 10 metų – nemažas laikotarpis. Tačiau vienu kartu vilnietė uždirba iki 40-ies eurų.

„Vienu kartu vis tik dažniausiai parduodi po vieną daiktą. Bet taip, yra tekę parduodi visą dukros tuo metu sudėtą garderobą. Nepamenu, bet su nuolaida (nes yra tokia funkcija, jei perka daugiau – taikyti nuolaidą), gavau gal 40 eurų. Tiek pat esu nemažai gavusi ir už savo striukę bei rankinę, bet tuomet pardaviau tik po vieną daiktą“, – pasakojo Toma.

Dorota Ignatovič („Vinted“ vardas @Chanel1234) platformoje pardavinėdavo ne tik savo rūbus, bet ir pačios rastus perliukus.

„Per „Vinted“ drabužius parduodu apie 10 metų, gal daugiau. Studijų laikais mėgau pasivaikščioti po dėvėtų drabužių parduotuves, tai ir buvo mano papildomų pajamų šaltinis. Ieškojau kokybiškų vilnos, kašmyro gaminių, kuriuos būtų galima parduoti brangiau, firminių drabužių. Buvo pasisekę rasti originalų „Burberry“ lietpaltį, „YSL“ paltą. Kainų dabar jau neprisiminsiu, bet jei modelis būdavo stilingas ir puikios būklės, šimtu procentų būdavo galima parduoti daiktą ir už 60 eurų. Taip pat padėdavau ir savo draugėms užsidirbti, parduodama jų drabužius“, – pasakojo Dorota.

Ją, kaip ir daugelį viešai kalbančių apie prekybą „Vinted“ platformoje, neigiamai veikia perteklinis klausinėjimas.

„Mano nuomone, išmatavimų prašytojos yra nesveiki žmonės. Jie kartais tokių išmatavimų išgalvoja, kad tiesiog sėdi ir galvoji: „Kąąą? Kaip?..“ Kažkada kantriai viską matavau, bet supratau, kad tai tiesiog laiko švaistymas ir kažkas tiesiog neturi ką veikti, prašo išmatuoti nuo mėnulio ir atgal... Čia jau principo reiklas ir daugiau drabužių nematuoju. Kas nori, tas ir be išmatavimų nupirks.

Labai daug nenormalių „Vinted“ narių buvo, kurios dėl to, kad neatsiųsdavau išmatavimų, anksčiau ir neigiamą atsiliepimą galėjo palikti, visokiais žodžiais išvadinti, o jei drabužiu domėdavosi keli nariai ir kažkas iš jų pirmas nupirkdavo – kokios būdavo isterijos ir pykčiai... Tikiu, kad „Vinted“ tikrai yra ir normalių narių, bet dalis ten sėdinčių, manau, gerokai kvaištelėjusios ir piktos bobos – kitaip negaliu jų pavadinti...“ – juokavo Dorota.

Tuo laiku, kai platformą ji naudojo kaip papildomų pajamų šaltinį, uždirbtos sumos tikrai galėdavo atimti žadą.

„Kažkada senų daiktų pardavimas buvo mano papildomas pajamų šaltinis, tai galima buvo iš jo ir 1-1,5 tūkst. per mėnesį užsidirbti. Dabar jau nebeturiu tam laiko ir šiaip su savo taisyklėmis platforma tapo man nebeįdomi. Daug lemia tai, kad po truputį pradėjo trūkti laiko ir pasivaikščioojimams po dėvėtų drabužių parduotuves. O norimą parduoti rūbą juk dar reikia sutvarkyti, išskalbti, nufotografuoti, tai tikrai užima nemažai laiko. O kai kalbu apie pasikeitusias „Vinted“ taisykles, turiu omenyje taisykles dėl komercijos. Labai liūdna, kai tavo paskyroje įkelta, pvz., 120 daiktų, ir tave blokuoja dėl komercijos, o kita narė, turėdama 1000 drabužių, ramiai sau užsiiminėja komercija. Įdomu, kur tiek daiktų net sutalpinti, reiktų atskiro sandėlio“, – svarstė mergina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)